Πως βγάζω την μπαταρία από Samsung

Πως βγάζω την μπαταρία από Samsung κινητό

Αν έχετε κινητό τηλέφωνο Samsung και πρέπει να αντικαταστήσετε την μπαταρία, η διαδικασία είναι εύκολη. Θα πρέπει να αφαιρέσετε το πίσω κάλυμμα και στη συνέχεια να βγάλετε την παλιά μπαταρία πριν τοποθετήσετε τη νέα. Η όλη διαδικασία διαρκεί μόνο λίγα λεπτά και θα σας γλιτώσει από την αγορά νέου τηλεφώνου, εάν η μπαταρία σας δεν κρατάει πλέον αρκετά καλά τη φόρτιση.

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε απενεργοποιήσει το τηλέφωνο

Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο πριν αφαιρέσετε την μπαταρία.

 • Απενεργοποιήστε το τηλέφωνο.
 • Αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα εισάγοντας ένα εργαλείο σε μία από τις υποδοχές απελευθέρωσής του και, στη συνέχεια, απομακρύνοντάς το από το πίσω κέλυφος (αυτό θα πρέπει να είναι εύκολο). Αν υπάρχει κόλλα που το συγκρατεί στη θέση του, προτείνουμε να μην κ΄λανετε καμία ενέργεια. Επικοινωνήστε μαζί μας για την επισκευή του κινητού σας Samsung. Εναλλακτικά, αν έχετε πρόχειρο κάποιο άλλο εργαλείο με το οποίο μπορείτε να φτάσετε κάτω από το πίσω κάλυμμα χωρίς να σπάσετε κάτι άλλο στη συσκευή σας (π.χ. τσιμπιδάκι), αυτό μπορεί να είναι πιο εύκολο από το να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε κάτι που θα προκαλέσει βλάβη.
Διαβάστε  Η συσκευή USB δεν αναγνωρίζεται Windows

Θα πρέπει να αφαιρέσετε το πίσω κάλυμμα πριν αποκτήσετε πρόσβαση στην μπαταρία

Πρέπει να αφαιρέσετε το πίσω κάλυμμα πριν αποκτήσετε πρόσβαση στην μπαταρία. Η ακριβής μέθοδος αποσυναρμολόγησης θα διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του τηλεφώνου που διαθέτετε, αλλά γενικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο για να το αποσπάσετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σπάτουλα ή ένα άλλο εργαλείο, για να ανοίξετε απαλά το πίσω κάλυμμα.

Αν δεν υπάρχει τίποτα στο σπίτι σας που να ταιριάζει γι αυτή την εργασία και δεν θέλετε να αγοράσετε μία μόνο γι’ αυτόν τον σκοπό, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μικρό κατσαβίδι!

Αφαιρέστε την μπαταρία του Samsung

 • Κλείστε το τηλέφωνο και αφαιρέστε το πίσω κάλυμμα.
 • Τραβήξτε προς τα πάνω και προς τα έξω την μπαταρία για να την αποσυνδέσετε από τα σημεία σύνδεσής της στο Samsung κινητό.
 • Τοποθετήστε μια νέα μπαταρία στον ίδιο προσανατολισμό με την παλιά σας: το θετικό άκρο είναι από πάνω, το αρνητικό άκρο προς το μέρος σας.
 • Αντικαταστήστε το πίσω κάλυμμα του Samsung Galaxy για να ολοκληρώσετε αυτή την εργασία

Μόλις ξεκλειδώσει, τραβήξτε προς τα πάνω και προς τα έξω την μπαταρία για να την αφαιρέσετε

Μόλις ξεκλειδώσετε, τραβήξτε την μπαταρία προς τα πάνω και έξω για να την αφαιρέσετε. Προσέξτε να μην τραβήξετε πολύ δυνατά γιατί μπορεί να σπάσει η μπαταρία.

Τοποθετήστε τη νέα μπαταρία

 • Βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία είναι σωστά προσανατολισμένη. Η θετική πλευρά μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου πρέπει να είναι στραμμένη προς τα πάνω και πρέπει να υπάρχει ένα μικρό εξόγκωμα στη μία πλευρά της μπαταρίας.
 • Τοποθετήστε τη νέα μπαταρία στη θέση της, φροντίζοντας να είναι τοποθετημένη μέχρι τέρμα και ασφαλής.
 • Εάν χρησιμοποιείτε νέα μπαταρία, βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως φορτισμένη πριν την τοποθετήσετε στο τηλέφωνό σας.
Διαβάστε  Πως ενεργοποιώ/απενεργοποιώ την κάμερα στο laptop ή PC

Αντικαταστήστε το πίσω κάλυμμα

 • Αντικαταστήστε το πίσω κάλυμμα ακολουθώντας τα βήματα 1 και 2 στην ενότητα Αφαίρεση του πίσω καλύμματος παραπάνω.
 • Αφαιρέστε την μπαταρία από τη θήκη της τραβώντας την προς τα πάνω και έξω και, στη συνέχεια, αφήστε την στην άκρη για ανακύκλωση ή απόρριψη.
 • Αντικαταστήστε την μπαταρία με μια νέα που είναι συμβατή με το μοντέλο του τηλεφώνου σας και συμβατή με τυχόν άλλα εξαρτήματα του τηλεφώνου σας που επηρεάζονται από αλλαγές στην τάση του (π.χ. κεραίες Wi-Fi). Εάν έχετε πρόσβαση σε μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων με αριθμούς ανταλλακτικών smartphone και πληροφορίες συμβατότητας, χρησιμοποιήστε αυτές τις πληροφορίες για να προσδιορίσετε ποιος αριθμός ανταλλακτικού ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της συσκευής σας πριν αγοράσετε μια μπαταρία αντικατάστασης στο διαδίκτυο ή σε ένα τοπικό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών.

Μάθετε πώς να κάνετε αυτή τη διαδικασία στο δικό σας κινητό, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε μια χαλασμένη μπαταρία αν χρειαστεί.

Μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία στο δικό σας τηλέφωνο, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε μια χαλασμένη μπαταρία αν χρειαστεί. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντάς το μόνοι σας και να μάθετε περισσότερα για το τηλέφωνό σας κατά τη διαδικασία. Ίσως μάλιστα μάθετε περισσότερα για τις μπαταρίες γενικά!

Συμπερασματικά

Μόλις καταφέρετε να αντικαταστήσετε την μπαταρία του τηλεφώνου σας, θα νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να το κάνετε μόνοι σας όταν προκύψει ανάγκη. Αυτό σημαίνει επίσης ότι αν το τηλέφωνό σας αντιμετωπίζει προβλήματα και πρέπει να σταλεί για επισκευή, μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία μόνοι σας στο σπίτι αντί να το στείλετε κάπου αλλού και να περιμένετε να επιστρέψουν τα αποτελέσματα ή τις επιλογές επισκευής. Συνεπώς στο ερώτημα πως βγάζω την μπαταρία από Samsung κινητό, η πρόταση μας είναι αν δεν γνωρίζετε πλήρως τι κάνετε ή σε περίπτωση που η μπαταρία χρίζει αλλαγής να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Διαβάστε  Γιατί δεν λειτουργεί το WhatsUP