ανασυγκροτηση δισκου

Ανασυγκρότηση δίσκου – Ο απόλυτος οδηγός

Η ανασυγκρότηση δίσκου είναι ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσει την απόδοση του υπολογιστή σας! Διαβάστε παρακάτω και μάθετε τι είναι αυτό το εργαλείο και σε τι χρησιμεύει, ποιοι είναι οι καλύτεροι διαθέσιμοι ανασυγκροτητές, πώς να τους χρησιμοποιήσετε, τον αντίκτυπό τους στην ταχύτητα του Διαδικτύου και πολλά άλλα!

Τι είναι η ανασυγκρότηση δίσκου και σε τι χρησιμεύει;

Η ανασυγκρότηση δίσκου είναι μια δυνατότητα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στη βελτιστοποίηση της απόδοσης του υπολογιστή. Αυτό γίνεται με τη βελτιστοποίηση των σκληρών δίσκων, με αποτέλεσμα να εκτελεί τις εργασίες του πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Ο κατακερματισμός του αρχείου συμβαίνει όταν οι πληροφορίες στον σκληρό δίσκο τροποποιούνται τακτικά. Αυτό προκαλεί την αποθήκευση των αρχείων σε κομμάτια, δηλαδή σε κατακερματισμό.

Με αυτό, κάθε μέρος αυτού του αρχείου αποθηκεύεται σε διαφορετικό χώρο μέσα στο HD. Έτσι, το λειτουργικό σύστημα πρέπει να περάσει από διάφορα μονοπάτια για να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά τα μέρη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε επιβράδυνση του υπολογιστή, πιθανότατα και σε ατυχήματα. Τότε είναι που μπαίνει το βοηθητικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης δίσκου! Θα αναδιατάξει αυτά τα κομμάτια και θα τα μετατρέψει σε ένα ενιαίο. Τι βελτιστοποιεί την πρόσβαση από το λειτουργικό σύστημα.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για ανασυγκρότηση δίσκου;

Τα Windows έχουν ήδη αυτό το εργαλείο στο αρχικό τους σύστημα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες διαθέσιμες επιλογές για όσους δεν είναι ικανοποιημένοι με τον ενσωματωμένο στο σύστημα ανασυγκρότηση. Ας γνωρίσουμε μερικούς από αυτούς!

Διαβάστε  Πια ήταν η τελευταία φορά που ελέγξατε τον υπολογιστή σας;

Έξυπνη ανασυγκρότηση – Smart Defrag

Το Smart Defrag είναι ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης δίσκου που μπορεί να εκτελεστεί αυτόματα στο παρασκήνιο. Έτσι, διατηρεί τη βελτιστοποίηση του σκληρού δίσκου όλη την ώρα που εκτελείται. Επιτρέπει επίσης την εκμετάλλευση των λειτουργιών του κατά την εκκίνηση του συστήματος. Αυτό προκαλεί τη μετεγκατάσταση ορισμένων δεδομένων που δεν μπορούν να μετακινηθούν όταν εκτελείται το λειτουργικό σύστημα.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι η εξάλειψη αρχείων που βρίσκονται στον κάδο απορριμμάτων των Windows και του Microsoft Edge, εκτός από τον καθαρισμό της προσωρινής μνήμης σε άλλα διαμερίσματα του λειτουργικού συστήματος, επιταχύνοντας τη λειτουργία.

Ultra Defrag

Το Ultra Defrag εκτελεί την ανασυγκρότηση του δίσκου, μετακινώντας αρχεία σε κομμάτια στην αρχή του σκληρού δίσκου. Έτσι, η πρόσβαση του λειτουργικού συστήματος σε αυτά γίνεται πιο γρήγορη. Εκτός από αυτό, μία από τις λειτουργίες του είναι η ανασυγκρότηση αρχείων και φακέλων μεμονωμένα, χωρίς να χρειάζεται να εκτελέσετε πλήρως τη διαδικασία.

Auslogics Disk Defrag

Το Auslogics διαφοροποιεί την ταχύτητα της ανασυγκρότησης. Αυτή είναι μια ταχύτερη ανασυγκρότηση από την εγγενή επιλογή του συστήματος. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να προγραμματίσετε την ανασυγκρότηση δίσκου την ώρα που σας βολεύει περισσότερο!

Defragler

Διαθέτει διαφορετικές λειτουργίες ανασυγκρότησης και παρέχει διαγνωστικά για την κατάσταση των εφαρμογών στον υπολογιστή σας. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του προγράμματος ανασυγκρότησης είναι ότι δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί.

Το ληφθέν αρχείο είναι ήδη εκτελέσιμο και μπορεί να διατηρηθεί σε μονάδα στυλό, εξωτερικό σκληρό δίσκο ή ακόμα και στο cloud.

My Defrag

Εκτός από την ανασυγκρότηση, αυτό το πρόγραμμα έχει τη λειτουργία της βελτιστοποίησης του λειτουργικού συστήματος. Παρά το γεγονός ότι μοιάζει με πρόγραμμα για όσους έχουν ήδη περισσότερη εμπειρία στο θέμα, το My Defrag μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από τους πρώτους χρήστες με ασφαλή τρόπο.

Διαβάστε  OnePlus Nord N100 σε τιμή που δεν χάνεται!

Μερικές από τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα είναι:

  • Προσωρινή Ανασυγκρότηση
  • Ανάλυση σκληρού δίσκου
  • Δυνατότητα αποθήκευσης των αρχείων σας σε άλλες τοποθεσίες, μεμονωμένα

Όλα τα παραπάνουν αυξάνουν τις πιθανότητές σας να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του υπολογιστή σας!

Πώς να ανασυγκροτήσετε το δίσκο;

Εάν θέλετε να πραγματοποιήσετε ανασυγκρότηση δίσκου χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα των Windows, πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες βήμα προς βήμα:

Κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη” στην κάτω αριστερή γωνία των Windows.

Αναζητήστε το πεδίο αναζήτησης και πληκτρολογήστε “Disk Defragmenter” και αποκτήστε πρόσβαση στο εργαλείο όταν εμφανιστεί.

Στην οθόνη πόρων, επιλέξτε τον δίσκο που θα ανασυγκροτηθεί.

Εάν δεν γνωρίζετε, εάν χρειάζεται να κάνετε ανασυγκρότηση ενός συγκεκριμένου σκληρού δίσκου, επιλέξτε την επιλογή «Analyze Disk».

Αφού αναλυθεί, απλώς κάντε κλικ στο “Ανασυγκρότηση δίσκου” και περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Εάν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε πρόγραμμα τρίτου κατασκευαστή, πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες που υποδεικνύονται από καθένα από αυτά για να εκτελέσετε σωστά την ανασυγκρότηση.

Μην ανησυχείτε!

Αυτά τα εργαλεία είναι συνήθως πολύ διαισθητικά και χρειάζεστε μόλις μερικά βήματα για να ολοκληρώσουν αυτή τη διαδικασία.

Η ανασυγκρότηση του δίσκου αυξάνει την ταχύτητα στο διαδίκτυο;

Καθώς πρόκειται για μια διαδικασία βελτιστοποίησης, η ανασυγκρότηση σκληρών δίσκων μπορεί επίσης να αποφέρει οφέλη όσον αφορά την ταχύτητα του Διαδικτύου. Αυτό συμβαίνει επειδή, με την αναδιάταξη των αρχείων εντός του συστήματος, τα Windows μπορούν να έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες πληροφορίες πιο γρήγορα για να υπακούουν στις εντολές των χρηστών.

Αυτό περιλαμβάνει το άνοιγμα μιας σελίδας προγράμματος περιήγησης, τη μεταφόρτωση ή τη λήψη αρχείων. Η ανασυγκρότηση δίσκων μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών του υπολογιστή και την εξάλειψη των συνθηκών που προκαλούν βραδύτητα ή κλειδώνουν στο μηχάνημα.

Διαβάστε  Apple vs Samsung σε πωλήσεις παγκοσμίως

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε αυτή τη δυνατότητα τουλάχιστον εβδομαδιαία, ώστε η απόδοση να διατηρείται πάντα όσο το δυνατόν καλύτερη. Όλα αυτά βέβαια δεν αφορούν μόνο φορητούς υπολογιστές αλλά και σε κάθε επισκευή Desktop είναι μια διαδικασία που εξετάζεται.

Έχετε ήδη περάσει από αυτήν τη διαδικασία και εξακολουθείτε να είστε δυσαρεστημένοι με τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο; Κάντε λοιπόν ένα τεστ ταχύτητας και μάθετε αν είναι συμβατό με το πακέτο που προσφέρει ο πάροχος σας! Χρειάζεστε βοήθεια στην ανασυγκρότηση δίσκου ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα που δεν μπορείτε να λύσετε; Επικοινωνήστε μαζί μας.