Η συσκευή USB δεν αναγνωρίζεται Windows

Η συσκευή USB δεν αναγνωρίζεται Windows

Εάν ο υπολογιστής σας εμφανίζει το σφάλμα “Η συσκευή USB δεν αναγνωρίζεται” ή ο υπολογιστής σας δεν ανταποκρίνεται καθόλου, αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Τα Windows σας μπορεί να μην είναι συμβατά με το σύστημα αρχείων της μονάδας USB ή μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τη μονάδα USB. Ευτυχώς, θα εξετάσουμε περισσότερους από τους λόγους για τους οποίους η μονάδα USB δεν εμφανίζεται και πώς να το διορθώσετε.

Γιατί δεν αναγνωρίζεται η συσκευή USB μου;

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους η μονάδα USB δεν εμφανίζεται στον υπολογιστή σας:

 • Ξεπερασμένα Windows
 • Κατεστραμμένος ελεγκτή USB
 • Κατεστραμμένη θύρα USB
 • Ξεπερασμένο πρόγραμμα οδήγησης ή λογισμικό
 • Προβλήματα με το Partition
 • Ξεπερασμένο πρόγραμμα οδήγησης στη μητρική πλακέτα του υπολογιστή

Αντιμετώπιση προβλημάτων – Το USB δεν ανοίγει

Πριν προχωρήσετε στις επιδιορθώσεις, ελέγξτε εάν τα Windows μπορούν να εντοπίσουν τη μονάδα USB. Πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows και X για να ανοίξετε το πρόσθετο μενού. Κάντε κλικ στη Διαχείριση δίσκων. Σε αυτό το νέο παράθυρο, μπορείτε να δείτε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές. Μπορεί να δείτε τη μονάδα USB σε αυτήν τη λίστα ή μπορεί επίσης να έχει ένα όνομα όπως Αφαιρούμενος τόμος. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να δείτε τη μονάδα USB, μπορούμε να εξερευνήσουμε ορισμένες μεθόδους παρακάτω:

Απενεργοποιήστε τις ρυθμίσεις διαχείρισης ενέργειας

Μερικές φορές, όταν ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, μπορεί να απενεργοποιήσει συσκευές όπως η μονάδα USB για εξοικονόμηση μπαταρίας. Επομένως, εάν ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε αυτήν τη λειτουργία, η συσκευή USB ενδέχεται να μην εμφανίζεται. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να το αποτρέψετε από το να συμβεί.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αποκτήσετε πρόσβαση στη Διαχείριση Συσκευών και κάντε διπλό κλικ στους ελεγκτές Universal Serial Bus.

 • Κάντε διπλό κλικ στο USB Root Hub.
 • Θα δείτε τώρα ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο όπου μπορείτε να δείτε τις ιδιότητες του USB σας.
 • Από τις παραπάνω καρτέλες, κάντε κλικ στο Power Management.
 • Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου που λέει Να επιτρέπεται στον υπολογιστή να απενεργοποιεί αυτήν τη συσκευή για εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Κάντε κλικ στο OK.

Σημείωση: Εάν παρατηρήσετε πολλές συσκευές USB Root Hub, επαναλάβετε τα βήματα για όλες.

Απενεργοποιήστε το USB στις Ρυθμίσεις σχεδίου ενέργειας

Παρόμοια με την προηγούμενη λύση, αυτό το βήμα είναι ένας άλλος τρόπος για να αποτρέψετε την απενεργοποίηση της μονάδας USB. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

 • Εισαγάγετε το σχέδιο παροχής ενέργειας στη γραμμή αναζήτησης.
 • Μπορεί να δείτε μια επιλογή που ονομάζεται Επεξεργασία σχεδίου ενέργειας στον Πίνακα Ελέγχου.
 • Στο νέο αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο Change advanced power settings.
 • Θα δείτε ένα άλλο αναδυόμενο παράθυρο με το όνομα Power Options.
 • Κάντε κύλιση, μετά διπλό κλικ στις ρυθμίσεις USB και στη συνέχεια, κάντε ξανά διπλό κλικ στη ρύθμιση επιλεκτικής αναστολής USB.
 • Κάντε κλικ στο Plugged in: Enabled.
 • Κάντε κλικ στο Απενεργοποιημένο.
Διαβάστε  Τι είναι το Modem Router και ποιες οι διαφορές τους

Ενημέρωση/Επανεγκατάσταση USB

Εάν το πρόγραμμα οδήγησης USB είναι κατεστραμμένο ή είναι ασυνεπές, ενδέχεται να μην αναγνωρίσει τη μονάδα USB. Έτσι, η μόνη μέθοδος είναι να ενημερώσετε ή να επανεγκαταστήσετε τα προγράμματα οδήγησης USB. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

 • Πληκτρολογήστε “Διαχείριση Συσκευών” στη γραμμή αναζήτησης και ανοίξτε την.
 • Εδώ, μπορείτε να δείτε τη λίστα με όλες τις συσκευές στον υπολογιστή σας.
 • Τώρα, κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε διπλό κλικ στους ελεγκτές Universal Serial Bus.
 • Μπορεί να δείτε δύο ή περισσότερα προγράμματα οδήγησης από την αναπτυσσόμενη λίστα.
 • Κάντε δεξί κλικ στις συσκευές ξεχωριστά και κάντε κλικ στο Ενημέρωση προγράμματος οδήγησης.
 • Εάν θέλετε να το απεγκαταστήσετε, κάντε κλικ στο Κατάργηση εγκατάστασης προγράμματος οδήγησης.
 • Τώρα μπορείτε να κάνετε Restart τον υπολογιστή σας.
 • Τα Windows θα εγκαταστήσουν αυτόματα τα νέα προγράμματα οδήγησης.

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο Σάρωση για αλλαγές υλικού. Στη συνέχεια, δοκιμάστε να συνδέσετε τη μονάδα USB. Εάν ο υπολογιστής εξακολουθεί να αποτυγχάνει να αναγνωρίσει τη μονάδα USB, πρέπει να υπάρχουν ζημιές στη θύρα USB.

Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης Chipset της μητρικής πλακέτας

Εάν τα προγράμματα οδήγησης Chipset στη μητρική πλακέτα του υπολογιστή σας είναι παλιά, ο υπολογιστής σας ενδέχεται να μην εντοπίσει τη μονάδα USB. Για να λύσετε αυτό το ζήτημα, είναι καλύτερο να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης στην πιο πρόσφατη έκδοσή τους. Διαβάστε το εγχειρίδιο του υπολογιστή σας και το έγγραφο πληροφοριών προϊόντος σχετικά με τον κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας. Ανοίξτε τη σελίδα ηλεκτρονικής υποστήριξης του κατασκευαστή του υπολογιστή σας. Συνήθως, όλες οι μάρκες υπολογιστών έχουν την επιλογή στον επίσημο ιστότοπο τους να εγκαταστήσουν τα προγράμματα οδήγησης. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε το σωστό πρόγραμμα οδήγησης και να το εγκαταστήσετε για τον υπολογιστή σας.

Διαβάστε  Αργό Laptop - Πως να βελτιώσεις την ταχύτητα

Μορφοποίηση μονάδας USB

Εάν οι περισσότερες λύσεις δεν λειτουργούν, ενδέχεται να υπάρχουν ιοί ή κατεστραμμένα αρχεία στη μονάδα USB, με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται. Αυτό μπορεί να συμβεί συχνά με σχετικά παλιές μονάδες USB και αυτές που μοιράζεστε συχνά με άλλα άτομα. Για να λειτουργήσει ξανά σωστά η μονάδα USB, θα πρέπει να τη μορφοποιήσετε. Ένα άλλο σενάριο όπου αυτό το βήμα είναι χρήσιμο είναι εάν η μονάδα δίσκου είναι διαμερισμένη, αλλά εξακολουθείτε να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μονάδα. Εάν η μονάδα είναι σε μορφή που δεν είναι συμβατή με τα Windows, μπορεί να οδηγήσει στη μη εμφάνιση της συσκευής USB.

Είναι καλύτερο να θυμάστε ότι τα Windows υποστηρίζουν μονάδα δίσκου με συστήματα αρχείων, όπως NTFS, FAT32 ή exFAT. Λάβετε υπόψη ότι αν και η μορφοποίηση της μονάδας δίσκου μπορεί να λειτουργήσει, θα αφαιρέσει όλα τα αρχεία και θα αδειάσει τη μονάδα USB. Επομένως, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας ορισμένων αρχείων εάν τα έχετε σε άλλες πλατφόρμες. Εν τω μεταξύ, δείτε πώς μπορείτε να διαμορφώσετε τη μονάδα USB:

 • Στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε Δημιουργία και διαμόρφωση κατατμήσεων σκληρού δίσκου. Αυτό θα σας οδηγήσει στο παράθυρο Διαχείριση δίσκων.
 • Κάντε δεξί κλικ στον αφαιρούμενο χώρο αποθήκευσης.
 • Από το πρόσθετο μενού, κάντε κλικ στο Μορφοποίηση. αφαιρούμενος δίσκος
 • Στην περιοχή Ετικέτα τόμου, ορίστε ένα όνομα για την αποθήκευση στην Εξερεύνηση αρχείων.
 • Από το αναπτυσσόμενο μενού του συστήματος αρχείων, κάντε κλικ στο NTFS.
 • Από το αναπτυσσόμενο μενού του μεγέθους μονάδας κατανομής, κάντε κλικ στο Προεπιλογή.
 • Επιλέξτε το πλαίσιο που λέει Εκτέλεση γρήγορης μορφής. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το πλαίσιο που λέει Ενεργοποίηση συμπίεσης αρχείων και φακέλων. Κάντε κλικ στο OK.
Διαβάστε  Δωρεάν εφαρμογές για υπολογιστές

Τώρα μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδέσετε τη μονάδα USB στον υπολογιστή σας.

Ελέγξτε για ζημιές υλικού

Εάν οι λύσεις που σχετίζονται με το λογισμικό δεν σας κάνουν καλό, ήρθε η ώρα να ελέγξετε εάν υπάρχουν φυσικές ζημιές. Για να το επιβεβαιώσετε, μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδέσετε τη μονάδα USB σε άλλον υπολογιστή. Εάν λειτουργεί, τότε το πρόβλημα είναι με τη θύρα USB του υπολογιστή σας. Εάν η μονάδα USB εξακολουθεί να μην εμφανίζεται σε άλλο υπολογιστή, το πρόβλημα είναι στην ίδια τη μονάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν φακό για να ελέγξετε για τυχόν ζημιές γύρω ή μέσα στη θύρα USB στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας.

Ομοίως, κάντε την ίδια δοκιμή στη μονάδα USB. Ελέγξτε εάν υπάρχουν ρωγμές και σπασμένα μέρη. Εάν ναι, μπορείτε να μεταφέρετε τον υπολογιστή σας στη PC Supports για την επισκευή USB. Εάν υπάρχουν σοβαρές ζημιές στη μονάδα USB, ίσως είναι καιρός να την αντικαταστήσετε με μια νέα.

Ενημερώστε τα Windows

Τέλος, η ενημέρωση των Windows μπορεί απλώς να κάνει το κόλπο. Αυτό συμβαίνει επειδή κάνοντας αυτό το βήμα θα διορθωθούν τυχόν μικρά σφάλματα και θα ενημερώσετε όλα τα προγράμματα οδήγησης και τα στοιχεία του υπολογιστή σας. Απλώς ανοίξτε τις Ενημερώσεις και την Ασφάλεια από τις ρυθμίσεις. Μεταβείτε στο Windows Update και κάντε κλικ σε τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις.