Αγορά Οθόνης Υπολογιστή

Αγορά Οθόνης Υπολογιστή – Ο απόλυτος οδηγός

Πρέπει να προσπαθήσετε σκληρά για να αγοράσετε μια κακή οθόνη αυτές τις μέρες. Εάν επιλέξετε μια αξιόπιστη εταιρεία και αναζητήσετε το IPS ως τεχνολογία πάνελ, τότε είναι ασφαλές στοίχημα ότι θα αγοράσετε κάτι ευχάριστο στο μάτι. Εξακολουθεί να βοηθάει να γνωρίζετε, ωστόσο, τι ακριβώς ψάχνετε. Ποιες προδιαγραφές έχουν σημασία, ποιες όχι και αν θα ωφεληθείτε πραγματικά από το να ξοδέψετε άλλα 100 ευρώ για την οθόνη που βρίσκεται στη σειρά. Τι μέγεθος και ανάλυση χρειάζεστε; Δεν πιστεύουμε ότι κάποιος χρειάζεται μια οθόνη ευρείας οθόνης 32 ιντσών, αλλά υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που βοηθάει. Ισχύει ιδιαίτερα εάν βλέπετε συχνά δύο παράθυρα δίπλα-δίπλα ή εάν η εργασία σας (ή η διασκέδαση) περιλαμβάνει υπολογιστικά φύλλα ή παιχνίδια όπου μια ευρεία θέα είναι χρήσιμη. Στην πραγματικότητα, μόνο εσείς θα ξέρετε εάν μια οθόνη 24 ιντσών θα είναι αρκετή. Μπορείτε πάντα να αγοράσετε μια δεύτερη οθόνη αργότερα και να τις δείτε δίπλα-δίπλα. Αν ψάχνετε για αγορά οθόνης υπολογιστή τότε αυτός ο οδηγός είναι για εσάς.

Οδηγός αγοράς οθόνης υπολογιστή για όλους

Αξίζει να πληρώσετε για τη σύνδεση USB-C;

Με το βύσμα USB-C, μπορείτε να κόψετε δύο, τρία ή πιθανώς και τέσσερα καλώδια από το γραφείο σας. Και όταν έρθει η ώρα να σηκωθείτε και να πάρετε το laptop σας μαζί, χρειάζεται μόνο να αποσυνδέσετε ένα καλώδιο, με ενσωματωμένες θύρες USB-A στην οθόνη, εάν τις χρειάζεστε. Ορισμένες οθόνες περιλαμβάνουν ακόμη και θύρες RJ-45 για ενσύρματη δικτύωση, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε περισσότερους από έναν υπολογιστές για να μοιράζεστε το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. Ωστόσο, υπάρχουν επιφυλάξεις. Εάν διαθέτετε έναν ισχυρό φορητό υπολογιστή, τότε μπορεί να χρειάζεται περισσότερο από την παροχή ισχύος 65 W που βλέπουμε συχνά με τις οθόνες που έχουν βύσματα USB-C, οπότε αν έχετε αμφιβολίες κάντε κάποια έρευνα για να μάθετε τι ακριβώς χρειάζεται.

Διαβάστε  Πώς να αλλάξετε το όνομα και το φόντο σας στο Zoom

Oθόνη Curved -Κυρτή ή όχι;

Εάν θέλετε μια οθόνη που εκτείνεται περισσότερο από 30 ίντσες, θα πρέπει να δώσετε σοβαρή σημασία σε μια κυρτή οθόνη. Ισχύει ιδιαίτερα για παιχνίδια, όπου η καμπυλότητα κάνει το γρήγορο παιχνίδι να μοιάζει πιο καθηλωτικό. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσες πολλές σύγχρονες οθόνες παιχνιδιών είναι κυρτές. Σημειώστε ότι ο αριθμός στο σχήμα καμπυλότητας αναφέρεται στην ακτίνα του κύκλου που θα δημιουργηθεί, οπότε το 1500R ισούται με 1.500 mm ή 1,5 m.

Πόσο σημαντική είναι η ακρίβεια χρώματος;

Λίγοι άνθρωποι χρειάζονται την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην ακρίβεια των χρωμάτων. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να περιμένετε ένα μέσο Delta E, το μέτρο της χρωματικής ακρίβειας, από μια σύγχρονη οθόνη, και ιδανικά θα πρέπει να καλύπτει σχεδόν το 90% της γκάμας sRGB. Μιλάμε επίσης πολύ για τα “καθαρά λευκά”, καθώς αυτό μπορεί να κάνει την εργασία σε μια οθόνη πολύ πιο ευχάριστη. Συνήθως, το 6500K είναι πιο κοντά σε αυτό που βλέπουν τα μάτια μας ως λευκό και αν εργάζεστε κυρίως σε επεξεργαστή κειμένου ή υπολογιστικό φύλλο, τότε θα το εκτιμήσετε. Εάν από την άλλη πλευρά, κλίνετε προς σκούρα φόντα, τότε δεν θα σας επηρεάσει.

Πόσο σημαντική είναι η ομοιομορφία της αντίθεσης και της φωτεινότητας;

Σε κάποιο βαθμό, η ομοιομορφία φωτεινότητας συμβαδίζει με την ακρίβεια των χρωμάτων. Σε γενική χρήση, αμφιβάλλουμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα παρατηρούσαν πτώση 15% στη φωτεινότητα στις γωνίες. Είναι πιο πιθανό να παρατηρήσετε ένα πάνελ με κακές γωνίες θέασης, καθώς η αντιληπτή πτώση είναι πιο ορατή στο ανθρώπινο μάτι. Σας συνιστούμε επίσης να μην βασίζετε την απόφασή σας σε αξιολογήσεις αντίθεσης. Για παράδειγμα, από τη φύση τους τα πάνελ VA έχουν πολύ μεγαλύτερη αντίθεση από τα πάνελ IPS, αλλά κατά κανόνα και σίγουρα όχι πάντα, ένα πάνελ IPS φαίνεται πιο ωραίο στο μάτι. Πολλοί φοιτητές για τις εργασίες εαπ, περνάνε πολλές ώρες σε μια οθόνη. Συνεπώς η φωτεινότητα είναι σημαντική.

Διαβάστε  Πως βγάζω την μπαταρία από Samsung κινητό

Θα μπορούσε το daisy chaining να λειτουργήσει για εσάς;

Ένας εκπληκτικός αριθμός οθονών περιλαμβάνει υποστήριξη για το “daisy chaining”, το οποίο σημαίνει απλώς έξοδο βίντεο από μια οθόνη σε μια δεύτερη. Οι περισσότερες οθόνες το κάνουν αυτό χρησιμοποιώντας μια έξοδο DisplayPort, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και μέσω μιας δεύτερης θύρας USB-C. Για προφανείς λόγους, απλοποιεί σημαντικά τη διαχείριση καλωδίων, επομένως είναι μια εξαιρετική επιλογή για ρυθμίσεις διπλής οθόνης.

Τι επίπεδο υποστήριξης χρειάζεστε;

Οι οθόνες τείνουν να είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα προϊόντα. Ωστόσο, αποτυχίες συμβαίνουν και αν αγοράζετε οθόνη για μια επιχείρηση συγκεκριμένα, τότε είναι λογικό να ελέγξετε προσεκτικά τι καλύπτεται και τι δεν καλύπτεται στην εγγύηση. Αξίζει επίσης να προσέξετε εάν πρόκειται για προηγμένη αντικατάσταση, όπου θα σας σταλεί μια νέα ή επιδιορθωμένη οθόνη αμέσως με βάση ότι θα στείλετε τη σπασμένη πίσω ή για μια πιο αργή πολιτική όπου θα πρέπει να στείλετε τις οθόνες πίσω πριν γίνουν αντικαταστάθηκε. Πριν από πολλά χρόνια, θα συμβουλεύαμε επίσης τους πελάτες μας, να ψάξουν για εγγυήσεις έναντι των φωτεινών υποπίξελ, αλλά αυτό δεν είναι πλέον το μεγάλο πρόβλημα, όπως παλιά.

Αξίζει ακόμα να την έχετε, απλώς δεν αποτελεί λόγο για να απορρίψετε μια οθόνη. Να θυμάστε ότι αν έχετε αργό laptop θα χρειαστείτε μεγαλύτερη ισχύ στα γραφικά, επεξεργαστή καθώς η οθόνη από μόνη της δεν μπορεί να δας δώσει αυτό που θέλετε. Το ίδιο ισχύει και στα Desktop PC. Ακόμα και σε μεταφορές με μικρό φορτηγό να θυμάστε ότι η οθόνη είναι πολύ ευαίσθητη.

Είσαι gamer;

Οι περισσότερες επαγγελματικές οθόνες δεν στοχεύουν απαραιτήτως τους παίκτες, όπου οι υψηλοί ρυθμοί ανανέωσης, οι χρόνοι απόκρισης 1 ms και η υποστήριξη για τεχνολογίες προσαρμοστικού συγχρονισμού είναι η καθημερινότητα τους, αν και αρκετές επιλογές που προσφέρονται θα κάνουν τη δουλειά αρκετά ευχάριστη. Εάν έχετε διπλά ενδιαφέροντα, αξίζει να διερευνήσετε εάν η αγορά οθόνης υπολογιστή που ταιριάζει τόσο στο παιχνίδι όσο και στην εργασία είναι κατάλληλη για εσάς.

Διαβάστε  Πως ενεργοποιώ/απενεργοποιώ την κάμερα στο laptop ή PC

Έχουμε συνηθίσει στην ιδέα της ενσωμάτωσης των ηχείων σε οθόνες και πρέπει να τονίσουμε ότι η ποιότητα ποικίλλει από τις βασικές απαιτήσεις έως και πολύ χαμηλής ποιότητας. Ορισμένοι κατασκευαστές ενσωματώνουν τώρα και κάμερες web στις οθόνες τους. Γενικά, τείνουν να είναι κατά ένα κλάσμα καλύτερες από την κάμερα web του μέσου laptop.

Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να το κάνετε αυτό βασικό μέρος της απόφασης αγοράς σας. Εάν η οθόνη σας περιλαμβάνει υποδοχή USB-C, τότε θα περιλαμβάνει επίσης μια θύρα USB-A όπου μπορείτε να συνδέσετε μια πολύ ανώτερη κάμερα web, και εάν συνδέσετε τα καλώδια προσεκτικά, θα έχετε όλη την άνεση για να επιλέξετε μια κάμερα web επιλογή.

Πώς να συνδέσετε μία, δύο ή περισσότερες οθόνες στον φορητό υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένου του USB Type-C

Ορισμένοι κατασκευαστές οθονών παρέχουν επίσης μεγάλο μέρος της υποστήριξης εικόνα προς εικόνα (PBP) ή εικόνα σε εικόνα (PIP). Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για οθόνες σούπερ ευρείας οθόνης, αλλά αν τις χρειάζεστε για μια συγκεκριμένη περίπτωση χρήσης, πιστεύουμε ότι είναι ένα πλαίσιο ελέγχου που μπορείτε να αγνοήσετε. Παρομοίως, χαρακτηριστικά όπως “χωρίς τρεμόπαιγμα” και “χαμηλό μπλε φως” είναι σχεδόν πανταχού παρόντα.