hua3

Το νέο Matebook X Pro της Huawei έχει κάτι το διαφορετικό

 

Το Matebook X Pro της Huawei είναι ένας υπολογιστής για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό

Το Matebook X Pro της Huawei είναι ένας υπολογιστής για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό. Οι φορητοί υπολογιστές επανήλθαν -λόγω και της καραντίνας- στο προσκήνιο με τους καταναλωτές να αναζητούν το επόμενο μηχάνημα τους και να είναι πλέον διατεθειμένοι να αποκτήσουν κάτι που αφενός θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες του και αφετέρου θα διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό. Το τελευταίο στοιχείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις, οι φορητοί υπολογιστές μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους.

Αυτή τη διαφοροποίηση φαίνεται πως είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της Huawei όταν σχεδίαζαν το νέο Matebook X Pro, το οποίο είχαμε στη διάθεση μας για μερικές ημέρες. Ένας φορητός υπολογιστής που διαφοροποιείται αρκετά στον σχεδιασμό του έχοντας, όμως, ως στόχο να καλύψει τις ανάγκες ενός σύγχρονου επαγγελματία που είναι διαρκώς εν κινήσει.

Η διαφορετική οθόνη

Μία άλλη σημαντική διαφοροποίηση σχετίζεται με την οθόνη. Το Matebook X Pro διαθέτει μία εντυπωσιακή από πλευράς ποιότητας οθόνη με διαγώνιο 13,9 ιντσών και πολύ μικρά περιθώρια. Όμως, έρχεται και με μία διαφορετική αναλογία σε σχέση με τα συνηθισμένα. Διαφορετική υπό την έννοια ότι δεν ακολουθεί το τυπικό FullHD standard 16:9, που συναντάμε συνήθως σε άλλα laptops αλλά εδώ επιλέγεται το 3:2, με την κινεζική εταιρεία να ανεβάζει την ανάλυση στα επίπεδα των 3000×2000 pixels. Στην αρχή η αναλογία ξενίζει αλλά στη χρήση τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά καθώς ο χρήστης συνειδητοποιεί ότι έχει περισσότερο χώρο στον κάθετο άξονα της οθόνης, που τον βοηθάει στο «σερφάρισμα» σελίδων (λιγότερα scrolls), στη διαχείριση μεγάλων αρχείων Excel και σε άλλες εργασίες, όπως η επεξεργασία φωτογραφιών και video. Όσον αφορά την παρακολούθηση ταινιών, η διαφορετική αναλογία δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα, αν και στην εξαιρετική εμπειρία όσον αφορά το video βοηθά και το πολύ καλό σύστημα ήχου που διαθέτει η «ναυαρχίδα» των laptops της Huawei.

Διαβάστε  Αργό Laptop - Πως να βελτιώσεις την ταχύτητα

Επιπλέον, η οθόνη αφής του Huawei Matebook X Pro προσφέρει εξαιρετική φωτεινότητα, καλύπτοντας παράλληλα το 100% της παλέτας χρωμάτων του προτύπου SRGB. Είναι τεχνολογίας IPS LCD και προσφέρει επιπλέον υψηλό ppi και γωνίες θέασης.

Η κάμερα που «κρύβεται»

Τα πολύ μικρά περιθώρια γύρω από την οθόνη οφείλονται και σε ένα άλλο τρικ με το οποίο διαφοροποιείται το Huawei Matebook X Pro. H κάμερα είναι… κρυμμένη κάτω από ένα ειδικό πλήκτρο στο κέντρο της πάνω πλευράς του πληκτρολογίου! Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό τόσο από αισθητικής όσο και από χρηστικής πλευράς. Η κάμερα είναι πτυσσόμενη, οπότε ο χρήστης για να τη χρησιμοποιήσει θα πρέπει να πατήσει το πλήκτρο, κάτω από την οποία κρύβεται, για να ανασηκωθεί. Αυτό σημαίνει ότι όλο το υπόλοιπο διάστημα η κάμερα είναι μέσα στο σώμα του laptop, οπότε υποβαθμίζεται ο κίνδυνος κάποιος τρίτος, που απέκτησε «πρόσβαση» σ’ αυτή, να ελέγχει το χώρο σας.

Το πληκτρολόγιο έχει και άλλα, ενδιαφέροντα τρικ. Όπως, για παράδειγμα, το πλήκτρο F10, το οποίο από τη μία ελέγχει την υγεία του συστήματος, από την άλλη ενεργοποιεί τη συμβατή λειτουργία με τα smartphones της Huawei, My Phone. Μέσω του My Phone, οι χρήστες μπορούν, αφού έχουν συνδέσει ασύρματα το laptop με το smartphone, αποκτούν πλήρη έλεγχο του δεύτερου από το πρώτο. Χωρίς καλώδια, το λειτουργικό του κινητού εμφανίζεται στην οθόνη του Matebook X Pro και ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί σ’ αυτό, ενώ με ένα απλό drug n drop μπορεί να μεταφέρει αρχεία από τη μία συσκευή στην άλλη, με εντυπωσιακή ταχύτητα.

Ακόμη, διπλή λειτουργία έχει και το πλήκτρο ενεργοποίησης, το οποίο ενσωματώνει και τον αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος. Κάτι εξίσου πρακτικό.

Διαβάστε  Τι είναι το Modem Router και ποιες οι διαφορές τους

Κορυφαίες επιδόσεις

Πέραν του σχεδιασμού και της οθόνης, η εμπειρία χρήσης με το Matebook X Pro κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα. Η «ναυαρχίδα» της Huawei είναι εξοπλισμένη με ένα τετραπύρηνο επεξεργαστή Core i7 της Intel 10ης γενιάς, ο οποίος συνδυάζεται με μία μεγάλη μνήμη RAM 16GB. Ο αποθηκευτικός χώρος φθάνει στο 1 TB και προσφέρει υψηλές ταχύτητες εγγραφής. Σημαντικό στοιχείο και η ύπαρξη μιας ξεχωριστής κάρτας γραφικών, GeForce MX250, κάτι πολύ σημαντικό για όσους θέλουν τον υπολογιστή εκτός από εργαλείο για την εργασία τους και για την ψυχαγωγία τους. Τομές όπου συνεισφέρει και το σύστημα ήχου, που περιλαμβάνει τέσσερα ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos.

Από πλευράς συνδεσιμότητας, το Huawei Matebook X Pro διαθέτει μία θύρα USB 3.0 και δύο USB-C. Η φόρτιση γίνεται μέσω της θύρας USB-C και ο φορτιστής μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να «γεμίσετε» τη μπαταρία του smartphone σας. Η αυτονομία φθάνει έως και 10 ώρες που είναι ικανοποιητικό χρονικό διάστημα για ένα τόσο ισχυρό laptop με οθόνη αφής.

Όσον αφορά την τιμή, ξεπερνά τα 2200 ευρώ. Ίσως να μοιάζει υψηλή αλλά το Huawei Matebook X Pro είναι μία πλήρη πρόταση για έναν επαγγελματία που είναι συνεχώς εν κινήσει.

Και είναι μία επιλογή με αρκετές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό.