ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ

Written by 
Published in Λογισμικό
Rate this item
(0 votes)

Δεν έχουν περάσει δα και δεκαετίες από την εποχή που φεύγοντας κάποιος από το σπίτι έπαιρνε μόνο κλειδιά και πορτοφόλι. Πλέον, κανείς δεν διανοείται να ξεπορτίσει

χωρίς το κινητό ανά χείρας. Η απόλυτη εξάρτηση φαίνεται και από τους αριθμούς. Γιατί αν και κανείς δεν συνειδητοποιεί πόσες φορές κοιτάζει το κινητό κάθε μέρα, αυτές ξεπερνούν τις χίλιες!

Μία μελέτη ανάμεσα σε 2.000 χρήστες smartphone αποκάλυψε ότι ο μέσος χρήστης απλώνει το χέρι και πιάνει το κινητό του στις 7:31 κάθε πρωί, για να τσεκάρει το email του και το Facebook. Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή. Πριν σηκωθούν από το κρεβάτι, η πλειονότητα τσεκάρει- μέσω κινητού πάντα- τον καιρό, διαβάζει ειδήσεις και στέλνει 1-2 μηνύματα. Με αυτά τα δεδομένα, ακούγεται λογική η δήλωση που έκαναν 4 στους 10, ότι αισθάνονται «χαμένοι» χωρίς το smartphone τους.

Σε μία συνηθισμένη εβδομάδα, όπως προδίδει η έρευνα, ένας μέσος χρήστης πιάνει το κινητό του πάνω από 1.500 φορές την ημέρα. Επίσης, χρησιμοποιεί τη συσκευή για 3 ώρες και 16 λεπτά ημερησίως, ή αλλιώς σχεδόν μία ολόκληρη ημέρα από τις επτά της εβδομάδας.

Πολλοί από τους μετέχοντες στην έρευνα παραδέχθηκαν ότι χρησιμοποιούν το κινητό χωρίς να συνειδητοποιήσουν ότι το κάνουν, ενώ τα δύο τρίτα εξομολογήθηκαν ότι μπαίνουν στο Facebook δίχως καν να το σκεφτούν. Επίσης, 4 στους 10 ελέγχουν τα mail τους αυτόματα, όπως αναφέρει η Daily Mail. 

Super User

Technology Always Win

Login to post comments

 Η Pc supports ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2011 στην περιοχή του Αλίμου με πρωταρχικό στόχο την παροχή υπηρεσιών σε υπολογιστές, laptops, κινητά τηλέφωνα και iPhone. Η ομάδα μας διαθέτει εξειδικευμένη κατάρτιση στο αντικείμενο και η πολυετή εμπειρία μας στο χώρο της επισκευής των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα 09:00-21:00
Τρίτη 09:00-21:00
Τετάρτη 09:00-21:00
Πέμπτη 09:00-21:00
Παρασκευή    09:00-21:00
Σάββατο 09:00 - 16:00
Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ