Με αυτό το chip η Apple θα μειώσει την κατανάλωση ενέργειας των MacBook Pro

Written by 
Published in Apple
Rate this item
(0 votes)

Η Apple φαίνεται ότι αναπτύσσει ένα δικό της επεξεργαστή για τα δημοφιλή Mac laptops που διαθέτει στην αγορά, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων θα είναι η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, όσο αυτά βρίσκονται σε «Sleep Mode». Οι νέοι επεξεργαστές θα διαχειρίζονται ορισμένες βασικές λειτουργίες, όπως έλεγχο για την ύπαρξη τυχών νέων email ή την εγκατάσταση ενημερώσεων. Αυτή τη στιγμή, οι διεργασίες αυτές γίνονται από τον κύριο επεξεργαστή του Macbook, αλλά η ύπαρξη ενός chip ειδικά για αυτό το σκοπό λέγεται ότι μπορεί να μειώσει την κατανάλωση της μπαταρίας .

 

Το chip αναμένεται να είναι παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα στα MacBook Pros που κυκλοφορούν στην αγορά για τον έλεγχο του Touch Bar. Κάτι τέτοιο σαφώς δεν υποδεικνύει ότι σε αυτό το στάδιο, η Apple θα εγκαταλείψει τον κύριο επεξεργαστή του Macbook, αυτόν της Intel για μια λύση της ARM που θα αποτελεί προϊόν σχεδιασμού της Apple. Αντί αυτού θα συνεχίσει να τοποθετεί και chips της ΑRM ώστε να μπορεί να εκμεταλλευθεί στο έπακρο τα πλεονεκτήματα και των δυο chips.

Το Bloomberg υποστηρίζει πως αυτό το νέο chip που φημολογείται πως αναπτύσσει η Apple ίσως κάνε το ντεμπούτο του σε μια αναβαθμισμένη ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά έκδοση του MacBook Pro αργότερα μέσα στο χρόνο. Αυτό θα αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, ιδίως αν λάβουμε υπόψη ότι το φετινό MacBook Pro με το περίφημο Touch Bar παρουσίαζε κάποια θέματα γρήγορης εξάντλησης της μπαταρίας.

Read 353 times
Super User

Technology Always Win

Login to post comments

 Η Pc supports ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2011 στην περιοχή του Αλίμου με πρωταρχικό στόχο την παροχή υπηρεσιών σε υπολογιστές, laptops, κινητά τηλέφωνα και iPhone. Η ομάδα μας διαθέτει εξειδικευμένη κατάρτιση στο αντικείμενο και η πολυετή εμπειρία μας στο χώρο της επισκευής των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα 09:00-21:00
Τρίτη 09:00-21:00
Τετάρτη 09:00-21:00
Πέμπτη 09:00-21:00
Παρασκευή    09:00-21:00
Σάββατο 09:00 - 16:00
Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ