Νίκος Κυρίτσης: Αντικρίζουμε με ευθύνη τη νέα γενιά που αποτελεί το αύριο της χώρας μας»

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (5/2) η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φροντιστηρίου Ιδιαιτέρων Μαθημάτων Κυρίτσης. Η εκδήλωση έγινε στην Ηλιούπολη και πιο συγκεκριμένα στον χώρο

εκδηλώσεων του Άλσους «Δ. Κιντής», ο οποίος τελικά αποδείχθηκε μικρός με βάση την προσέλευση, μαθητών, γονέων, καθηγητών και φίλων του Φροντιστηρίου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά» Τάσος Ευσταθίου, ο συμπαραστάτης του πολίτη Γαβριήλ Αραμπατζής, ο διευθυντής της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Γ.Σ.Η. Γιάννης Γιαννόπουλος, το μέλος του ΠΑΟΔΗΛ Θανάσης Αθανασίου και ο πρόεδρος του συλλόγου Ολυμπιάς κ. Ράπτης.

 

Πριν την κοπή της πίτας ο ιδρυτής του Φροντιστηρίου Ιδιαιτέρων Μαθημάτων Νίκος Κυρίτσης τόνισε στη σύντομη ομιλία του:

«Κύριες και κύριοι,

Είναι ξεχωριστή η χαρά και η τιμή για έμενα να έχω απέναντι μου  συγκεντρωμένους τους περισσότερους από τους συντελεστές της λειτουργίας της φροντιστηριακής μας μονάδας και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους καθηγητές μας, τους μαθητές τους γονείς  και όλους εκείνους τους φίλους που στηρίζουν το έργο μας.

Με ιδιαίτερητιμή σας καλωσορίζω στην εκδήλωση μας αυτή, την κοπή της πρωτοχρονιάτικηςπίτας μας.

Ευρισκόμενοι λοιπόν στο κατώφλι ,στις παραστάδες της νέας χρονιάς θα μου επιτρέψετε να κάνω έναν σύντομο  και σαφώς όχι κουραστικό απολογισμό του έργου μας.

Τον προηγούμενο χρόνο θα έλεγα ότι τέθηκαν οι βασικές υποδομές για την εξέλιξη μας. Αναφέρομαι στην δημιουργία ιστοσελίδας, το Kyritsis-education.gr ,το όποιο θα είναι ένα συνεχές βήμα έκφρασης μας και θα δίνει συνεχώς την δυνατότητα έκφρασης σε κάθε μαθητή που επιθυμεί μέσα από αυτή την ιστοσελίδα να εκφράσει τις σκέψεις και τις ανησυχίες του. Επίσης την έδρα των γραφείων μας στην Άνω Γλυφάδα, όπου έχουμε αρχίσει με καθηγητές ανά ειδικότητα να εργαζόμαστε για την δημιουργία κοινών σημειώσεων και δουλεύουμε με στόχο την καλύτερη αυτοοργάνωση μας ανά ειδικότητα, αναφέρομαι ακόμα  στις επιμορφωτικές εκδηλώσεις όπως η ημερίδα που οργανώσαμε στο ξενοδοχείο DIVANI με θέμα την διαχείριση του άγχους των μαθητών σε συνεργασία  με την παιδοψυχολόγο μας , την κυρία Ευγενία Παλαβού και την γενικότερη διεύρυνση μας σε επίπεδο μαθητών.

Αρχικά , θα ήθελα να αναφερθώ στην ατμομηχανή της μονάδας μας , τους καθηγητές μας που για εμένα είναι πρωτίστως συνεργάτες και φίλοι. Είναι οι άνθρωποι που ακούραστα προσφέρουν καθημερινά τις εκπαιδευτικές τους υπηρεσίες «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», πιστοί δηλαδή στις βασικές μας αρχές που είναι  η συνεργασία, η άδολη ομαδικότητα και ο σεβασμός στον μαθητή και την οικογένεια του. Και από αυτό το βήμα θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για το εκπληκτικό τους έργο και να τους υποσχεθώ και στη νέα χρονιά ότι θα είμαι πάντα διπλά τους ώστε μαζί να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους μαθητές μας.

Εν συνεχεία, θα αναφερθώ στους μαθητές μας. Να πω και δημόσια ένα μεγάλο‘’εύγε’’ στους επιτυχόντες μαθητές μας κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις του 2016 για την είσοδο τους στις πανεπιστημιακές σχολές και να τους ευχηθώ από καρδιάς καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία. Θα είμαστε πάντα σε επαφή μαζί τους.  Αλλά και στους νυν μαθητές μας υπόσχομαι εξ ονόματος και των καθηγητών τους ότι θα είμαστε πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες στον αγώνα τους για την κατάκτηση της γνώσης και στην αγωνία τους για το μέλλον τους.

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στους γονείς των μαθητών μας. Είμαι περήφανος  και ιδιαίτερα συγκινημένος  όταν σκέπτομαι ότι με τους περισσότερους γονείς έχει διαμορφωθεί μια φιλική σχέση  και μοιράζονται μαζί μας την αγωνία τους για το μέλλον των παιδιών τους. Θεωρώ ότι στην πράξη έχουμε αποδείξει ότι αντιμετωπίζουμε ανθρώπινα  κάθε οικογένεια με την οποία συνεργαζόμαστε.

Δημόσια θα ήθελα να να ευχαριστήσω  τον άμεσο συνεργάτη μου, τον Λεωνίδα Αναγνωστοπουλο  για την αρμονική μας συμπόρευση, για την συνεχή στήριξη και βοήθεια του στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού μας οράματος.

Τέλος , θα ήθελα να ευχαριστήσω για την παρουσία τους στην εκδήλωση μας τον κύριο Τάσο Ευσταθίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη πάμε μπροστά», τον διευθυντή της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης κύριο Γιάννη Γιαννόπουλο, τον πρόεδρο του Αθλητικού συλλόγου Ολυμπιάς κύριο Ράπτη και την πρόεδρο του συλλόγου Ηρακλειατών δεσποινίδα Ευαγγελία Δενδρινού.

Η παρουσία τους πιστοποιεί  την διαφορετικότητα αυτής της φροντιστηριακής μονάδας καθώς είμαστε προσανατολισμένοι και στηρίζουμε έμπρακτα φορείς που σχετίζονται με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την πρόσφορα στις τοπικές κοινωνίες. Για εμάς παιδεία και πολιτισμός, παιδεία και αθλητισμός  , παιδεία και πολιτική προσφορά είναι αλληλένδετες έννοιες και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση του σύγχρονου πατριωτισμού που θέλουμε να εμφυσήσουμε στους μαθητές μας. Για εμάς η πατρίδα, η παράδοση , ο πολιτισμός είναι έννοιες ιερές και τιμημένες και έχουμε χρέος να μάθουμε και τα νέα παιδιά να τις τιμούν με ευλάβεια.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να σας ευχηθώ υγεία, πρόοδο ,δημιουργικότητα και συνεχή εγρήγορση για την νέα χρονιά. Όλοι εμείς οι καθηγητές  έχουμε ένα βαρύ προνόμιο ,ότι αντικρίζουμε κατάματα την νέα γενιά της πατρίδας μας και αυτό ορίζει την ευθύνη που έχουμε στο ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς , να δίνουμε τη ψυχή μας ώστε αυτοί οι νέοι να γίνονται και καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι πολίτες».

Χαιρετισμός απηύθηναν επίσης οι κ.κ. Ευσταθίου, Αθανασίου.

Read 551 times Last modified on %PM, %06 %571 %2017 %14:%Feb
Super User

Technology Always Win

Login to post comments

 Η Pc supports ιδρύθηκε τον Ιούνιο 2011 στην περιοχή του Αλίμου με πρωταρχικό στόχο την παροχή υπηρεσιών σε υπολογιστές, laptops, κινητά τηλέφωνα και iPhone. Η ομάδα μας διαθέτει εξειδικευμένη κατάρτιση στο αντικείμενο και η πολυετή εμπειρία μας στο χώρο της επισκευής των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα 09:00-21:00
Τρίτη 09:00-21:00
Τετάρτη 09:00-21:00
Πέμπτη 09:00-21:00
Παρασκευή    09:00-21:00
Σάββατο 09:00 - 16:00
Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ