σβηνει το κινητο

Σβήνει το κινητό από μόνο του; 4 λόγοι που γίνεται αυτό!

Γιατί σβήνει το κινητό από μόνο του;;;

Ουκ ολίγες φορές έχουμε αντιμετωπίσει το σβήσιμό του κινητού από μόνο του. Το σβήσιμο του κινητού αποτελεί ένα πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται σε πάρα πολλούς παράγοντες είτε αυτό είναι hardware είτε software.

Πάμε να δούμε τους λόγους σβήνει το κινητό τηλέφωνο από μόνο του.

 

Πρόβλημα στην μπαταρία

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων εάν σβήνει το smartphone από μόνο του μπορεί να οφείλεται σε πρόβλημα στην μπαταρία.

 • Η μπαταρία είναι πάνω από δύο χρόνια δίχως να έχει αλλαχτεί.
 • Η μπαταρία έχει αλλαχτεί προσφάτως αλλά είναι κακής ποιότητας.
 • Η μπαταρία έχει αλλαχτεί άλλα δεν έχει κολληθεί σωστά κι όταν κουνιέται το κινητό σβήνει.
 • Τα στοιχεία της μπαταρίας έχουν καταστραφεί μετά από πτώση
 • Η μπαταρία έχει φουσκώσει.

 

Υπερθέρμανση κινητού

Η υπερθέρμανση ενός κινητού τηλεφώνου και ειδικότερα ενός smartphone μπορεί να προκαλέσει σβήσιμο της συσκευής.

Ο λόγος που σβήνει η συσκευή είναι για να προστατέψει την μπαταρία κι άλλα σημαντικά εξαρτήματα της συσκευής από την υψηλή θερμοκρασία.

Η υπερθέρμανση του κινητού μπορεί να προκληθεί από τους παρακάτω παράγοντες:

 • Εκτεθειμένη συσκευή σε σημεία με πολλή ζέστη όπως στον ήλιο, σε καλοριφέρ ή στο αυτοκίνητο
 • Πολύ ώρα σερφαρίσματος στο ίντερνετ με δεδομένα σε χώρο που δεν έχει καλό ίντερνετ
 • Πολύ ώρα gaming με 3d γραφικά που ενεργοποιεί και καταπονεί την κάρτα γραφικών του smartphone

 

 

Πρόβλημα στην πλακέτα του κινητού

Ενδέχεται το σβήσιμο της συσκευής να οφείλεται σε ελαττωματική συσκευή ή σε πρόβλημα της ηλεκτρονικής πλακέτας του smartphone. Αυτό μπορεί να προκληθεί από κάποια πτώση ή από υγρασία στο κινητό τηλέφωνο.

Διαβάστε  iOS 14.5 διαθέσιμο με πληθώρα νέων λειτουργιών

Υπάρχουν και σπάνιες περιπτώσεις, όπου το κινητό τηλέφωνο μπορεί να έχει κατασκευαστικό πρόβλημα και να σβήνει από μόνο του εξαιτίας αστοχίας υλικού. Τέτοια περιστατικά έχουμε αντιμετωπίσει σαν επισκευαστικό κέντρο σε αρκετά κινέζικα τηλέφωνα.

Αναφέρουμε αναλυτικά ποια εξαρτήματα του smartphone μπορούν να προκαλέσουν σβήσιμο της συσκευής. Τα εξαρτήματα αυτά μπορεί να είναι ελαττωματικά εκ κατασκευής ή να χάλασαν από πτώση ή υγρασία.

 • Wifi πομποδέκτηςμπορεί να προκαλέσει σβήσιμο της συσκευής λόγω υπερθέρμανσης από υγρασία, πτώση ή ελαττωματική κατασκευή
 • GPS πομποδέκτηςμπορεί να προκαλέσει σβήσιμο της συσκευής λόγω υπερθέρμανσης από υγρασία, πτώση ή ελαττωματική κατασκευή
 • Πομποδέκτης σήματοςμπορεί να προκαλέσει σβήσιμο της συσκευής λόγω υπερθέρμανσης από υγρασία, πτώση ή ελαττωματική κατασκευή
 • Πρόβλημα στην EMMCή την CPU μπορεί να προκαλέσει σβήσιμο της συσκευής λόγω υπερθέρμανσης από υγρασία, πτώση ή ελαττωματική κατασκευή

 

giati-svhnei-xafnika-to-kinhto-provlhma-sthn-bataria

Πρόβλημα στο λειτουργικό του smartphone

Πολλές φορές το κινητό τηλέφωνο μπορεί να σβήνει μόνο του εξαιτίας κάποιας δυσλειτουργίας του λειτουργικού του συστήματος. Αυτό μπορεί να προκληθεί από λάθος εγκατάσταση μίας εφαρμογής που επηρεάζει άμεσα το λειτουργικό σύστημα (πχ antivirus ή battery saver) ή από κάποιον ιό ή malware. Συγκεκριμένα:

 • Μπορεί να έχετε κολλήσει κάποιον ιό ή malware που προκαλεί δυσλειτουργία στο λειτουργικό και σβήνει την συσκευή
 • Μπορεί να χρησιμοποιείτε κάποιο antivirus ή battery saver πρόγραμμα και να  βλέπει κάποιες λειτουργίες της συσκευής που να μην αναγνωρίζει με αποτέλεσμα να τις διακόπτει για λόγους ασφαλείας ή εξοικονόμηση ενέργειας και να σβήνει την συσκευή.
 • Πρόβλημα στο λογισμικό της συσκευής που σβήνει την συσκευή κάποια υπολειτουργία. Εκεί θα πρέπει να περιμένετε κάποιο update από την εταιρία για να το διορθώσει ή να περάσετε χειροκίνητα την προηγούμενη έκδοση λογισμικού εάν υπάρχει αυτή η δυνατότητα στο smartphone.
Διαβάστε  Tech δώρα για του Αγίου Βαλεντίνου!