Γιατί δεν λειτουργεί το WhatsUP

Γιατί δεν λειτουργεί το WhatsUP

Δεν χρειάζεται να πούμε πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή WhatsApp για τους χρήστες. Αρχικά ξεκίνησε ως εναλλακτική λύση για SMS, που χρησιμοποιήθηκε στα πρώτα χρόνια από μικρό αριθμό χρηστών. Το WhatsApp Messenger είχε φτάσει στο τέλος του 2017 να έχει 1 εκατομμύριο χρήστες από 180 χώρες.

Η εφαρμογή καταγράφει την αποστολή και τη λήψη μηνυμάτων κειμένου, περιεχομένου μέσων (εικόνες, βίντεο), αρχείων, εγγράφων, τοποθεσιών, φωνητικών κλήσεων και βιντεοκλήσεων. Όλα σε ένα ασφαλές σύστημα που έχει σχεδιαστεί για την προστασία της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των συνομιλητών.

Ο εθισμός στο WhatsApp Messenger μας κάνει να αγχωνόμαστε όταν δεν λειτουργεί, ειδικά όταν πρέπει να στείλουμε ή να λάβουμε σημαντικά μηνύματα ή έγγραφα.

Γιατί το WhatsApp Messenger δεν συνδέεται με το Internet και πώς μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το WhatsApp μπορεί να μην λειτουργεί σωστά. Μερικές πιθανές αιτίες μπορεί να είναι:

  • Κακή σύνδεση διαδικτύου: Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο ελέγχοντας αν μπορείτε να ανοίξετε άλλες ιστοσελίδες ή εφαρμογές στο τηλέφωνό σας..
  • Αναβαθμίσεις λογισμικού: Βεβαιωθείτε ότι έχετε την τελευταία έκδοση του WhatsApp Messenger εγκατεστημένη στο τηλέφωνό σας. Αν δεν έχετε την τελευταία έκδοση, ενημερώστε την εφαρμογή στο Google Play ή στο App Store.
  • Προβλήματα διακομιστή: Οι διακομιστές του WhatsApp μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα ή να είναι υπερφορτωμένοι, έτσι ώστε να επηρεάσουν την λειτουργία της εφαρμογής.
  • Ελλιπής αποθηκευτικός χώρος: Αν έχετε ελάχιστο αποθηκευτικό χώρο στο κινητό σας, το WhatsApp μπορεί να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά.
  • Προβλήματα με τις ρυθμίσεις απορρήτου: Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου του τηλεφώνου σας και βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει άδεια στο WhatsApp Messenger να έχει πρόσβαση στα δεδομένα και στις επαφές σας, ώστε να μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε μηνύματα.
  • Επανεκκίνηση της εφαρμογής: Κλείστε την εφαρμογή και ξανανοίξτε την. Αν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα, δοκιμάστε να κλείσετε την εφαρμογή εντελώς και να την ανοίξετε ξανά.
Διαβάστε  Πως μπορείτε να κατεβάσετε ένα βίντεο από το Twitter

Σας συνιστούμε να ελέγξετε τη σύνδεση σας στο διαδίκτυο και να βεβαιωθείτε ότι έχετε την τελευταία έκδοση του WhatsApp εγκατεστημένη στη συσκευή σας. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση του WhatsApp στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην επίσημη ιστοσελίδα τους για πληροφορίες σχετικά με ενδεχόμενα προβλήματα που επηρεάζουν τη λειτουργία τους. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να επανεκκινήσετε τη συσκευή σας ή να δοκιμάσετε να συνδεθείτε σε διαφορετικό δίκτυο Wi-Fi ή κινητής τηλεφωνίας. Εάν αντιμετωπίζετε συνεχή πρόβλημα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη του WhatsApp για βοήθεια.