τοποθετηση ssd σε λαπτοπ τιμες

Τοποθέτηση SSD σε Λάπτοπ – Προσιτές τιμές για όλα τα Laptop

Η τοποθέτηση SSD σε λάπτοπ (Solid State Drive) είναι ένας καλός τρόπος για να βελτιώσετε την απόδοση του, καθώς βελτιώνει την ταχύτητα με την οποία τα προγράμματα φορτώνουν και λειτουργούν με δεδομένα. Το laptop σας θα είναι πολύ πιο γρήγορο. Τα Laptop είναι συχνά δύσκολο να αναβαθμιστούν. Σε πολλές περιπτώσεις, ο επεξεργαστής, η μητρική πλακέτα και η GPU συγκολλούνται στην ίδια κύρια πλακέτα, γι’ αυτό και τα μόνα εξαρτήματα που μπορούν να αναβαθμιστούν είναι η μνήμη RAM και η αποθήκευση. Εάν ένα από αυτά τα στοιχεία αποτύχει, δεν μπορείτε απλώς να το αλλάξετε. Θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε ολόκληρο το εξάρτημα, το οποίο μπορεί να είναι πολύ ακριβό. Αλλά ένας SSD δίσκος δεν είναι δύσκολο να εγκατασταθεί. Μπορούμε να αναβαθμίσουμε το Laptop σας με έναν κορυφαίο SSD δίσκο.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή μονάδα για τοποθέτηση SSD σε Laptop – Προσιτές Τιμές στην Αθήνα

Μπορείτε να βρείτε μια πιο εμπεριστατωμένη εξήγηση σχετικά με το τι είναι ένας SSD και τη σύγκριση του SSD με τον SSD με HDD. Απλώς βεβαιωθείτε ότι αγοράσατε έναν SSD που ταιριάζει πραγματικά στο laptop σας. Υπάρχουν πολλές μορφές SSD δίσκων, για τη σημερινή περίπτωση θα λάβουμε υπόψη μόνο τις δύο παραδοσιακές μορφές SSD για Laptop: 2,5 ίντσες και 1,8 ίντσες. Από αυτά τα δύο, η μονάδα δίσκου 2,5 ιντσών είναι η πιο κοινή. Οι Δίσκοι 1,8 ιντσών βρίσκονται σε μερικά νεότερα Laptop που προσφέρουν SSD ως βασικό εξοπλισμό, αλλά μπορούν να τροποποιηθούν ώστε να χωρούν θέσεις 2,5 ιντσών, εάν το επιθυμείτε.

Διαβάστε  Πως βγάζω την μπαταρία από Samsung κινητό

Δεδομένου ότι αυτός είναι ένας οδηγός αναβάθμισης, μάλλον δεν είναι αυτό που έχετε, επομένως θα χρειαστείτε σχεδόν σίγουρα μια μονάδα δίσκου 2,5 ιντσών. Ορισμένα Ultrabook διαθέτουν εξαιρετικά λεπτές θέσεις δίσκου που δεν χωρούν τυπική μονάδα δίσκου 2,5 ιντσών. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα χρειαστείτε έναν SSD πάχους 7 mm ή λιγότερο. Να είστε έτοιμοι να αναζητήσετε αυτές τις πιο λεπτές μονάδες. Καλέστε μας για να δούμε τον σωστό SSD δίσκο που ταιριάζει στο Laptop σας. Παρέχουμε προσιτές τιμές με δωρεάν παραλαβή, παράδοση. Η επισκευή Laptop περιλαμβάνει μέσα και την τοποθέτηση SSD.

Πώς να προετοιμαστείτε για εγκατάσταση

Υπάρχουν δύο τρόποι για να χειριστείτε τα δεδομένα στον υπάρχοντα σκληρό σας δίσκο:

Πρώτον: Μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σημαντικών αρχείων και να ξεκινήσετε εκ νέου με μια νέα εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος, απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε έναν δίσκο εγκατάστασης ή έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Αυτές οι μέθοδοι είναι απλές λύσεις, αλλά μπορεί να είναι χρονοβόρες. Τούτου λεχθέντος, μόλις εγκαταστήσετε τη νέα μονάδα δίσκου, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά το λειτουργικό σύστημα και, στη συνέχεια, να επαναφέρετε τα αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων.

Δεύτερον: μπορείτε να κλωνοποιήσετε τη μονάδα δίσκου σας και να αντιγράψετε όλα τα δεδομένα στη νέα, συμπεριλαμβανομένου του λειτουργικού συστήματος.

Είναι γρήγορο αλλά απαιτεί περισσότερες τεχνικές γνώσεις και θα λειτουργήσει μόνο εάν η νέα μονάδα έχει την ίδια ή μεγαλύτερη χωρητικότητα από την παλιά. Σε αυτήν την περίπτωση, απλώς εγκαταστήστε την κλωνοποιημένη μονάδα δίσκου στο φορητό υπολογιστή σας και εκκινήστε κανονικά. Ωστόσο, για να κλωνοποιήσετε την τρέχουσα μονάδα δίσκου, θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα SATA σε USB. Συνδέστε τη νέα μονάδα στερεάς κατάστασης στον προσαρμογέα SATA/USB και, στη συνέχεια, συνδέστε τον προσαρμογέα σε μια θύρα USB του laptop σας. Να θυμάστε ότι οι περισσότερες επισκευές υπολογιστών περιλαμβάνουν πάντα την τοποθέτηση ενός SSD σε λάπτοπ. Οι τιμές για την εγκατάσταση είναι άκρως ανταγωνιστικές στη PC Supports.

Διαβάστε  Desktop ή Laptop; Διαφορές, τι να επιλέξετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας

Το Laptop θα πρέπει να ανιχνεύει το νέο σας SSD ως εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Προσαρμογέας SATA/USB για εγκατάσταση SSD

Η κλωνοποίηση δεν είναι τόσο απλή όσο η μεταφορά και η απόθεση αρχείων. Πρέπει να δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας για όλα, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων της μονάδας δίσκου που επιτρέπουν στα Windows να τη χρησιμοποιούν ως συσκευή εκκίνησης. Ένας αυξανόμενος αριθμός κατασκευαστών SSD περιλαμβάνει λογισμικό κλωνοποίησης με τις συσκευές τους, αλλά αν είστε μόνοι σας, ρίξτε μια ματιά στα Norton Ghost, Acronis True Image και Paragon Drive Copy.

Εάν δεν θέλετε να πληρώσετε, δοκιμάστε τα MiniTool, Clonezilla και Acronis. Απλώς να θυμάστε ότι το δωρεάν λογισμικό ενδέχεται να μην προσφέρει υποστήριξη πελατών εάν έχετε σύγχυση σχετικά με το πρόγραμμα ή τον τρόπο λειτουργίας του. Εάν κλωνοποιήσετε τη μονάδα δίσκου σας, φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για τυχόν βασικά δεδομένα, καθώς η κλωνοποίηση δεν είναι 100% αξιόπιστη.

Πώς να εγκαταστήσετε έναν M.2 SSD στο laptop σας

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση Θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου. Υπάρχει πρόσβαση στο κάτω μέρος του λάπτοπ που στερεώνεται με μερικές βίδες. Εάν δεν είστε σίγουροι πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στα εξαρτήματα του φορητού υπολογιστή σας (ή ακόμα και αν μπορείτε), επικοινωνήστε μαζί μας. Πάρτε ένα μαγνητικό κατσαβίδι και αφαιρέστε προσεκτικά τη βίδα από το στήριγμα. Αυτός ο διαχωριστής είναι απαραίτητος για τη συγκράτηση του δίσκου στη θέση του. Να είστε προσεκτικοί γιατί αν ρίξετε τη βίδα και κυλήσει μέσα στο laptop, θα έχετε μεγάλο, μεγάλο πρόβλημα.

Πριν τοποθετήσετε το M.2 κοιτάξτε τις εγκοπές

Κοιτάξτε τις εγκοπές στο SSD και τα αντίστοιχα σύννεφα στην υποδοχή. Ορισμένες μονάδες δίσκου M.2 έχουν μια ενιαία εγκοπή στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά της μονάδας, υποδεικνύοντας μια μονάδα κλειδιού B ή M, αντίστοιχα. Μια εγκοπή B σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει σε έως και x2 PCIe ή σε SATA. Μια εγκοπή M σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει με έως και x4 PCIe ή SATA. Δύο εγκοπές συνήθως υποδεικνύουν ότι η μονάδα είναι SATA, αλλά θα πρέπει να το ελέγξετε πριν κάνετε μια αγορά.

Διαβάστε  Πώς να προσαρμόσετε τους υπότιτλους στο Netflix ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

Τοποθετήστε το M.2 SSD στο Laptop

Όπως και με τη μνήμη RAM, τοποθετήστε την κάρτα M.2 στην υποδοχή (συνήθως σε πολύ μικρή γωνία) και στη συνέχεια γείρετε την επίπεδη. Τώρα, χρησιμοποιώντας ένα μαγνητικό κατσαβίδι (για να μην χάσετε τη βίδα), τοποθετήστε ξανά τη βίδα στο στήριγμα ενώ διατηρείτε τη μονάδα δίσκου επίπεδη.

Τι να κάνετε με τον παλιό σκληρό δίσκο;

Με την εγκατεστημένη μονάδα δίσκου, είστε έτοιμοι να επαναφέρετε το αντίγραφο ασφαλείας των Windows που δημιουργήσατε στο πρώτο βήμα στη νέα μονάδα δίσκου. Συνιστούμε να αποσυνδέσετε τον σκληρό δίσκο και να τον αφαιρέσετε, ώστε να μην διαγράψετε ακούσια την αρχική μονάδα. Αποθηκεύστε τον παλιό σας σκληρό δίσκο ως αντίγραφο ασφαλείας του συστήματός σας. Ή χρησιμοποιήστε το ως δευτερεύουσα μονάδα αποθήκευσης.