μπλοκαρισμα αριθμων σε ios

Μπλοκάρετε αριθμούς τηλεφώνου, emails και SMS σε ios συσκευές

Πώς να μπλοκάρετε αριθμούς τηλεφώνου, επαφών και email σε iPhone, iPad ή iPod touch;

Όλοι έχουμε δεχθεί ανεπιθύμητες κλήσεις από έναν αριθμό που δεν αναγνωρίζουμε.

Σίγουρα σου έχει τύχει, να ξυπνήσεις ένα πρωί και να βρεις 10 αναπάντητες κλήσεις από “Σουηδία” και να αναρωτιέσαι αν είναι μια ξεχασμένη θεία ή απλά spam calls. Και ενώ προσέχεις με ποιους μοιράζεσαι τον προσωπικό σου αριθμό, ο αριθμός των robocalls και των spammers αυξάνεται καθημερινά, με αποτέλεσμα να νοσταλγείς την εποχή που δεν χτυπούσε το τηλέφωνο.

Μην ανησυχείς! Μπορείς ξανά εύκολα να βρεις την ησυχία σου.

Θα σου δείξουμε εμείς πως να αποκλείσεις αριθμούς τηλεφώνου, επαφές και email στις συσκευές σου.

Επίσης, μπορείς να φιλτράρεις τα μηνύματα iMessage από άγνωστους αποστολείς και να αναφέρεις τα iMessage που μοιάζουν με ανεπιθύμητα μηνύματα.

μπλοκαρισμα αριθμων σε ios

Αποκλεισμός αριθμού τηλεφώνου, επαφής ή email.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείς να αποκλείσεις αριθμούς τηλεφώνου, επαφές και email.

Τηλέφωνο

Στην περιοχή «Πρόσφατα» της εφαρμογής Τηλέφωνο, επέλεξε το κουμπί «Πληροφορίες»  δίπλα στον αριθμό τηλεφώνου ή στην επαφή που θέλεις να αποκλείσεις. Στην συνέχεια με κύλιση προς τα κάτω επέλεξε «Αποκλεισμός αυτού του καλούντος».

FaceTime

Αν χρησιμοποιείς την εφαρμογή FaceTime, επέλεξε το κουμπί «Πληροφορίες»  δίπλα στον αριθμό τηλεφώνου, την επαφή ή τη διεύθυνση email που θέλεις να αποκλείσεις. Στην συνέχεια, αφού κάνεις κύλιση προς τα κάτω επέλεξε «Αποκλεισμός αυτού του καλούντος».

Μηνύματα

Αν χρησιμοποιείς τα Μηνύματα, άνοιξε τη συζήτηση, επέλεξε την επαφή στο επάνω μέρος της συζήτησης και κατόπιν πάτησε το κουμπί «Πληροφορίες» . Επέλεξε τις «Πληροφορίες»  μετακινήσου με κύλιση προς τα κάτω και στην συνέχεια επέλεξε «Αποκλεισμός αυτού του καλούντος».

Διαβάστε  Ο Bil Gates χρησιμοποιεί Android αντί για iPhone και εξήγησε τους λόγους

Mail

Αν χρησιμοποιείς την εφαρμογή Mail, άνοιξε το email με την επαφή που θέλεις να αποκλείσεις. Πάτησε την επαφή στο επάνω μέρος και επέλεξε «Αποκλεισμός αυτής της επαφής».

μπλοκαρισμα αριθμων σε ios

Όταν αποκλείσεις έναν αριθμό τηλεφώνου ή μια επαφή, το συγκεκριμένο άτομο θα μπορεί να αφήνει μηνύματα στον τηλεφωνητή, αλλά δεν θα λαμβάνετε γνωστοποίηση. Τα μηνύματα που αποστέλλονται ή λαμβάνονται δεν θα παραδίδονται. Επίσης, η επαφή δεν θα λαμβάνει γνωστοποίηση ότι η κλήση ή το μήνυμα αποκλείστηκε.

Όταν αποκλείσεις μια διεύθυνση email από το Mail, μεταφέρεται στον φάκελο «Κάδος». Ο αποκλεισμός email εφαρμόζεται σε όλες τις συσκευές σας Apple.

Μπορεί λοιπόν τα robocalls και οι spammers να μη γνωρίζουν ώρες κοινής ησυχίας, να καλούν από το εξωτερικό με υψηλές χρεώσεις, να μας ενημερώνουν για «μοναδικές ευκαιρίες» και «ελκυστικές προσφορές», αλλά τώρα ξέρεις πως μπορείς να τα αντιμετωπίσεις με ορισμένες ρυθμίσεις και εφαρμογές στο κινητό σου.