δεν διαβαζει τον ssd

Δεν διαβάζει τον SSD – Όλες οι απαντήσεις

Η μη εμφάνιση του SSD δεν είναι σπάνια στην κοινότητα των Windows. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι ανέφεραν ότι είδαν το SSD να εμφανίζει σφάλματα στους υπολογιστές τους. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Όταν ο υπολογιστής δεν διαβάζει τον SSD, υπάρχει πάντα μια λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Εδώ θα αναλύσουμε τα πάντα. Θα μάθουμε πρώτα ποιο είναι το σφάλμα; Και τι μπορεί να γίνει για να διορθωθεί έγκαιρα; Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα αναγνώρισης του SSD ΄δίσκου, τότε πρέπει να έχετε δοκιμάσει όλες τις πιθανές λύσεις για να διορθώσετε το σφάλμα, όπως να τσεκάρετε αυτόν τον υπολογιστή, να ανανεώσετε τη σελίδα ή να μεταβείτε στη διαχείριση δίσκου για να δείτε αν δεν είναι εγκατεστημένος ο SSD.

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει τίποτα από αυτά, μην ανησυχείτε. Αυτό το άρθρο θα περιλαμβάνει μια ποικιλία μεθόδων που μπορείτε να δοκιμάσετε για να διορθώσετε προβλήματα όπως αυτό. Αν είστε αρχάριος χρήστης προτείνουμε να μην πραγματοποιήσετε ενέργειες που δεν είστε σίγουροι που μπορεί να οδηγήσουν. Στη PC Supports η ειδικότητα μας είναι οι επισκευές υπολογιστών, σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε.

Ποιοι οι λόγοι που το σύστημα δεν διαβάζει τον SSD

Βασικά, όταν αντιμετωπίζετε ένα σφάλμα όπως η μη εμφάνιση του SSD με τον δευτερεύοντα χώρο αποθήκευσης στον υπολογιστή σας υπάρχουν λόγοι για το συγκεκριμένο ζήτημα. Είτε τα Windows δεν έχουν αναγνωρίσει τη συσκευή που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή είτε ορισμένες από τις λειτουργίες είναι απενεργοποιημένες που μπορεί να εμποδίσουν την εμφάνιση του SSD στο σύστημά σας. Υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους δεν βλέπετε τον SSD στον υπολογιστή σας. Θα δούμε αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό!

Αποτυχία εκκίνησης SSD

Η αποτυχία προετοιμασίας του SSD από το λειτουργικό σύστημα των Windows θα προκαλέσει σφάλμα μη εμφάνισης του.

Προβλήματα με το πρόγραμμα οδήγησης

Τα προβλήματα με τα προγράμματα οδήγησης αποθήκευσης μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν βλέπετε το ολοκαίνουργιο SSD στη συσκευή σας. Η καλύτερη λύση θα ήταν να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης (Drivers) στην πιο πρόσφατη έκδοση. Θα υπάρξει μια συζήτηση για το πώς να γίνει αυτό αποτελεσματικά. Θα πρέπει να βρείτε την κατάλληλη έκδοση που υποστηρίζει τόσο τον SSD όσο και τη λειτουργική έκδοση που χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας.

Η ανάθεση δεν έχει γίνει στον SSD δίσκο

Για να είναι ορατή μια συσκευή, ειδικά μια συσκευή αποθήκευσης σε υπολογιστή, πρέπει να έχει ένα γράμμα δίπλα στον τίτλο. Αυτός είναι ο λόγος που ο τοπικός σας δίσκος γράφει “Local Disk C” αντί για απλό Local DIsk. Αυτά τα γράμματα, για να αντιστοιχιστεί ένα γράμμα μονάδας δίσκου σε μια νέα συσκευή αποθήκευσης, πρέπει πρώτα να έχει χωριστεί σε διαμέρισμα.

Διαβάστε  Πως ενεργοποιώ/απενεργοποιώ την κάμερα στο laptop ή PC

Προβλήματα στη διαχείριση καλωδίων

Οι αποτυχίες καλωδίων ή τα προβλήματα με τη σύνδεση είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα ζητήματα στους υπολογιστές. Μπορεί να διορθωθεί εύκολα εάν ελέγξετε εάν τα καλώδια είναι συνδεδεμένα στον SSD ή και οι δύο ακίδες SATA. Το ίδιο ισχύει και για τα καλώδια που βγαίνουν από το SMPS στον SSD σας. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους θα δείτε ότι δεν διαβάζει τον SSD και δεν εμφανίζεται στον υπολογιστή σας.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα όταν ο SSD δεν αναγνωρίζεται

Ακολουθούν μερικές μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε για να διορθώσετε το σφάλμα «Δεν εμφανίζεται το SSD». Κάθε μέθοδος περιλαμβάνει πολλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για μια τέλεια λύση χωρίς να δημιουργήσετε άλλη. Αν τελικά δείτε τον SSD δίσκο ενδεχομένως να χρειαστείτε να διαβάσετε τον οδηγό μας για ανασυγκρότηση. Δεν είναι απαραίτητο βήμα, αλλά στον οδηγό σας εξηγούμε πότε πρέπει να κάνετε την κάνετε.

Μέθοδος 1: Έλεγχος της υγείας του SSD

Αν και αυτό μπορεί να μην είναι τα καλύτερα νέα για τα άτομα που μόλις αγόρασαν τον SSD, αν αντιμετωπίζετε ότι ο SSD δεν εμφανίζεται, ένας από τους λόγους για τους οποίους το βλέπετε αυτό, είναι λόγω της υγείας του. Εάν έχει καταστραφεί, τότε δεν θα δείτε το διαμέρισμα του SSD πουθενά στον υπολογιστή. Για να δείτε εάν πρέπει να ενεργοποιήσετε την εντολή Chkdsk στον υπολογιστή σας. Επίσης μπορείτε να τσεκάρετε εάν όλοι οι δίσκοι σας είναι σε άριστη κατάσταση ώστε να χειριστούν το φορτίο ή απλώς να λειτουργήσουν. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να συμβεί αυτό:

 • Πρώτα, πρέπει να ανοίξετε το RUN, πατώντας τα windows +R και, στη συνέχεια, να γράψετε το CMD για να ανοίξετε μια γραμμή εντολών ή απλώς να κάνετε κλικ στο κουμπί έναρξης, εδώ εισάγετε τη γραμμή εντολών, ανοίξτε το ως διαχειριστής.
 • Εδώ πρέπει να εισάγετε – chkdsk f: /p /r

Αυτό θα ξεκινήσει τη διαδικασία σάρωσης του δίσκου σας. Εδώ τα παράθυρα θα εντοπίζουν αυτόματα κάθε σφάλμα που αντιμετωπίζετε με τις μονάδες αποθήκευσης και θα τα επιδιορθώνουν αυτόματα σύντομα.

Εάν δεν βλέπετε άλλα σφάλματα μετά από αυτό, τότε το πρόβλημά σας έχει λυθεί. Σε πολλές επισκευές Laptop που έχουμε αναλάβει διαπιστώσαμε πρόβλημα στον SSD δίσκο. Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε το ίδιο σφάλμα, μπορείτε να συνεχίσετε με την επόμενη μέθοδο.

Μέθοδος 2: Διορθώστε το μήνυμα δεν διαβάζει τον SSD προσθέτοντας Letter Drive

Μερικές φορές το πρόβλημα με το σφάλμα μη εμφάνισης του SSD δίσκου σε έναν υπολογιστή μπορεί να προέρχεται από την εκχώρηση του γράμματος. Εδώ δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με λογισμικό τρίτων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντιστοιχίσετε ένα γράμμα στο χώρο του δίσκου σας, έτσι ώστε το λειτουργικό σας σύστημα να εντοπίσει το δίσκο σε χρόνο μηδέν. Ακολουθήστε τα βήματα για να μάθετε πώς να το κάνετε στον υπολογιστή σας.

 • Πρώτα, ως συνήθως, πρέπει να ανοίξετε το RUN.
 • Εδώ πρέπει να πληκτρολογήσετε diskmgmt.msc. Αυτό θα εκκινήσει τη Διαχείριση δίσκων στο σύστημά σας. Θα έχετε όλες τις συσκευές αποθήκευσης συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας.
 • Στη διαχείριση δίσκων, μπορείτε να μορφοποιήσετε και να διαγράψετε τα δεδομένα σας και το HDD/SSD από τον υπολογιστή σας. Ένα από τα σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να έχετε την επιλογή να εκχωρήσετε ένα γράμμα στη συσκευή.
 • Εάν έχετε εγκαταστήσει SSD δίσκο στον υπολογιστή σας, στη συνέχεια στη Διαχείριση Δίσκου, θα δείτε το SSD σας να εμφανίζεται κάτω από την καρτέλα τόμος. Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνουμε το διαμέρισμα να εμφανίζεται σε Αυτό το PC.
 • Απλώς, κάντε δεξί κλικ στον SSD. Κάντε κλικ στο Change Drive Letter and Paths.
 • Εδώ θα δείτε την επιλογή να επιλέξετε το αλφάβητο της επιλογής σας στο SSD. Μόλις επιλέξετε το τέλειο αλφάβητο, μπορείτε να συνεχίσετε με το επόμενο βήμα. Μόλις πατήσετε Εφαρμογή και ΟΚ, θα δείτε τον SSD σας σε αυτόν τον υπολογιστή.
Διαβάστε  Πώς να δεις το χρονολόγιο – ιστορικό τοποθεσίας στο Google Maps

Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε το SSD να μην εμφανίζεται, προχωρήστε στην επόμενη μέθοδο.

Μέθοδος 3: Εκκινήστε τον SSD στον υπολογιστή

Εάν ο SSD δεν έχει αρχικοποιηθεί στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι δεν εμφανίζει το πρόβλημα στο σύστημά σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αρχικοποιήσετε το SSD στον υπολογιστή σας. Πρώτα, πρέπει να ανοίξετε τη Διαχείριση δίσκων, να δείτε τη δεύτερη μέθοδο, για να μάθετε πώς.

Μόλις ανοίξετε το σύστημα διαχείρισης δίσκων, εντοπίστε το νέο σας SSD στη λίστα. Μόλις βρείτε το σωστό, πρέπει να κάνετε δεξί κλικ στο SDD και μετά να επιλέξετε Initialize Disk. Στο πλαίσιο Initialize Disk Dialogue, θα δείτε τον δίσκο σας και το στυλ κατάτμησης του δίσκου. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ελέγξετε το δίσκο και μετά να πατήσετε ok. Αυτό θα κάνει το SSD σας να εμφανίζεται σε αυτόν τον υπολογιστή και θα λύσει το πρόβλημα.

Μέθοδος 4: Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης

Ένα ξεπερασμένο πρόγραμμα οδήγησης για τον σκληρό δίσκο ή το SSD σας θα εμφανίσει πολλά προβλήματα στην οθόνη σας από το πουθενά. Εδώ μπορείτε να απαλλαγείτε από το σφάλμα ενημερώνοντας το πρόγραμμα οδήγησης στη συσκευή.

 • Ανοίξτε το Device Manager, πληκτρολογώντας το Start
 • Μόλις δείτε τη διαχείριση συσκευών, κάντε διπλό κλικ στις μονάδες δίσκου
 • Επιλέξτε το δίσκο με τον οποίο αντιμετωπίζετε πρόβλημα
 • Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ > Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης > Επιλογή Internet.

Στη συνέχεια θα κάνει λήψη του προγράμματος οδήγησης μέσω Διαδικτύου.

Μέθοδος 5: EaseUS Data Way

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο SSD που δεν εμφανίζεται στον υπολογιστή σας, τότε μπορείτε να βασιστείτε σε μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για να λύσει το πρόβλημα. Μία από τις καλύτερες διαθέσιμες εφαρμογές για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν με τις συσκευές αποθήκευσης είναι το EaseUS Data Recovery Wizard. Εδώ μπορείτε να μεταβείτε σε μια βαθύτερη ρύθμιση στη λειτουργικότητα του σκληρού δίσκου, εάν βλέπετε το σύστημα αρχείων SSD σας να μην υποστηρίζεται στο λειτουργικό σας σύστημα. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το EaseUS για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διορθώσετε το σφάλμα όταν δεν διαβάζει τον SSD και να το κάνετε να λειτουργεί τέλεια στον υπολογιστή σας χωρίς μελλοντική διακοπή.

Διαβάστε  Αναβάθμιση BIOS Υπολογιστή - Ποιο το κόστος και πως γίνεται

 • Πρώτα, πρέπει να κάνετε λήψη του EaseUS Data Recovery Wizard στον υπολογιστή σας.
 • Η μεγαλύτερη ταχύτητα Διαδικτύου θα κάνει τη λήψη πολύ πιο γρήγορη, αλλά το μέγεθος του λογισμικού είναι στο όριο.
 • Μόλις ανοίξετε το λογισμικό, θα εμφανιστούν όλες οι μονάδες δίσκου σας στη λίστα στην οθόνη.
 • Εάν δεν βλέπετε τον δίσκο σας, μπορείτε να κάνετε σάρωση για να αναγνωρίσετε το SSD.
 • Μόλις ολοκληρωθεί η σάρωση, μπορείτε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία από τον SSD σας κάνοντας εναλλαγή με την επιλογή φιλτραρίσματος.
 • Απλώς πατήστε διπλό κλικ για να επαναφέρετε τα αρχεία.
 • Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το γράμμα της μονάδας δίσκου σας και να τα εκχωρήσετε, να διαμορφώσετε το δίσκο από την αρχή.
 • Εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε είδος σφάλματος με τον σκληρό δίσκο ή τον SSD, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το EaseUS για να σαρώσετε το πρόβλημα και, στη συνέχεια, να εφαρμόσετε τη σωστή επιδιόρθωση.

Μέθοδος 6: Ανάκτηση δεδομένων

Εδώ είναι ένα άλλο εξαιρετικό λογισμικό για την επίλυση του SSD. Αυτό το λογισμικό όχι μόνο θα βοηθήσει τον υπολογιστή σας να εντοπίσει τη συσκευή αποθήκευσης, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία από τον SSD απευθείας στη στοχευμένη συσκευή σας. Είτε πρόκειται για ένα συναινετικό διαζύγιο είτε κάποια άλλη αιτία χωρισμού, θέλετε βίντεο και φωτογραφίες να τα έχετε αποθηκευμένα με ασφάλεια.

 Εάν αισθάνεστε ότι ο σκληρός δίσκος ή ο δίσκος SSD σας καταστρέφεται ή είναι ήδη κατεστραμμένος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Recoverit Data Recovery για να τραβήξετε τα χαμένα δεδομένα από το δίσκο σας για να επανέλθουν. Το λογισμικό απαιτεί από εσάς να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα για να διορθώσετε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε με τον SSD σας.

 • Κατεβάστε το λογισμικό στον υπολογιστή σας.
 • Εκκινήστε το λογισμικό.
 • Συνδέστε το SSD στον υπολογιστή σας.
 • Το Recoverit θα εντοπίσει τον SSD και θα σας ενημερώσει τι είδους πράγματα μπορείτε να κάνετε με τη μονάδα.
 • Επιλέξτε τη μονάδα δίσκου σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Έναρξη.
 • Αυτό θα ξεκινήσει την επιλογή για σάρωση μετά την ολοκλήρωση της σάρωσης, θα σας δείξει όλα τα διαγραμμένα αρχεία στο SSD μέσω της εφαρμογής, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε το αρχείο και να πατήσετε επαναφορά.
 • Μπορείτε να επιλέξετε τον προορισμό του καταλόγου ανάκτησης. Ή μπορείτε να συνδέσετε μια εξωτερική συσκευή για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα.

Συμπερασματικά

Είδαμε όλες τις λύσεις για το SSD που δεν εμφανίζεται στο πρόβλημα του υπολογιστή. Όπως γνωρίζετε μέχρι τώρα, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους εμφανίζεται αυτό το σφάλμα σε έναν υπολογιστή. Αυτό δεν σημαίνει ότι η εύρεση της τέλειας λύσης στο πρόβλημα είναι αδύνατη. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε όταν δεν διαβάζει τον SSD είναι να εκτελέσετε όλες τις μεθόδους που γράφτηκαν παραπάνω για να ελέγξετε το ένα πλαίσιο μετά το άλλο, ώστε να μπορείτε να βρείτε τη λύση που λειτουργεί για εσάς. Φροντίστε να ακολουθήσετε όλα τα βήματα για να μην χρειαστεί να περάσετε ξανά από την ίδια διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση η PC Supports αναλαμβάνει το πρόβλημα του SSD δίσκου σας και θα βρούμε την λύση που χρειάζεστε. Επικοινωνήστε μαζί μας