Τα Windows δεν ανοίγουν

Τα Windows δεν ανοίγουν – Οδηγός και Λύσεις

Ενεργοποιώντας τον υπολογιστή, δεν μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας και σε όλα τα αρχεία σας. Tι έγινε με τον υπολογιστή και δεν ανοίγουν τα Windows; Ας δούμε μαζί τι πρέπει να κάνουμε όταν τα Windows δεν δείχνουν άλλα σημάδια ζωής. Παρόλο που το σύγχρονο λογισμικό, όπως αυτό που αναπτύχθηκε από τη Microsoft, είναι όλο και πιο αξιόπιστο, με ενημερώσεις και κώδικα που διορθώνουν ακόμη και τις παραμικρές ατέλειες, μπορεί κατά καιρούς να έχετε προβλήματα με τα Windows 10, 8 και 7 ή τις εκδόσεις που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σήμερα.

Αυτά μπορεί να είναι απλά προβλήματα που μπορούν να λυθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα ή πιο περίπλοκης φύσης. Μπορεί ακόμη και να καταλήξετε με μπλοκαρισμένο το λειτουργικό σύστημα και τον υπολογιστή να μην ενεργοποιείται. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μας χτυπάει πάντα η απογοήτευση, ο υπολογιστής που δούλευε μέχρι λίγες ώρες πριν από τώρα δεν θέλει να ξεκινήσει. Ωστόσο υπάρχουν λύσεις σε αυτό το πρόβλημα, οπότε ας δούμε μαζί τι πρέπει να κάνουμε εάν τα Windows δεν ανοίγουν .

Τα Windows 10 δεν ξεκινούν – Τι να κάνω;

Τα προβλήματα μπορεί να ποικίλλουν, αλλά το αποτέλεσμα μπορεί πάντα να είναι το ίδιο. Μετά την προετοιμασία, ο υπολογιστής παραμένει ακίνητος στο λογότυπο των Windows και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στην επιφάνεια εργασίας. Συνήθως σε αυτήν την περίπτωση το πρόβλημα σχετίζεται με το λογισμικό, δηλαδή τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή ή το ίδιο το λειτουργικό σύστημα. Όσο ενοχλητικό κι αν είναι, είναι δυνατό να ερευνήσετε για να μάθετε τι συνέβη. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να συνδεθείτε σε ασφαλή λειτουργία, που είναι ένα safe περιβάλλον στο οποίο τα περισσότερα προγράμματα είναι απενεργοποιημένα και ο υπολογιστής χρησιμοποιεί μόνο τα κύρια αρχεία που φορτώνουν το σύστημα και τη γραφική του διεπαφή.

Διαβάστε  Πώς να προσαρμόσετε τους υπότιτλους στο Netflix ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

Πως ενεργοποιείται η ασφαλής λειτουργία στα Windows που δεν ανοίγουν

Για να ενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία, είναι σημαντικό να έχετε πρόσβαση στο BIOS, ένα αρκτικόλεξο που σημαίνει Basic Input-Output System, πατώντας το πλήκτρο CANC (ή F1, F2 ή F10 ανάλογα με τη μάρκα του υπολογιστή) κατά την ενεργοποίηση . Το BIOS είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από το περιβάλλον του πολύ παρόμοιο με τα πρώτα λειτουργικά συστήματα, με μπλε οθόνες και γραμμές κειμένου.

Στο BIOS θα πρέπει να επιλέξετε Safe Mode που θα εκκινήσει τα Windows με μειωμένη λειτουργικότητα. Ο υπολογιστής θα επανεκκινηθεί και, εάν το λειτουργικό σύστημα φορτωθεί σωστά, τότε μπορείτε να παρέμβετε με μια σάρωση για να επισημάνετε πιθανούς ιούς ή να απεγκαταστήσετε πρόσφατα εγκατεστημένα προγράμματα που ενδέχεται να έχουν παρεμβολές στα Windows. Στο τέλος των λειτουργιών επανεκκινήστε κανονικά τον υπολογιστή και ελέγξτε εάν το πρόβλημα έχει λυθεί. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να πραγματοποιηθεί διεξοδική επισκευή.

Ο υπολογιστής εξακολουθεί να μην ανοίγει τα Windows, τι να κάνω;

Εάν τα Windows 10 εξακολουθούν να μην ανοίγουν κατά την εκκίνηση, μπορεί να μην εξαρτάται από ιούς ή άλλο λογισμικό αλλά από το ίδιο το λειτουργικό σύστημα, ίσως μια ενημέρωση που πήγε στραβά ή ένα σφάλμα στη φάση της εγγραφής μπορεί να έχει καταστρέψει σημαντικά αρχεία για την εκτέλεσή της. Επομένως, μπορείτε να δοκιμάσετε μια επισκευή συστήματος χρησιμοποιώντας ένα CD/DVD εγκατάστασης των Windows ή ένα USB stick με το λειτουργικό σύστημα μέσα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι επομένως πάντα σημαντικό να έχετε έναν εφεδρικό υπολογιστή με τον οποίο θα προετοιμάζετε αυτούς τους πόρους. Εάν χρησιμοποιείτε CD, θα πρέπει να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στο BIOS ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω, αλλά μεταβείτε στην ενότητα Εκκίνηση.

Διαβάστε  Πως βγάζω την μπαταρία από Samsung κινητό

Στην αρχή θα πρέπει να επιλέξετε τη συσκευή ανάγνωσης υπολογιστή ή τη θύρα USB. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και επανεκκινήστε τον υπολογιστή με τοποθετημένο το στικάκι ή το CD. Όταν ο υπολογιστής διαβάσει τα περιεχόμενα των μονάδων δίσκου, θα ξεκινήσει οι διαδικασίες εγκατάστασης, όπου μπορείτε να επιλέξετε Startup Repair. Αυτή η διαδικασία δεν θα διαγράψει τα προσωπικά σας αρχεία, αλλά θα αντικαταστήσει μόνο αυτά για τη σωστή λειτουργία των Windows. Επομένως, δεν πρόκειται για μορφοποίηση. Αν δεν βρεθεί λύση ίσως χρειαστεί εγκατάσταση Windows από την αρχή. Επικοινωνήστε με τους εξειδικευμένους τεχνικούς μας.

Η επαναφορά των Windows 10 που έχουν κολλήσει σε προηγούμενη κατάσταση απαιτεί απαραιτήτως τη δημιουργία μιας εικόνας συστήματος όταν όλα λειτουργούσαν με ακρίβεια. Είναι ένα είδος αντιγράφου ολόκληρου του υπολογιστή που θα αντικαταστήσει αυτόν που δεν λειτουργεί πλέον. Ωστόσο, οι χρήστες δύσκολα λαμβάνουν τέτοια προφύλαξη, επομένως δεν είναι πάντα δυνατή η εκτέλεση της διαδικασίας.

Ωστόσο, εάν έχετε τη συνήθεια να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά εισάγοντας το CD των Windows και επιλέγοντας τη σωστή εκκίνηση από το BIOS, σε αυτό το σημείο στο μενού που θα εμφανιστεί κατά την επανεκκίνηση πρέπει να επιλέξετε Advanced Options και μετά Restore Σύστημα.

Συμπερασματικά

Ως υπενθύμιση, μετά την επίλυση των προβλημάτων με τον υπολογιστή σας, μπορεί να αποφασίσετε να δημιουργήσετε μια εικόνα συστήματος για να την έχετε πάντα διαθέσιμη για ανάκτηση. Επαναφορά και, στη συνέχεια, επιλέξτε Δημιουργία εικόνας συστήματος. Από την άλλη πλευρά, στα Windows 8, μετά το Σύστημα και την ασφάλεια, πρέπει να επιλέξετε Ιστορικό εκδόσεων αρχείου και μετά Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας συστήματος, τέλος στα Windows 7 μετά τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά, απλώς επιλέξτε Δημιουργία εικόνας συστήματος και μετά Ρύθμιση αντιγράφων ασφαλείας

Διαβάστε  Πώς να επαληθεύσετε το λογαριασμό σας στο Instagram