facebook-downtime

Νέος ιός χτυπά ξανά το Facebook μέσω Messenger

Νέος ιός χτυπά ξανά το Facebook μέσω Messenger

Ένας νέο ιός χτυπάει το Facebook με αποτέλεσμα χιλιάδες χρήστες να την έχουν «πατήσει». Ο ιός στέλνεται μέσω του Messenger σε μήνυμα των επαφών σας. Πρόκειται για ένα link το οποίο συνοδεύεται με ένα μήνυμα που γράφει, «Κοίτα τι βρήκα για σένα (καρδούλα)».

Το παραπάνω μήνυμα έχει σταλεί κατά χιλιάδες τις τελευταίες ώρες και όποιος έχει πατήσει το link, αυτομάτως χωρίς να το γνωρίζει έχει αρχίσει να το στέλνει στις επαφές του.

Άξιο αναφοράς είναι, πως πολλοί χρήστες έχουν ισχυριστεί πως αφότου άνοιξαν το link τους έκλεψαν τους κωδικούς.

Σε περίπτωση που δούμε στο Messenger μας ένα τέτοιο μήνυμα, ΜΗΝ  το ανοίξετε και διαγράψτε το. Επιπλέον, θα πρέπει να ενημερώσετε τον φίλο σας ή τη φίλη σας που το έστειλε, προκειμένου να ειδοποιήσει και αυτός με τη σειρά του τις επαφές του.

Παρ’ όλα αυτά αν δεν σας προλάβαμε και το έχετε ήδη ανοίξει, τότε θα πρέπει άμεσα να καθαρίσετε όλα τα cookies από τον browser σας. Τέλος, θα πρέπει να σκανάρετε τον υπολογιστή σας με μια ενημερωμένη έκδοση antivirus, προκειμένου να αφαιρέσετε οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό που έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας.

Να σημειώσουμε ότι το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται φυσικά και σε όσους χρησιμοποιούν το Facebook και το Messenger από το κινητό τηλέφωνο. Μία κίνηση που πρέπει, επίσης, να κάνουμε άμεσα είναι να αλλάξουμε τον κωδικό μας σε περίπτωση που έχουμε ανοίξει αυτό το μήνυμα.

 

Διαβάστε  OnePlus Nord N100 σε τιμή που δεν χάνεται!