Ποιο Modem Router να αγοράσω;

Ποιο Modem Router να αγοράσω;

Ποιο Modem Router να αγοράσω; Βρίσκεστε σε διαδικασία αγοράς ενός νέου Router και δεν έχετε ώρες για να προλάβετε τη σύγχρονη τεχνολογία Router; Μην ανησυχείτε: Με τις οκτώ ερωτήσεις που παραθέσαμε και εξηγήσαμε παρακάτω, θα μπορείτε εύκολα να βρείτε ένα Router με όλες τις λειτουργίες που χρειάζεστε στο εύρος τιμών σας.

Τι Modem Router να αγοράσω; Ερωτήσεις και Απαντήσεις

1. Έχει το Router Wi-Fi 6 ή άλλο πρότυπο Wi-Fi υψηλής ταχύτητας;

Πρώτα απ ‘όλα, ας βεβαιωθούμε ότι το Router σας είναι ενημερωμένος στο μέτωπο του υλικού. Το Wi-Fi 6, γνωστό και ως 802.11ax, είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του Wi-Fi τη στιγμή της γραφής και προσφέρει εξαιρετικές ταχύτητες και χαμηλή καθυστέρηση. Με το Wi-Fi 6E, απολαμβάνετε επίσης το πλεονέκτημα της λειτουργίας σε μια ταχύτερη, πιο αξιόπιστη ζώνη 6 GHz, σε σύγκριση με τα όρια 5 και 2,4 GHz σε παλαιότερα πρότυπα Wi-Fi. Καθώς οι περισσότεροι έχουμε Laptop θέλουμε να έχουμε ίντερνετ και καλή σύνδεση σε όλο το σπίτι.

Κορυφαίες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε όταν αγοράζετε ένα Router Wi Fi 6 Chip

Εάν τυχαίνει να είστε gamer ή streamer, σίγουρα θα θέλετε να επιλέξετε ένα Router που υποστηρίζει δικτύωση 5 ή 6 GHz για να μειώσετε τον λανθάνοντα χρόνο και τις διακοπές.

Διαβάστε  Πρόβλημα με Κάρτα Γραφικών - Δεν δουλεύει

2. Υποστηρίζει το Router Wi-Fi 2,4 GHz, 5 GHz ή 6 GHz;

Αν ψάχνετε για έναν νέο Router, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς λειτουργούν οι ζώνες ασύρματης σύνδεσης. Τα 2,4 GHz είναι η παλαιότερη ζώνη Wi-Fi, που υποστηρίζεται από όλες σχεδόν τις συσκευές και έχει τη μεγαλύτερη εμβέλεια. Ωστόσο, πάσχει από υψηλή καθυστέρηση και χαμηλή αξιοπιστία σε σύγκριση με τις νεότερες ζώνες, ειδικά σε δίκτυα με συμφόρηση. Τα 5 GHz είναι η σύγχρονη ζώνη Wi-Fi, που υποστηρίζεται από νεότερες συσκευές. Έχει μικρότερη εμβέλεια από 2,4 GHz, αλλά βελτιώνει δραματικά τόσο την ταχύτητα όσο και την καθυστέρηση.

Το φάσμα των 5 GHz είναι επίσης πολύ λιγότερο ακατάστατο από τα 2,4 GHz. Τα 6 GHz είναι η πιο πρόσφατη, αιχμής ζώνη Wi-Fi. Τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου, το κύριο πλεονέκτημα που προσφέρει τα 6 GHz πάνω από 5 GHz σε υποστηριζόμενες συσκευές είναι η λιγότερη συμφόρηση δικτύου και παρεμβολές – έως ότου φτάσουν όλοι στα 6 GHz και ξεκινήσουμε από την αρχή. Τα περισσότερα σύγχρονοι Router θα πρέπει να υποστηρίζουν λειτουργία και στα 2,4 και στα 5 GHz. Εάν το δικό σας δεν το κάνει, μάλλον ήρθε η ώρα για αναβάθμιση.

3. Υποστηρίζει το Router QoS (Quality of Service);

Το QoS (Quality of Service) αναφέρεται σε μια δυνατότητα σε σύγχρονους δρομολογητές που επιτρέπει στο Router να δίνει προτεραιότητα σε διαφορετικές μορφές κίνησης δικτύου. Για παράδειγμα, εάν βρίσκεστε σε βιντεοκλήση και ένα αγαπημένο σας πρόσωπο παρακολουθεί Netflix στο άλλο δωμάτιο, το QoS θα διασφαλίσει ότι η κλήση σας που είναι ευαίσθητη σε λανθάνουσα κατάσταση έχει προτεραιότητα έναντι του μεγάλου, στατικού αρχείου βίντεο που φορτώνει το Netflix. Χρησιμοποιώντας QoS, μπορείτε να δώσετε προτεραιότητα στην επικοινωνία και τα παιχνίδια στο δίκτυό σας, αποτρέποντας προβλήματα με εφαρμογές ευαίσθητες σε λανθάνουσα κατάσταση, επιτρέποντας παράλληλα την εκτέλεση μεγάλων δεδομένων (όπως το YouTube και το Netflix) στο δίκτυό σας.

Διαβάστε  Έχεις iphone; Πρέπει αμέσως να εγκαταστήσεις το IOS 14.5

Σίγουρα θα θέλετε QoS για κάτι όπως το gaming με το Steam Link ή μια υπηρεσία παιχνιδιών cloud, καθώς συνδυάζει την ευαισθησία του λανθάνοντος χρόνου του παιχνιδιού με τις απαιτήσεις υψηλού εύρους ζώνης των μέσων ροής. Να είστε σίγουροι ότι όταν αναρωτιέστε ποιο modem router να αγοράσετε ότι είναι ένα σημαντικό tip.

4. Υποστηρίζει το Router MU-MIMO;

Το MU-MIMO είναι μια δυνατότητα που επιτρέπει σε ένα Router να στέλνει δεδομένα σε πολλές συσκευές ταυτόχρονα. Αυτό μειώνει τον λανθάνοντα χρόνο και τις παρεμβολές δικτύου όταν περισσότερα από ένα άτομα χρησιμοποιούν το δίκτυο ταυτόχρονα. Αν δεν ζείτε μόνοι, αυτό θα πρέπει να κάνει μια λογική διαφορά.

5. Έχει το Router πολλές κεραίες;

Η ύπαρξη περισσότερων από μία κεραιών δεν είναι μόνο για επίδειξη, ειδικά σε υψηλό επίπεδο. Εάν ελπίζετε να επεκτείνετε το εύρος και να μειώσετε την καθυστέρηση, ένα Router υψηλής τεχνολογίας με πολλές κεραίες μεγάλης εμβέλειας θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Εάν το εν λόγω Router υποστηρίζει επίσης MU-MIMO και διαμόρφωση δέσμης (μια τεχνική που εστιάζει ένα ασύρματο σήμα προς μια συγκεκριμένη συσκευή λήψης), αυτές οι επιπλέον κεραίες χρησιμοποιούνται σωστά. Η διαμόρφωση δέσμης, ειδικότερα, κάνει καλή χρήση επιπλέον κεραιών.

6. Υποστηρίζει το Router δικτύωση πλέγματος;

Ένα δίκτυο Wi-Fi mesh έχει πολλά Router που μοιράζονται το ίδιο όνομα και πληροφορίες, επιτρέποντας απρόσκοπτη μετακίνηση και υψηλές ταχύτητες εντός. Αυτή είναι μια εναλλακτική λύση στην πολύ φθηνότερη αλλά κατώτερη λύση των επεκτάσεων Wi-Fi. Σε αντίθεση με τα δίκτυα πλέγματος, ένα δίκτυο που βασίζεται σε επεκτάσεις Wi-Fi θα έχει ένα επιπλέον ορατό δίκτυο και θα είναι πολύ πιο επιρρεπές σε καθυστέρηση, καθώς επαναλαμβάνουν μόνο σήματα από έναν μοναδικό, αρχικό δρομολογητή. Είναι λογικό να ψάχνετε τι Modem Router να αγοράσετε, καθώς σήμερα οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Στη PC Supports, πραγματοποιούμε την εγκατάσταση Internet σε οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους.

Διαβάστε  Το Facebook δεν λειτουργεί! Έπεσε; Όλες οι απαντήσεις

Παρόλο που μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα επεκτείνοντας ένα δίκτυο με προέκταση Wi-Fi αντί για εγκατάσταση πλήρους πλέγματος, το πλέγμα εξακολουθεί να είναι καλύτερο από κάθε άποψη εκτός από την τιμή. Ενώ η δικτύωση πλέγματος είναι ένα αρκετά ωραίο χαρακτηριστικό, πιθανότατα δεν είναι απαραίτητο για τους περισσότερους από τους αναγνώστες μας. Ωστόσο, εάν βρίσκεστε σε πολυώροφο σπίτι ή σε μεγαλύτερη κατοικία, η δικτύωση με πλέγμα έχει μεγάλη απήχηση ως απλή λύση για την επέκταση του δικτύου σας.

7. Έχει το Router αρκετές θύρες Ethernet και USB για τις ανάγκες σας;

Αν και χρειάζεται πολλή προσοχή στην επιλογή των σωστών χαρακτηριστικών σε ένα ασύρματο Router, είναι σημαντικό να θυμάστε τι προσφέρουν τα πραγματικά καλώδιά σας, ειδικά αν είστε παίκτης ή είστε ενεργός χρήστης. Οι θύρες Ethernet μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δρομολόγηση σε υπολογιστές παιχνιδιών και κονσόλες παιχνιδιών για να ελαχιστοποιηθεί η καθυστέρηση στο παιχνίδι. Ακόμη και σε γρήγορα δίκτυα, αυτό το επίπεδο αξιοπιστίας μπορεί να είναι απαραίτητο, ειδικά για streamers και ανταγωνιστικούς παίκτες.