χαρακτηριστικα iphone

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό όπου χρειάζεται το iPhone

Tο ένα χαρακτηριστικό που χρειάζεται απεγνωσμένα το iPhone 13 !

Η εκτεταμένη χρήση μάσκας έχει μπερδέψει εντελώς το Face ID, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του. Η Apple έχει ήδη τη λύση στα χέρια της!

Το iPhone 12, όπως και κάθε smartphone της Apple από το iPhone X του 2017, έχει μόνο μία μέθοδο βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας: Face ID. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα της πανδημίας που σαρώνει τον κόσμο, η πλειοψηφία από εμάς φοράμε μάσκες όποτε φεύγουμε από το σπίτι, γεγονός που μπερδεύει το ενσωματωμένο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου των smartphone μας. 

Και, παρά την δημιουργία εμβολίων, θα υπάρξει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να επιστρέψουμε στην προ Covid εποχή – εποχή που δεν εγγυάται κανείς.

Το Face ID χρησιμοποιεί μια κάμερα TrueDepth και τεχνολογία υπερύθρων για την προβολή και ανάλυση πάνω από 30.000 αόρατων κουκκίδων για τη δημιουργία ενός χάρτη βάθους του προσώπου σας και τη μελέτη των χαρακτηριστικών γύρω από το μάτι, τη μύτη, το στόμα και τα αυτιά. Ο νευρωνικός κινητήρας της Apple μετατρέπει τον χάρτη βάθους και την υπέρυθρη εικόνα σε μαθηματική αναπαράσταση και συγκρίνει αυτή την αναπαράσταση με τα εγγεγραμμένα δεδομένα προσώπου.

Ενώ, σύμφωνα με την Apple, το “Face ID προσαρμόζεται αυτόματα στις αλλαγές στην εμφάνισή σας, όπως η χρήση μακιγιάζ ή τα μαλλιά που αλλάζουν”, η χρήση μάσκας έχει βγάλει knock out την λειτουργία.

Διαβάστε  Νέο iMac με απίστευτο design και επεξεργαστή M1