i-seira-apple-iphone-12-tha-kykloforisei-sta-teli-noemvriou

Πρόστιμο στην Apple για την απουσία φορτιστή από τα iPhone

Πρόστιμο στην Apple για την απουσία φορτιστή από τα iPhone

Πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων, περίμενε στην γωνία την Apple, από την Βραζιλία μετά την απόφασή της να αφαιρέσει από την συσκευασία του iPhone 12 τον φορτιστή. Το πρόστιμο στη Βραζιλία φτάνει σε ύψος το ποσό των 1.9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ποσό αυτό δεν είναι κάτι αξιοσημείωτο για μία εταιρεία του βεληνεκούς της Apple, αλλά είναι ενδεικτικό της κριτικής και του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί από την απόφαση της Apple να αφαιρέσει από τη συσκευασία του iPhone 12 ένα τόσο απαραίτητο εξάρτημα, όπως είναι ο φορτιστής.

Η ίδια η Apple σε απάντησή της, υπαινίχθηκε την δικαιολογία, πως προέβη στην συγκεκριμένη απόφαση, για την προστασία του περιβάλλοντος. Φυσικά, η απάντησή δεν φαίνεται να έχει πείσει την Αρχή Προστασίας του Καταναλωτή στη Βραζιλία, η οποία εγείρει ερωτηματικά στην Apple όχι μόνο για τον φορτιστή, αλλά και για την έλλειψη ακουστικών από τη συσκευασία του iPhone 12.

Η Apple δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής smartphones που έχει αφαιρέσει τον φορτιστή από τη συσκευασία, αλλά στη Βραζιλία φαίνεται πως είναι οι κάτοχοι iPhone εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν για την πρακτική αυτή στην Αρχή Προστασίας Καταναλωτή.

 

 

Διαβάστε  Η Microsoft αφαιρεί τον πιο άχρηστο φάκελο των Windows 10