Καθαρισμός Ιών

Καθαρισμός Ιών

Εάν ο φορητός σας υπολογιστής έχει ιό, θα πρέπει να τον αφαιρέσετε και να επανεγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα.

Πρώτον, δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας.

Αν έχετε εφεδρικό αντίγραφο ασφαλείας, τέλεια! Μπορείτε να παραλείψετε το επόμενο βήμα και να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Αν δεν έχετε αντίγραφο ασφαλείας και δεν υπάρχει τρόπος να πάρετε πίσω τα αρχεία σας, τότε μπορεί να είναι δυνατή η επαναφορά τους χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο σύστημα ανάκτησης του υπολογιστή σας. Για να το κάνετε αυτό:

  • Κάντε επανεκκίνηση του φορητού σας υπολογιστή και περιμένετε να φορτώσει (ή τουλάχιστον το BIOS του).
  • Πατήστε το πλήκτρο F10 κατά την εκκίνηση μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη το “BIOS Setup Utility” με κάποιες ρυθμίσεις από κάτω. Αν δεν υπάρχει καθόλου προτροπή, τότε απλά πατήστε Ctrl+Alt+Delete κρατώντας πατημένο το Esc- αυτό θα πρέπει να αναγκάσει τα Windows να μεταβούν σε Safe Mode, ώστε να μπορέσετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του BIOS (θα χρειαστείτε μια άλλη μονάδα USB με δυνατότητα εκκίνησης).

Ακολούθως, εκτελέστε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς

Στη συνέχεια, θα πρέπει να εκτελέσετε το πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένο και ότι διαθέτει τους τελευταίους ορισμούς ιών. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε άδεια χρήσης για το λογισμικό. Χρειάζεστε επίσης αρκετό χώρο στο δίσκο και μνήμη για να το τρέξετε αποτελεσματικά.

Επανεγκαταστήστε το λειτουργικό σύστημα.

Εάν προσπαθείτε να αφαιρέσετε έναν ιό από το φορητό σας υπολογιστή και τίποτα δεν λειτουργεί, η επόμενη επιλογή σας είναι να επανεγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα. Αυτό θα διαγράψει εντελώς όλα τα δεδομένα στη συσκευή και θα τα αντικαταστήσει με ένα νέο αντίγραφο των Windows. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο μόνο εάν δεν έχετε επιτύχει την αφαίρεση του ιού με άλλα μέσα.

Διαβάστε  Πρόβλημα με ανάλυση Οθόνης στα Windows

Για να επανεγκαταστήσετε τα Windows στο laptop ή υπολογιστή σας:

  • Πραγματοποιήστε λήψη ενός προγράμματος προστασίας από ιούς από τη Microsoft ή από άλλη αξιόπιστη πηγή (όπως η McAfee ή η Norton). Μην κατεβάζετε λογισμικό από ιστότοπους που δεν είναι αξιόπιστοι- αυτοί μπορεί να είναι και οι ίδιοι μολυσμένοι με ιούς.
  • Εγκαταστήστε το λογισμικό σε οποιαδήποτε μονάδα USB ή δίσκο CD/DVD χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή του (ενδέχεται να σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση). Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε κανένα από αυτά τα στοιχεία, προχωρήστε απευθείας στο βήμα 3 παρακάτω αντ’ αυτού!
  • Ανοίξτε τον υπολογιστή μου από τον Πίνακα Ελέγχου και εντοπίστε τυχόν εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που είναι συνδεδεμένοι στις αντίστοιχες θύρες τους- στη συνέχεια αντιγράψτε όλα τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα σε αυτούς τους δίσκους σε μία θέση μέσα στο C:Program FilesCommon FilesAdobe εκτός από εκείνα που περιέχουν “.exe” επέκταση που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κατά τη διάρκεια των διαδικασιών εκκίνησης αργότερα κάτω από τη γραμμή, αν επιτρεπόταν να παραμείνουν εκεί ανέγγιχτα, δεδομένου ότι ορισμένα προγράμματα κακόβουλου λογισμικού προσπαθούν να μολύνουν εκτελέσιμα αρχεία όποτε είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια των κύκλων εκτέλεσης κατά την εκκίνηση των διαδικασιών, όπως τα εικονίδια της επιφάνειας εργασίας που ανοίγουν νέες συνεδρίες κατά την εκκίνηση, για παράδειγμα, όταν πατάτε το πλήκτρο enter δύο φορές γρήγορα χωρίς να περιμένετε να συμβεί κάτι άλλο πρώτα, όπως η κίνηση του ποντικιού κ.λπ. που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάτι κακό να συμβεί, οπότε θα προτιμούσα να αποτρέψω αυτό το είδος του πράγματος από το να συμβεί συνολικά, αντί απλά να απομακρυνθώ από αυτά τα είδη
Διαβάστε  Έχεις iphone; Πρέπει αμέσως να εγκαταστήσεις το IOS 14.5

Μερικές φορές, όταν ένα Laptop είναι πολύ μολυσμένος, πρέπει να κάνετε νέα εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος για να απαλλαγείτε από τα πάντα σε αυτόν.

Εάν το laptop σας είναι πολύ μολυσμένο από διαφο΄ρων τύπου ιούς, ίσως χρειαστεί να επανεγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα. Αυτό σημαίνει ότι θα χάσετε όλα τα αρχεία και τις εφαρμογές σας, αλλά αυτό είναι καλύτερο από το να έχετε έναν ιό στον υπολογιστή σας.

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων πριν από την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Μπορείτε να το κάνετε με έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή μεταφορτώνοντάς τα σε μια υπηρεσία online αποθήκευσης όπως το Google Drive ή το OneDrive.
  • Εκτελέστε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς στο φορητό σας υπολογιστή μετά την επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος, ώστε να είναι και πάλι απαλλαγμένος από κακόβουλο λογισμικό και ιούς. Ελέγξτε επίσης αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις για το λογισμικό στο φορητό σας υπολογιστή, επειδή μπορεί να είναι σε θέση να ανιχνεύσουν νέες απειλές κακόβουλου λογισμικού που κυκλοφορούν μετά την εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης λειτουργικών συστημάτων όπως τα Windows 10 ή το Mac OS X 10

Καθαρισμός ιών και κακόβουλου λογισμικού

Προσφέρουμε γρήγορη και αποτελεσματική αφαίρεση ιών και κακόβουλου λογισμικού σε laptop. Δεν κάνουμε απλώς ένα scan, χρησιμοποιούμε πολλαπλές σαρώσεις για να αφαιρέσουμε όλους τους ιούς, τα κακόβουλα προγράμματα, τα adware και για την εξάλειψη όλων των απειλών από τον φορητό υπολογιστή σας. Ό,τι πρόγραμμα περιλαμβάνει το pc σας είναι εγγυημένο ότι θα λειτουργεί πολύ πιο ομαλά με τον σχολαστικό καθαρισμό από τους ειδικούς τεχνικούς μας.

Υπηρεσίες καθαρισμού και αφαίρεσης ιών στο ΣΠΙΤΙ ή στο ΓΡΑΦΕΙΟ σας

Εάν το laptop αργεί, η εκκίνηση διαρκεί πολύ, μην διακινδυνεύσετε το απόρρητό και τα δεδομένα σας. Επικοινων΄΄ήστε μαζί μας το συντομότερο δυνατό. Προσφέρουμε υπηρεσίες καθαρισμού ιών απευθείας στο σπίτι ή στο γραφείο σας. Θα στείλουμε τον τεχνικό επισκευής υπολογιστών μας την ίδια ή την ΕΠΟΜΕΝΗ μέρα στο χώρο σας και θα καθαρίσουμε τους ιούς. Επομένως, είτε χρειάζεστε επισκευή του laptop ή του υπολογιστή σας για την επιχείρησή σας είτε για προσωπική σας χρήση, οι μηχανικοί της PC Supports είναι εδώ για να σας βοηθήσουν με τις ανάγκες σας για καθαρισμό ιών.

Διαβάστε  'Ελεγχος υγείας σκληρού δίσκου - Όλοι οι τρόποι

Εγκατάσταση Antivirus

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αφαίρεσης, ενημερώνουμε και εγκαθιστούμε δωρεάν antivirus (για προσωπική χρήση) για να αποτρέψουμε μελλοντικές μολύνσεις από ιούς. Συνιστάται ανεπιφύλακτα να εκτελείτε πλήρη σάρωση προστασίας από ιούς δύο φορές το μήνα και να βεβαιωθείτε ότι το πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι ενημερωμένο.

Έλεγχος και διασφάλιση ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εάν υποφέρετε από υπερβολικά αναδυόμενα παράθυρα, ιστότοπους που επιμένουν να σας πληρώνουν, ύποπτες δραστηριότητες ή απλώς θέλετε να διασφαλίσετε ότι έχετε ένα καθαρό σύστημα υπολογιστή, τότε είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Εάν ο φορητός υπολογιστής ή το δίκτυό σας έχει παραβιαστεί, οι μηχανικοί πληροφορικής μας μπορούν να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν τυχόν εισβολές ή απομακρυσμένα προγράμματα από τον υπολογιστή σας. Θα σας δώσουμε επίσης συμβουλές για το πώς να κρυπτογραφείτε και να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών δεδομένων για να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα. Ειδικότερα σε επαγγέλματα ΄όπως σε έναν ποινικολόγο, όπου διαθέτει ευαίσθητα έγγραφα, η ασφάλεια είναι το παν.

Πώς θα ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ LAPTOP σας

Πραγματοποιούμε τις παρακάτω εργασίες για να εξασφαλίσουμε έναν καθαρό, γρήγορο και πιο ασφαλή υπολογιστή για εσάς

➧ Διαγράψτε τα περιττά δεδομένα και τα ανεπιθύμητα αρχεία από το laptop σας

➧ Κατάργηση ανεπιθύμητων προγραμμάτων

➧ Σάρωση και αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού

➧ Αφαίρεση ransomware

➧ Σάρωση και αφαίρεση ιών Rootkit

➧ Σάρωση και αφαίρεση λογισμικού κατασκοπείας και διαφημίσεων

➧ Απεγκατάσταση τα περιττά bloatware

➧ Εγκατάσταση του λογισμικού προστασίας από ιούς’

➧ Έλεγχος και ενημέρωση ασφαλείας των Windows