δεν λειτουργει το facebook

Το Facebook δεν λειτουργεί! Έπεσε; Όλες οι απαντήσεις

Το Facebook δεν είναι απλώς ένα κοινωνικό δίκτυο. Σας βοηθά να μείνετε σε επαφή με τους φίλους σας, να παρακολουθείτε τη ροή ειδήσεων, να προωθήσετε την επιχείρησή σας και πολλά άλλα. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο δημοφιλές είναι, μερικές φορές το Facebook δεν λειτουργεί και δεν φταις πάντα εσύ. Σε αυτό το άρθρο, θα σας βοηθήσουμε να καταλάβετε γιατί το Facebook δεν λειτουργεί. Θα σας οδηγήσουμε σε μια σειρά από εύκολα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων και θα σας παρέχουμε τις σωστές λύσεις.

Ποιες οι λύσεις όταν το Facebook δεν λειτουργεί

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο

Μια κακή σύνδεση στο διαδίκτυο ή ένα σήμα Wi-Fi μπορεί να σας εμποδίσει να αποκτήσετε πρόσβαση στο Facebook. Ελέγξτε εάν η συσκευή σας είναι συνδεδεμένη σωστά στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν απίθανο, αλλά βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο ethernet είναι συνδεδεμένο και ότι το router σας είναι ενεργοποιημένο. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στον φιλικό προς αρχάριους οδηγό μας για τη ρύθμιση μιας σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

2. Είναι εκτός λειτουργίας το Facebook;

Πριν επαναφέρετε το iPhone/Smartphone σας ή επανεκκινήσετε το router σας, θα πρέπει να ελέγξετε εάν το Facebook είναι εκτός λειτουργίας. Όπως κάθε άλλη εφαρμογή ή ιστότοπος, το Facebook μπορεί να έχει προβλήματα σε όλο τον διακομιστή, τα οποία προκαλούν απώλεια σύνδεσης με την πλατφόρμα σε εσάς και άλλους. Εάν έχετε έτοιμη άλλη συσκευή, όπως ένα iPad ή ένα smartphone Android, μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook για να δείτε αν λειτουργεί. Τούτου λεχθέντος, μια πιο κομψή λύση είναι να ελέγξετε το DownDetector. Το Down Detector είναι ένας ιστότοπος όπου ο καθένας μπορεί να αναφέρει προβλήματα σύνδεσης με διάφορους ιστότοπους και διαδικτυακές πλατφόρμες.

Διαβάστε  Πως να αφαιρέσετε τα Bloatware από τα Windows

Όταν υπάρχουν πολλές αναφορές που δημιουργούνται από τους χρήστες, οι πιθανότητες είναι ότι υπάρχει διακοπή λειτουργίας. Σε μια δευτερεύουσα σημείωση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον Down Detector για να ελέγξετε εάν το Netflix είναι απενεργοποιημένο. Λειτουργεί επίσης για άλλες υπηρεσίες όπως το Whatsapp, το Xbox Live, το Gmail και άλλα.

3. Ανανεώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας

Εάν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο του Facebook αντί για την εφαρμογή, ανανεώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτό μπορεί να διορθώσει σχεδόν οποιοδήποτε σφάλμα που σχετίζεται με το πρόγραμμα περιήγησης. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί Reload ή Refresh ενώ βρίσκεστε στη σελίδα σας στο Facebook. Θα βρείτε το κουμπί στην επάνω αριστερή γωνία στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης. Εάν το Facebook εξακολουθεί να μην λειτουργεί, κλείστε όλες τις καρτέλες του προγράμματος περιήγησής σας και ανοίξτε τον ιστότοπο του Facebook σε νέο παράθυρο. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης όπως το Firefox, το Google Chrome, το Safari και άλλα προγράμματα περιήγησης που ίσως δεν έχετε ακούσει. Μερικές φορές, ένα σφάλμα ή μια ενημέρωση του προγράμματος περιήγησης μπορεί να εμποδίσει προσωρινά την πρόσβαση στη σελίδα σας στο Facebook.

4. Αποσυνδεθείτε και επανεκκινήστε την εφαρμογή

Εάν χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο του Facebook αντί για την εφαρμογή ή το Messenger, μπορείτε να αγνοήσετε αυτό το βήμα. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται για να διορθώσετε το Facebook στο tablet σας iPhone, iPad, Android ή Microsoft Surface είναι το κλείσιμο και το άνοιγμα της εφαρμογής. Πολλά προβλήματα στο Facebook προκαλούνται από σφάλμα λογισμικού που είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί. Επομένως, αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στο Facebook, κλείστε την εφαρμογή, ξεκινήστε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επανασυνδεθείτε.

5. Εκκαθαρίστε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα

Τα προγράμματα περιήγησης Ιστού συλλέγουν και αποθηκεύουν πολλά δεδομένα με την πάροδο του χρόνου. Κάποια στιγμή, κάτι προκαλεί σφάλμα και σας εμποδίζει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook. Η λύση είναι να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη και τα δεδομένα του προγράμματος περιήγησής σας. Τα βήματα για τη διαγραφή δεδομένων και προσωρινής μνήμης εξαρτώνται από το πρόγραμμα περιήγησης και τη συσκευή που χρησιμοποιείτε. Τα βήματα που πρέπει να κάνετε στο Apple Safari θα είναι διαφορετικά από το Chrome ή το Firefox. Ευτυχώς, συγκεντρώσαμε έναν λεπτομερή οδηγό για τον τρόπο εκκαθάρισης της προσωρινής μνήμης οποιουδήποτε προγράμματος περιήγησης ιστού, επομένως φροντίστε να το ελέγξετε πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων.

Διαβάστε  Δεν διαβάζει τον SSD - Όλες οι απαντήσεις

6. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας

Όταν ο υπολογιστής σας, η συσκευή Android ή iOS είναι ενεργοποιημένη για πολύ καιρό, αρχίζουν να συμβαίνουν μυστηριώδη πράγματα. Οι εφαρμογές, οι υπηρεσίες και οι λειτουργίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο μπορεί να προκαλέσουν διάφορες δυσλειτουργίες. Γι’ αυτό είναι καλό να κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής σας κάθε τόσο.

7. Ενημερώστε ή επανεγκαταστήστε την εφαρμογή Facebook

Βεβαιωθείτε ότι εκτελείτε την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής Facebook. Ελέγξτε για τυχόν ειδοποιήσεις που ενδέχεται να σας ζητούν να ενημερώσετε την εφαρμογή. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα συμβατότητας και το Facebook θα σταματήσει να λειτουργεί ή να συμπεριφέρεται άσχημα. Μπορείτε να ενημερώσετε την εφαρμογή από το Google Play Store και το App Store της Apple, αντίστοιχα, ή μπορείτε να την αφαιρέσετε και να την εγκαταστήσετε ξανά από την αρχή. Για Android, μεταβείτε σε αυτήν την επίσημη σελίδα του Play Store. Για iOS, μεταβείτε σε αυτήν την επίσημη σελίδα του App Store.

8. Καθαρίστε την προσωρινή μνήμη DNS

Τα προβλήματα DNS ενδέχεται να παρεμβάλλονται όταν προσπαθείτε να συνδεθείτε στο Facebook. Ο διακομιστής ονομάτων τομέα λαμβάνει ένα αίτημα από τον υπολογιστή σας όταν πληκτρολογείτε μια διεύθυνση ιστότοπου και τη μετατρέπει στη διεύθυνση IP ενός συγκεκριμένου διακομιστή. Η συσκευή σας αποθηκεύει πληροφορίες για όλους τους ιστότοπους που επισκέπτεστε μέσα στην κρυφή μνήμη DNS. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι ιστότοποι φορτώνονται πιο γρήγορα την επόμενη φορά που θα τους επισκεφτείτε. Τούτου λεχθέντος, ένα σφάλμα στην προσωρινή μνήμη DNS μπορεί να σας εμποδίσει να αποκτήσετε πρόσβαση στον ιστότοπο του Facebook. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, πρέπει να καθαρίσετε την προσωρινή μνήμη. Δείτε πώς να το κάνετε στα Windows:

1. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Windows + R για να ανοίξετε το παράθυρο Εκτέλεση. Πληκτρολογήστε cmd και κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.

2. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στην κονσόλα της γραμμής εντολών και πατήστε Enter: ipconfig /flushdns Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετική συσκευή που δεν εκτελείται σε Windows, διαβάστε τον εκτενή μας οδηγό για την εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης DNS σε Windows, Mac, Android και iOS.

Διαβάστε  Γιατί δεν λειτουργεί το WhatsUP

9. Το Facebook είναι εκτός λειτουργίας για συντήρηση

Εάν το Facebook δεν λειτουργεί για εσάς ή δεν μπορείτε να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook, η πλατφόρμα ενδέχεται να υποβάλλεται σε συντήρηση. Θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα ή ειδοποίηση σχετικά με αυτό και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε.

Άλλα ενοχλητικά ζητήματα Facebook

Μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπο, την εφαρμογή ή το Messenger του Facebook, αλλά κάτι δεν πάει καλά; Μπορεί να μην υπάρχει διακοπή λειτουργίας, αλλά λειτουργεί πραγματικά το Facebook εάν δεν μπορείτε να αναπαράγετε βίντεο ή να ανεβάσετε φωτογραφίες; Ας δούμε εν συντομία τρία ζητήματα που σας εμποδίζουν να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν μπορείτε να ανεβάσετε φωτογραφίες

Το Facebook χωρίς τη δυνατότητα αποστολής φωτογραφιών δεν είναι πραγματικά Facebook. Αυτό είναι ένα κοινό παράπονο, αλλά υπάρχουν μερικές πιθανές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα: 1. Ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας ή την εφαρμογή Facebook, ανάλογα με το τι χρησιμοποιείτε. Το μη ενημερωμένο λογισμικό μπορεί να προκαλέσει απροσδόκητα προβλήματα επειδή δεν είναι πλέον συμβατό με τις δυνατότητες του Facebook.

2. Ελέγξτε τη μορφή της εικόνας

Το Facebook υποστηρίζει JPEG, PNG, BMP και TIFF, για να ονομάσουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς μορφές. Βεβαιωθείτε ότι εξάγετε τις φωτογραφίες σας σε υποστηριζόμενη μορφή και ότι τις διατηρείτε κάτω από 15 MB.

3. Ελέγξτε για τυχόν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Facebook

Το Facebook μερικές φορές αποκλείει τους χρήστες επειδή ανεβάζουν περιεχόμενο που κρίνεται καταχρηστικό ή ακατάλληλο. Αυτό το μπλοκ σας εμποδίζει να ανεβάσετε αρχεία εικόνας. Δεν μπορείτε να ανεβάσετε βίντεο Τα πάντα στην παραπάνω ενότητα σχετικά με τη μεταφόρτωση φωτογραφιών ισχύουν και για τα βίντεο.

Βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή Facebook είναι ενημερωμένη, εξάγετε βίντεο σε υποστηριζόμενη μορφή και διατηρήστε το μέγεθος του αρχείου κάτω από 4 GB.

4. Δεν μπορείτε να παίξετε βίντεο

Μερικές φορές η αναπαραγωγή των βίντεο σταματά λόγω σφάλματος προγράμματος περιήγησης ή εφαρμογής. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε στις περισσότερες περιπτώσεις είναι να επανεκκινήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, δοκιμάστε ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης ή επανεκκινήστε τη συσκευή σας.