ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ-1

Να πως μπορείς να καθαρίζεις τις συσκευές σου στο σπίτι

Δουλεύεις στο σπίτι; Μάθε πώς να καθαρίζεις τις συσκευές σου.

Σήμερα, το 90% των εργαζομένων δουλεύει με τηλεργασία.

Ακούγεται και λίγο σαν challenging για κάποιους, είναι πιο αποτελεσματικό για άλλους, δοκιμάζεται σε όλο τον κόσμο και σίγουρα ήρθε για να μείνει, αφού απαντά στις ανάγκες της Covid-19 εποχής και τις δυνατότητες της digital γενιάς. 

Η νέα πραγματικότητα είναι φτιαγμένη πάνω στις δυνάμεις της τεχνολογίας, όπως και οι παγίδες τις άλλωστε, όπως το
overloading, αδυναμία συγκέντρωσης, skype meetings με πιτζάμες, ξαφνικός ύπνος στον καναπέ ή αυθόρμητες επισκέψεις στο ψυγείο, βρίσκεται και μία ακόμα «παγίδα»: η καθαριότητα των συσκευών μας

#1 Smartphone & Tablets

Μην να χρησιμοποιήσεις προϊόντα καθαρισμού επιφανειών όπως τζάμια. Μπορεί να προκαλέσεις βλάβη στο “oleophobic”, το υλικό επίστρωσης της οθόνης των smart gadgets, ειδικό για να αντιμετωπίζει τα σημάδια από δαχτυλιές. 

Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα αντι-βακτηριακό υγρό μαντηλάκι, αν υπάρχουν λεκέδες ή υπολείμματα στη θήκη. Συνέχισε με ένα στεγνό πανί μικροϊνών ή πανάκι γυαλιών με λίγο οινόπνευμα (έως 70%) ανακατεμένο με νερό, κάνοντας κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσεις τη σκόνη ή τη βρωμιά απ’ την οθόνη. 

Για τις Apple συσκευές, η επίσημη οδηγία της εταιρίας είναι η χρήση προϊόντων με 70% ισοπροπυλική αλκοόλη
 

#2 Laptops

Μην έχεις ανοιχτή τη συσκευή και συνδεδεμένη στην πρίζα. 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα βαμβακερό απαλό πανί, ελαφρώς βρεγμένο με νερό, για να αφαιρέσεις τη σκόνη και τη βρωμιά από το πλαστικό καπάκι. Για το πληκτρολόγιο προτίμησε τα σπρέι πεπιεσμένου αέρα. Εναλλακτικά ένα πινέλο make up ή μια μπατονέτα θα απομακρύνουν αποτελεσματικά τις βρομιές από την επιφάνεια του πληκτρολόγιου.  

Διαβάστε  Σβήνει το κινητό από μόνο του; 4 λόγοι που γίνεται αυτό!

#3 Πληκτρολόγιο σε PC

Μην χρησιμοποιήσεις την ηλεκτρική σκούπα, αν δεν θέλεις να ρουφήξει και κανένα πλήκτρο.

Μπορείς να περάσεις ένα βαμβάκι με λίγο οινόπνευμα (έως 70%) για να καθαρίσεις κάθε πλήκτρο. Για να διώξεις τα σκουπιδάκια ανάμεσα στα πλήκτρα, μπορείς να διπλώσεις ένα post-it στη μέση και να το σύρεις πολύ απαλά ανάμεσα τους. Στη συνέχεια, αναποδογυρίζεις το λάπτοπ και το ανακινείς προσεκτικά, για να φύγουν όλες οι βρομιές. 

Βέβαια, υπάρχει ειδικό Gel keyboard cleaner που κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά, για να δουλεύεις εσύ σε πιο καθαρό πληκτρολόγιο!

 

ΜΗΝ αγνοείς τον καθαρισμό των συσκευών σου, γιατί έχεις κάθε μέρα επαφή μαζί τους. 

Η ομάδα της PC supports είναι πάντα στην διάθεσή σου για οποιαδήποτε πληροφορία, καθοδήγηση και υποστήριξη!