δεν ανοίγει το macbook

Δεν ανοίγει το Macbook – Γιατί δεν ενεργοποιείται

Ενώ τα προϊόντα της Apple θεωρούνται αξιόπιστα, μπορεί να προκύψουν κάποια σφάλματα. Εάν το MacBook Pro δεν ενεργοποιείται, μπορεί να υποδεικνύει ζητήματα που σχετίζονται είτε με το λογισμικό είτε με το υλικό. Ένα MacBook που δεν ανταποκρίνεται μπορεί επίσης να κολλήσει στην οθόνη φόρτωσης με το λογότυπο της Apple. Σε αυτήν την κατάσταση, το MacBook αποτυγχάνει επανειλημμένα να εκκινήσει πλήρως. Όταν το MacBook σας παραμένει παγωμένο ή αντανακλά μια κενή οθόνη, αυτά είναι σημάδια ότι δεν ανάβει. Λοιπόν, πώς διορθώνετε ένα MacBook Pro που δεν ανταποκρίνεται; Ας εξερευνήσουμε μερικές λύσεις. Γιατί δεν ανοίγει το MacBook Pro μου; Αυτοί είναι οι ακόλουθοι λόγοι για τους οποίους το MacBook Pro ενδέχεται να μην ενεργοποιείται:

 • Ζητήματα που σχετίζονται με την εξάντληση της μπαταρίας
 • Διένεξη με λογαριασμούς χρηστών που προκαλούνται από κατεστραμμένα δικαιώματα σκληρού δίσκου
 • Ζητήματα με τη σύνδεση ρεύματος Κενή παγωμένη ή κατεστραμμένη οθόνη
 • Θέματα σχετικά με την εκκίνηση
 • Προβλήματα που σχετίζονται με τον σκληρό δίσκο του MacBook
 • Λογισμικό με κακόβουλο λογισμικό
 • Κατεστραμμένη προσωρινή μνήμη σε αρχεία συστήματος

Πώς να κάνετε ενεργοποίηση αν δεν ανοίγει το Macbook;

Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να δοκιμάσετε να ενεργοποιήσετε το MacBook Pro:

Ελέγξτε εάν η μπαταρία του MacBook σας έχει εξαντληθεί

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι το Macbook σας έχει φορτισμένη μπαταρία. Συνδέστε το σε μια πηγή φόρτισης και αφήστε το σε λειτουργία για μία ώρα ή περισσότερο. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι η θύρα φόρτισης δεν έχει μικροσκοπικά αντικείμενα ή σωματίδια που εμποδίζουν την διαδρομή. Αυτές οι επιπλοκές μπορεί επίσης να εμποδίσουν το MacBook σας να μην φορτίσει την μπαταρία του. Αφού συνδεθείτε σε μια πηγή τροφοδοσίας που λειτουργεί καλά, δοκιμάστε να εκκινήσετε το MacBook Pro. Εάν δεν ανοίγει, μπορείτε να δοκιμάσετε άλλες λύσεις παρακάτω.

Ελέγξτε τις συνδέσεις ρεύματος

Δοκιμάστε να συνδέσετε σωστά τον φορτιστή MacBook Pro. Βεβαιωθείτε ότι ο φορτιστής που χρησιμοποιείτε ταιριάζει με τις προδιαγραφές του φορτιστή για το συγκεκριμένο μοντέλο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν αυθεντικό φορτιστή με την επωνυμία Apple. Η χρήση μιας μικρότερης έκδοσης του καλωδίου Apple μπορεί να αποτρέψει τη σωστή φόρτιση του MacBook σας. Αυτές οι μορφές καλωδίων είναι πιο αδύναμες και πιο επιρρεπείς σε εσωτερικές ζημιές στο καλώδιο. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο και ο προσαρμογέας του MacBook Pro σας είναι σε καλή κατάσταση. Εάν το πρόβλημα έγκειται στον ίδιο τον φορτιστή, βεβαιωθείτε ότι αγοράσατε τον αυθεντικό και δοκιμάστε να φορτίσετε το MacBook σας με αυτόν.

Διαβάστε  Πώς να προσαρμόσετε τους υπότιτλους στο Netflix ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

Ελέγξτε τη φωτεινότητα της οθόνης

Ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι να ελέγξετε τη φωτεινότητα της οθόνης του MacBook σας. Μερικές φορές τείνουμε να ξεχνάμε ή να θέτουμε κατά λάθος τη φωτεινότητα του MacBook μας στο εξαιρετικά χαμηλό. Το χαμηλότερο στάδιο του επιπέδου φωτεινότητας μπορεί να ξεγελάσει κάποιον ώστε να πιστέψει ότι το MacBook του δεν ανάβει. Μπορείτε να δοκιμάσετε μια γρήγορη επιδιόρθωση εάν ισχύει αυτό. Απλώς πατήστε το εικονίδιο Brightness στη γραμμή αφής και προσπαθήστε να αλλάξετε τη φωτεινότητα.

Έλεγχος οθόνης-φωτεινότητας

Ένα άλλο δώρο για ένα υγιές MacBook χωρίς απειλητικό πρόβλημα μπορεί να αντικατοπτρίζεται στη γραμμή αφής. Εάν όλα είναι λαμπερά κανονικά, μπορεί να έχετε μόλις ρυθμίσει τη φωτεινότητα στο χαμηλότερο επίπεδο.

Ελέγξτε εάν η οθόνη του MacBook είναι κατεστραμμένη

Ενώ προσπαθείτε να ανοίξετε το MacBook Pro σας, προσπαθήστε να ελέγξετε εάν η κατεστραμμένη οθόνη είναι ο κύριος ένοχος. Σηκώστε το MacBook σας κοντά στο αυτί σας και ακούστε τα σημάδια ενός συστήματος που λειτουργεί. Αυτό μπορεί να υποδεικνύεται από ένα στροβιλισμό μέσα στη συσκευή ή κουδουνίσματα. Μπορείτε επίσης να καταλάβετε εάν η οθόνη έχει καταστραφεί κοιτάζοντας το πληκτρολόγιο του MacBook σας. Εάν ορισμένα πλήκτρα στο πληκτρολόγιό σας ανάβουν κανονικά, το πρόβλημα μπορεί να είναι απλώς η οθόνη σας. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα βήματά μας αν δεν ανοίγει το Macbook, που βασίζονται σε μια οθόνη που τρεμοπαίζει ή έχει παγώσει για να ελέγξετε εάν το πρόβλημα είναι μια κατεστραμμένη οθόνη.

Δοκιμάστε να εκτελέσετε έναν κύκλο ισχύος αν δεν ανοίγει το Macbook

Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε έναν κύκλο τροφοδοσίας στο MacBook Pro για να το αναγκάσετε να κάνει Restart. Η εκτέλεση ενός κύκλου τροφοδοσίας αναγκάζει το MacBook σας να τερματιστεί και να επανεκκινηθεί. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εκτελέσετε έναν κύκλο ισχύος:

Βεβαιωθείτε ότι το MacBook Pro σας είναι αρκετά φορτισμένο για αυτό.

Πατήστε το κουμπί λειτουργίας και κρατήστε το πατημένο για δέκα δευτερόλεπτα.

Ακούστε τον ήχο του MacBook σας καθώς διακόπτεται η τροφοδοσία.

Δοκιμάστε να επαναφέρετε το NVRAM Η NVRAM στο MacBook σας. Είναι η μνήμη που είναι υπεύθυνη για την αποθήκευση ορισμένων ρυθμίσεων και τη γρήγορη πρόσβαση σε αυτές. Κατά την επαναφορά του NVRAM, οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για το υλικό σας στο MacBook σας αποκαθίστανται. Αυτές περιλαμβάνουν πρόσφατες πληροφορίες πυρήνα, ήχο, ένταση, ζώνη ώρας, επιλογή δίσκου εκκίνησης και ανάλυση οθόνης. Μπορείτε επίσης να ορίσετε τον εσωτερικό σκληρό δίσκο του MacBook σας ως δίσκο εκκίνησης. Μπορείτε να επαναφέρετε τη NVRAM στο MacBook Pro ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

 • Βεβαιωθείτε ότι το MacBook σας έχει κλείσει εντελώς.
 • Πατήστε Command + Option + P + R ενώ προσπαθείτε να ενεργοποιήσετε το MacBook σας.
 • Συνεχίστε να πατάτε τα πλήκτρα μέχρι να ακούσετε την επανεκκίνηση του MacBook σας.
 • Αφήστε τα πλήκτρα καθώς ξεκινά η επανεκκίνηση.
 • Εκκίνηση σε λειτουργία ανάκτησης
 • Ελέγξτε εάν μπορείτε να ακούτε θορύβους από το MacBook σας, αλλά η οθόνη παραμένει κενή.
 • Η λειτουργία ανάκτησης έχει σχεδιαστεί για να ανακτά το Mac σας σε περίπτωση προβλημάτων που σχετίζονται με το λογισμικό.
 • Αυτό είναι ένα εργαλείο λογισμικού που φορτώνεται πριν από την εκκίνηση του macOS.
Διαβάστε  Αναβάθμιση BIOS Υπολογιστή - Ποιο το κόστος και πως γίνεται

Μπορείτε να διορθώσετε τα προβλήματα λογισμικού ακόμα κι αν δεν μπορείτε να κάνετε εκκίνηση στο λειτουργικό σύστημα με τη λειτουργία αποκατάστασης. Για να εκκινήσετε το MacBook Pro σε λειτουργία αποκατάστασης, απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 • Βεβαιωθείτε ότι το MacBook σας είναι σωστά απενεργοποιημένο.
 • Τώρα, ενεργοποιήστε το ξανά.
 • Πατήστε και κρατήστε πατημένο το Cmd + R καθώς το MacBook ενεργοποιείται.
 • Αφήστε τα πλήκτρα όταν δείτε ένα λογότυπο της Apple στην οθόνη.
 • Το MacBook σας βρίσκεται τώρα σε λειτουργία ανάκτησης.

Επαναφέρετε το SMC στο MacBook

Η Επαναφορά ελεγκτή διαχείρισης συστήματος μπορεί να διορθώσει διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με την τροφοδοσία, όπως ένα κομμάτι υλικού που δεν λειτουργεί σωστά. Εάν το MacBook σας εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται ή δεν κάνει Restart, το πρόβλημα μπορεί να φανεί στις λειτουργίες χαμηλού επιπέδου του MacBook Pro. Εάν ο δείκτης κατάστασης της μπαταρίας, η μπαταρία, το κουμπί λειτουργίας, ο ανεμιστήρας, η πλακέτα και ο αισθητήρας κίνησης δεν ανταποκρίνονται στις παραγγελίες, θα πρέπει να δοκιμάσετε να επαναφέρετε το SMC. Μπορείτε να επαναφέρετε το SMC στο MacBook Pro ακολουθώντας αυτά τα απλά βήματα:

 • Αποσυνδέστε το φορτιστή από το MacBook σας.
 • Πατήστε τα Shift + Control + Option μαζί με το κουμπί λειτουργίας για δέκα δευτερόλεπτα.
 • Συνδέστε ξανά τον φορτιστή σας μόλις τον αφήσετε.
 • Πατήστε το κουμπί λειτουργίας για να ενεργοποιήσετε το MacBook σας.
 • Εάν το πρόβλημα ήταν στο SMC σας, το MacBook σας θα μπορεί να εκκινήσει κανονικά μετά από αυτό.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαναδιαμορφώσει ορισμένες ρυθμίσεις υλικού μετά την εκκίνηση του MacBook σας.

Αφαιρέστε την μπαταρία του MacBook Pro

Ελέγξτε κάτω από το MacBook Pro για να δείτε εάν η μπαταρία είναι αφαιρούμενη ή όχι. Θα μπορείτε να εντοπίσετε ένα μικρό κλιπ κλειδώματος δίπλα στην μπαταρία εάν η μπαταρία είναι αφαιρούμενη. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αφαιρέσετε την μπαταρία του MacBook Pro:

Βεβαιωθείτε ότι πρώτα το MacBook Pro έχει κλείσει τελείως.

Ξεβιδώστε το κλιπ ασφάλισης κάτω από το MacBook Pro.

Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας εργαλεία κατάλληλα για το μέγεθος της μινιατούρας βιδών

Διαβάστε  Πως να κάνω πιο γρήγορο το Laptop μου - Οδηγός για Gamers

. Τώρα θα μπορείτε να δείτε ένα πλαστικό πτερύγιο.

Σηκώστε το για να εντοπίσετε την μπαταρία από κάτω.

Τραβήξτε τη μικρή γλωττίδα για να απελευθερώσετε την μπαταρία. Θα μπορείτε να αφαιρέσετε την μπαταρία ενώ το κάνετε αυτό.

Μη διστάσετε να τοποθετήστε ξανά την μπαταρία. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αντικαταστήσετε την μπαταρία με μια νέα. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το πτερύγιο εάν φαίνεται κατεστραμμένο.

Επικοινωνήστε με την PC Supports αν δεν ανοίγει το Macbook

Εάν καμία από τις λύσεις που δίνονται δεν λειτουργεί, καλέστε μας. Βεβαιωθείτε ότι απευθυνθείτε σε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευών. Η επισκευή του Macbook προτείνεται να γίνει από εξειδικευμένους τεχνικούς. Οι χρόνοι αναμονής μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία και την ημέρα σας. Παρέχουμε δωρεάν παραλαβή, παράδοση.

Η εκτέλεση μιας λειτουργίας ανάκτησης στο MacBook Pro διαγράφει τα δεδομένα του; Όχι, η εκτέλεση μιας λειτουργίας ανάκτησης στο MacBook σας δεν διαγράφει τα δεδομένα του.

Μπορείτε να αφαιρέσετε ιούς στο MacBook Pro επαναφέροντάς το; Ναι, μπορείτε να αφαιρέσετε ιούς στο MacBook Pro επαναφέροντάς το εργοστασιακά. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων του MacBook σας μπορεί να διασφαλίσει ότι όλοι οι επιβλαβείς ιοί θα εξαλειφθούν. Ωστόσο, φροντίστε να σαρώσετε τα αρχεία και τα δεδομένα σας για ιούς πριν δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας.

Μπορείτε να αφαιρέσετε μπαταρίες σε όλες τις εκδόσεις του MacBook Pro; Όχι, δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες σε όλες τις εκδόσεις του MacBook Pro. Οι νεότερες εκδόσεις του MacBook Pro δεν θα έχουν αφαιρούμενη μπαταρία. Δεν μπορείτε να ακολουθήσετε την τελευταία διαδικασία για αυτόν τον λόγο. Το MacBook Pro από το μοντέλο στα μέσα του 2009 ή νεότερο έχει ενσωματωμένες μπαταρίες. Έτσι, η αντικατάσταση των κολλημένων μπαταριών μόνοι σας μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη.

Ποιο θα είναι ένα καλό βήμα για να δοκιμάσετε εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε μόνοι σας την μπαταρία του MacBook σας; Η επαναφορά του SMC μπορεί να είναι μια μεγάλη ζημιά εάν δεν μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας τις φυσικές συνθήκες της μπαταρίας.

Είναι καλή ιδέα η αντικατάσταση της μπαταρίας του MacBook Pro; Ναι, αυτή μπορεί να είναι μια εξαιρετική κίνηση από την πλευρά σας, ειδικά αν το MacBook Pro σας είναι παλιό. Πολλά ελαττώματα που βασίζονται στον τερματισμό λειτουργίας και δυσλειτουργίες στο MacBook σας έχουν τις ρίζες τους στον σκληρό δίσκο του MacBook σας. Αν δεν ανοίγει το Macbook η αντικατάσταση της μπαταρίας μπορεί να κάνει το MacBook σας εξίσου αποτελεσματικό με την προηγούμενη κατάστασή του και να αποδώσει πιο γρήγορα. Μπορείτε να επιλέξετε να αντικαταστήσετε την μπαταρία σας μετά από κάποιο χρονικό διάστημα χρήσης του MacBook Pro.