Σχέδιο χωρίς τίτλο

Λύνονται όλα τα προβλήματα στον υπολογιστή με ένα restart;

Οι περισσότεροι από εμάς, κάθε φορά που εμφανίζεται ένα πρόβλημα στον υπολογιστή μας, κάνουμε restart και… λειτουργεί! Η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές και έτσι ξαφνικά και μαγικά, λειτουργεί!

Είναι η πιο χρήσιμη και απλή συμβουλή που μας έδωσαν κάποτε και την ακολουθούμε πιστά. Αλλά γιατί; Πώς το να κάνεις restart στον υπολογιστή σου, λύνει όλα τα θέματα; Και τα λύνει όλα;;;

Γιατί όταν κάνεις restart στον υπολογιστή λειτουργεί;;

Ας σκεφτούμε τι γίνεται όταν ο υπολογιστής λειτουργεί. Ανοίγεις και κλείνεις προγράμματα, κάνεις εγκατάσταση ή απεγκατάσταση λογισμικού και apps.

Μερικές φορές προγράμματα, όπως ο περιηγητής στο Internet είναι ανοιχτά για ώρες ή και μέρες! Και πολλά άλλα πράγματα ξεκινούν και σταματούν κι εσύ δεν μπορείς να τα δεις.

Αυτό που ίσως να μην συνειδητοποιεί κανείς μας τελικά, είναι ότι αφήνουμε πολλά πράγματα πίσω ή αρκετά προγράμματα δεν έχουν τερματιστεί σωστά. Και όλες αυτές οι “εκκρεμότητες” που εμείς αφήνουμε ανοιχτές, “μπλοκάρουν” τη μνήμη RAM.  Και όταν αυτό επαναλαμβάνεται, τότε το σύστημα κολλάει, παρουσιάζονται μηνύματα error και το πρόγραμμα δεν ανοίγει πια.

Όταν λοιπόν, εμείς κάνουμε restart στον υπολογιστή μας, τότε κάθε πρόγραμμα και διαδικασία τελειώνει, καθώς ο υπολογιστής κλείνει και κάνει επανεκκίνηση.

Μόλις ο υπολογιστής ξεκινήσει το back up, τότε καθαρίζει και εργάζεται πιο γρήγορα! Το να κάνεις restart τον υπολογιστή σου είναι το ίδιο με το να το απενεργοποιήσεις.

Ωστόσο, η επανεκκίνηση είναι μια πιο γρήγορη διαδικασία και προτιμάται από όλους μας νομίζω!

Το συχνό restart κρύβει κι άλλα προβλήματα…

Το συχνό restart ίσως είναι ένα σημάδι ενός μεγαλύτερου προβλήματος. Το να χρειάζεται να κάνει κανείς restart στο laptop σου πού και πού, είναι φυσιολογικό και δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί.

Το αντίθετο βέβαια συμβαίνει όταν πρέπει κάνεις κάθε λίγο και λιγάκι. Τότε μάλλον υπάρχει ένα πιο σοβαρό πρόβλημα, κομμάτι του hardware που μπορεί να μη λειτουργεί σωστά, όπως και σημαντικά αρχεία των Windowss ή μπορεί να έχει προσβληθεί από κακόβουλο λογισμικό.

Η ομάδα της PC supports είναι πάντα στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και έλεγχο της συσκευής σας!