Εμφάνιση κρυφών αρχείων φακέλων Windows

Εμφάνιση κρυφών αρχείων/φακέλων Windows 10,11 – Οδηγός

Τα Windows 10 προσφέρουν μια επιλογή εμφάνισης κρυφών αρχείων και φακέλων που δεν βλέπετε από προεπιλογή. Μόλις ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή, η Εξερεύνηση αρχείων αρχίζει να εμφανίζει όλα τα κρυφά στοιχεία σας. Μπορείτε να προβάλετε τα κρυφά αρχεία και φακέλους τόσο στην Εξερεύνηση αρχείων όσο και σε εργαλεία όπως το PowerShell και η Γραμμή εντολών. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να διαμορφώσετε την Εξερεύνηση αρχείων ώστε να εμφανίζει όλα τα κρυφά περιεχόμενα στους καταλόγους σας.

Πως να εμφανίσετε κρυφά αρχεία και φακέλους στα Windows

  • Ανοίξτε το μενού Έναρξη, αναζητήστε Αυτός ο υπολογιστής και επιλέξτε Αυτός ο υπολογιστής στα αποτελέσματα αναζήτησης.
  • Επιλέξτε την καρτέλα Προβολή στο επάνω μέρος του παραθύρου Αυτός ο υπολογιστής.
  • Στα δεξιά της οθόνης σας, ενεργοποιήστε το πλαίσιο ελέγχου Κρυφά στοιχεία. Η Εξερεύνηση αρχείων θα αρχίσει να εμφανίζει κρυφά αρχεία και φακέλους στον υπολογιστή σας. Για να αποκρύψετε ξανά τα στοιχεία σας, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου Κρυφά στοιχεία στην Εξερεύνηση αρχείων.

Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων από τον πίνακα ελέγχου

Εάν προτιμάτε τον Πίνακα Ελέγχου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια επιλογή σε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα για να κάνετε τα Windows 10 να εμφανίζουν κρυφά αρχεία και φακέλους.

  • Μεταβείτε στο μενού Έναρξη, αναζητήστε τον Πίνακα Ελέγχου και επιλέξτε το βοηθητικό πρόγραμμα στα αποτελέσματα.
  • Στον Πίνακα Ελέγχου, επιλέξτε το μενού δίπλα στην επιλογή Προβολή κατά και επιλέξτε Κατηγορία.
  • Επιλέξτε την επιλογή Εμφάνιση και Εξατομίκευση.
  • Επιλέξτε Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων κάτω από τις Επιλογές της Εξερεύνησης αρχείων. Τώρα βρίσκεστε στην καρτέλα Προβολή του παραθύρου Επιλογές του File Explorer.
  • Εδώ, επιλέξτε την επιλογή Εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων δίσκου.
  • Επιλέξτε Εφαρμογή ακολουθούμενη από ΟΚ.
Διαβάστε  Η Microsoft αφαιρεί τον πιο άχρηστο φάκελο των Windows 10

Η Εξερεύνηση αρχείων των Windows θα εμφανίζει τώρα όλα τα κρυφά αρχεία και τους φακέλους σας.

Για να αποκρύψετε κρυφά στοιχεία, επιλέξτε την επιλογή Να μην εμφανίζονται κρυφά αρχεία, φάκελοι ή μονάδες δίσκου. Στη συνέχεια, επιλέξτε Εφαρμογή ακολουθούμενη από OK.

Εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων από τις ρυθμίσεις

  • Η εφαρμογή Ρυθμίσεις των Windows 10 περιλαμβάνει επίσης την επιλογή εμφάνισης κρυφών περιεχομένων στον υπολογιστή σας. Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο:
  • Πατήστε τα πλήκτρα Windows + I για εκκίνηση της εφαρμογής Ρυθμίσεις ή αναζήτηση και επιλέξτε Ρυθμίσεις στο μενού Έναρξη.
  • Επιλέξτε το κουμπί Αρχική σελίδα εάν δεν βρίσκεστε στην κύρια σελίδα ρυθμίσεων που εμφανίζεται στο Βήμα 3.
  • Επιλέξτε Ενημέρωση & Ασφάλεια.
  • Επιλέξτε Για προγραμματιστές από την αριστερή πλαϊνή γραμμή.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο δεξιό τμήμα του παραθύρου στην επιλογή
  • Αλλαγή ρυθμίσεων για εμφάνιση κρυφών αρχείων και αρχείων συστήματος.
  • Επιλέξτε Εμφάνιση ρυθμίσεων.
  • Ενεργοποιήστε την επιλογή Εμφάνιση κρυφών αρχείων, φακέλων και μονάδων δίσκου.
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε Εφαρμογή και επιλέξτε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

Προβολή κρυφών αρχείων και φακέλων στο PowerShell

Εάν προτιμάτε μεθόδους γραμμής εντολών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εντολή στο Windows PowerShell για να ανακτήσετε μια λίστα με όλα τα κρυφά αρχεία και τους φακέλους σας. Κάντε κλικ στο Start ή στο εικονίδιο των Windows κάτω αριστερά και πληκτρολογήστε PowerShell. Επιλέξτε Windows PowerShell από τα αποτελέσματα. Στο παράθυρο του PowerShell, πληκτρολογήστε cd, πληκτρολογήστε ένα κενό και, στη συνέχεια, εισαγάγετε την πλήρη διαδρομή του φακέλου όπου βρίσκονται τα κρυφά αρχεία σας. Για παράδειγμα, εάν τα κρυφά αρχεία σας βρίσκονται σε έναν φάκελο που ονομάζεται MyDocuments στην επιφάνεια εργασίας σας, θα χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη εντολή αντικαθιστώντας το USER με το όνομα χρήστη σας. Η PC Supports αναλαμβάνει να το κάνει για εσάς, καθώς ξεχωρίζουμε στις επισκευές υπολογιστών σε όλη την Αθήνα.

Διαβάστε  Νέες φήμες για τα χαρακτηριστικά και την τιμή του Samsung Galaxy A52

Στη συνέχεια, πατήστε Enter. cd C:\Users\USER\Desktop\MyDocuments

Πληκτρολογήστε dir -force και πατήστε Enter. Αυτό αποκαλύπτει τα κρυφά αρχεία και τους φακέλους σας. Εάν δεν είστε σίγουροι ποιος φάκελος περιέχει τα κρυφά αρχεία, πληκτρολογήστε cd, πληκτρολογήστε ένα κενό διάστημα, εισαγάγετε την πλήρη διαδρομή του φακέλου του οποίου οι υποφάκελοι θα μπορούσαν να έχουν τα κρυφά αρχεία και πατήστε Enter. Στη συνέχεια, εκτελέστε αυτήν την εντολή: dir -recurse -force

Τα κρυφά στοιχεία στον επιλεγμένο φάκελο και υποφακέλους θα πρέπει να εμφανίζονται στο παράθυρο του PowerShell. Λάβετε υπόψη ότι αυτή η μέθοδος εμφανίζει μόνο κρυφά αρχεία σε ένα παράθυρο PowerShell. Δεν κάνει ορατά τα κρυφά στοιχεία στην Εξερεύνηση αρχείων. Για παράδειγμα οι στρατιωτικοί δικηγόροι πρέπει να αποθηκεύουν τα αρχεία τους με μεγάλη ασφάλεια στον υπολογιστή τους.

Προβολή κρυφών αρχείων στη γραμμή εντολών των Windows

Ένας άλλος τρόπος για να προβάλετε μια λίστα με κρυφά αρχεία και φακέλους είναι να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη, αναζητήστε τη Γραμμή εντολών και επιλέξτε το βοηθητικό πρόγραμμα στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πληκτρολογήστε cd, πληκτρολογήστε ένα κενό και, στη συνέχεια, εισαγάγετε την πλήρη διαδρομή του φακέλου όπου είναι αποθηκευμένα τα κρυφά αρχεία σας. Στη συνέχεια, πατήστε Enter.

Πληκτρολογήστε dir /ah για να προβάλετε μια λίστα με τα κρυφά αρχεία και φακέλους.

Εάν δεν γνωρίζετε ποιος φάκελος περιέχει τα κρυφά αρχεία, μπορείτε να εκτελέσετε μια σάρωση κρυφών αρχείων σε έναν γονικό φάκελο. Αυτό θα σαρώσει όλους τους υποφακέλους σε αυτόν τον κύριο φάκελο.

Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε cd, πληκτρολογήστε ένα κενό, εισαγάγετε την πλήρη διαδρομή του φακέλου και πατήστε Enter. Στη συνέχεια, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή: dir /ah /s Το παράθυρο της γραμμής εντολών εμφανίζει τώρα τα κρυφά στοιχεία από τον καθορισμένο φάκελο και τους υποφακέλους.

Διαβάστε  Προβλήματα στα Apps των Social Media

Η παραπάνω μέθοδος δεν κάνει αλλαγές στις επιλογές της Εξερεύνησης αρχείων και παραθέτει μόνο τα κρυφά αρχεία. Εμφάνιση κρυφών αρχείων λειτουργικού συστήματος Υπάρχουν ορισμένα αρχεία λειτουργικού συστήματος που δεν θα εμφανιστούν ακόμα και αν ενεργοποιήσετε την επιλογή κρυφών αρχείων στην Εξερεύνηση αρχείων. Αν χρειαστείτε εγκατάσταση των Windows, τότε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα φτιάξουμε όλες τις ρυθμίσεις από την αρχή.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να κάνετε εναλλαγή σε μια ξεχωριστή επιλογή για να προβάλετε αυτά τα κρυφά αρχεία λειτουργικού συστήματος:

  • Πατήστε το πλήκτρο Windows για να ανοίξετε το μενού Έναρξη, πληκτρολογήστε Εμφάνιση κρυφών αρχείων και ορίστε αυτήν την επιλογή στα αποτελέσματα αναζήτησης.
  • Κάντε κύλιση στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων για εμφάνιση κρυφών αρχείων και αρχείων συστήματος και επιλέξτε Εμφάνιση ρυθμίσεων.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων λειτουργικού συστήματος (Συνιστάται).
  • Καταργήστε την επιλογή του πλαισίου για αυτήν την επιλογή. Επιλέξτε Ναι εάν εμφανιστεί μια προειδοποίηση.
  • Στη συνέχεια, επιλέξτε Εφαρμογή ακολουθούμενη από OK.

Συμπερασματικά

Στο Διαδίκτυο, πολλοί πόροι μπορεί να σας ζητήσουν να χρησιμοποιήσετε την εντολή attrib από τη γραμμή εντολών ή το PowerShell για να προβάλετε τα κρυφά στοιχεία σας. Γενικά δεν είναι ασφαλές να αλλάξετε το χαρακτηριστικό ενός αρχείου συστήματος, καθώς αυτό μπορεί να έχει απροσδόκητες συνέπειες.