Πως ενεργοποιώαπενεργοποιώ την κάμερα στο laptop ή PC

Πως ενεργοποιώ/απενεργοποιώ την κάμερα στο laptop ή PC

Όσον αφορά το laptop σας (ή άλλη συσκευή Windows 10) στο απόρρητο, μπορεί να μην σας αρέσει η κάμερα να σας παρακολουθεί συνεχώς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν δεν το χρησιμοποιείτε πολύ συχνά. Σίγουρα, θα μπορούσατε να βάλετε ένα κομμάτι ταινίας πάνω του, αλλά αυτό μπορεί να μην έχει νόημα αισθητικά. Μια άλλη επιλογή που έχετε είναι να απενεργοποιήσετε την κάμερα μέσω των ρυθμίσεων των Windows 10. Δείτε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε την κάμερα στα Windows 10 είτε σε laptop είτε σε PC Desktop. Δείτε επίσης πώς να την ενεργοποιήσετε για on line meetings Zoom, Skype ή Microsoft Teams.

Απενεργοποιήστε ή ενεργοποιήστε την κάμερα στα Windows 10

Υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείτε να το κάνετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση Συσκευών για να απενεργοποιήσετε την κάμερα. Ή, ξεκινώντας από την έκδοση 21354 και νεότερη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη νέα σελίδα στις Ρυθμίσεις κάμερας. Σε πολλές επισκευές laptop έχουμε δει προβλήματα τόσο στη κάμερα όσο και στις επιλογές ρυθμίσεων. Θα ρίξουμε μια ματιά χρησιμοποιώντας και τις δύο επιλογές.

Χρησιμοποιήστε την εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows

  • Εάν εκτελείτε Windows 10 έκδοση 21354 ή νεότερη έκδοση, ξεκινήστε εκκινώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  • Ανοίξτε το μενού Έναρξη και κάντε κλικ στις Ρυθμίσεις ή χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows Key + I.
  • Ξεκινήστε τις Ρυθμίσεις
  • Από την αρχική σελίδα Ρυθμίσεις κάντε κλικ στο Συσκευές.
  • Συσκευές ρυθμίσεων Windows 10
  • Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Κάμερες στην αριστερή στήλη. Εκεί θα δείτε μια λίστα με τις κάμερες που είναι συνδεδεμένες στον υπολογιστή σας.
  • Για να απενεργοποιήσετε την κάμερα απλώς κάντε κλικ στο κουμπί Απενεργοποίηση.
  • Εάν θέλετε να το ενεργοποιήσετε ξανά αργότερα, απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Συσκευές > Κάμερες και κάντε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση.
Διαβάστε  Έρχεται το realme 8 με 5G επεξεργαστή νέας γενιάς

Χρησιμοποιήστε τη Διαχείριση Συσκευών

Σας δείξαμε πώς μπορείτε να απενεργοποιήσετε πλήρως την κάμερα σε macOS ή Windows 10 εείτε αυτό αφορά laptop είτε PC Desktop. Η χρήση της Διαχείρισης Συσκευών εξακολουθεί να είναι μια επιλογή για την απενεργοποίηση της κάμερας. Η Διαχείριση Συσκευών είναι ένα από εκείνα τα κλασικά εργαλεία των Windows, όπως ο Πίνακας Ελέγχου, που είναι ακόμα διαθέσιμος. Ακόμη και όταν περισσότερα εργαλεία και βοηθητικά προγράμματα καταργούνται, ή μετακινούνται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Η Διαχείριση Συσκευών εξακολουθεί να είναι μέρος των Windows 10 (προς το παρόν τουλάχιστον).

Κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη και κάντε κλικ στη Διαχείριση Συσκευών για το μενού. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε το πλήκτρο Windows και να πληκτρολογήσετε: Διαχείριση συσκευών ή να το πληκτρολογήσετε στο πεδίο αναζήτησης στη γραμμή εργασιών και να πατήσετε Enter.

Τώρα αναπτύξτε το μενού Κάμερες και κάντε δεξί κλικ στη συσκευή της κάμερας και κάντε κλικ στην Απενεργοποίηση συσκευής από το μενού. Τα Windows θα σας ζητήσουν να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να το απενεργοποιήσετε. Κάντε κλικ στο Ναι.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει! Η κάμερά σας θα απενεργοποιηθεί και δεν θα λειτουργεί μέχρι να επιστρέψετε στη Διαχείριση Συσκευών και να την ενεργοποιήσετε ξανά. Το να διατηρείτε τον υπολογιστή σας με Windows 10 ασφαλή είναι πάντα μια βέλτιστη πρακτική. Στη PC Supports, αναλαμβάνουμε επισκευές υπολογιστών στην Αθήνα άμεσα και με συνέπεια.