Εγκατάσταση Windows 11 σε παλιό Υπολογιστή PC

Εγκατάσταση Windows 11 σε παλιό Υπολογιστή PC

Τα Windows 11 απαιτούν έναν επεξεργαστή τουλάχιστον 1 GHz και 2 GB μνήμης RAM. Αν ο υπολογιστής σας δεν πληροί αυτές τις απαιτήσεις, μπορεί να μην μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows 11. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να εγκαταστήσετε τα Windows 11 σε έναν παλιό υπολογιστή.

Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο δημιουργίας μέσων των Windows 11 για να δημιουργήσετε ένα μέσο εγκατάστασης των Windows 11 σε ένα USB flash drive ή σε ένα DVD. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέσο εγκατάστασης για να εγκαταστήσετε τα Windows 11 στον παλιό σας υπολογιστή.

Ένας άλλος τρόπος για να εγκαταστήσετε τα Windows 11 σε έναν παλιό υπολογιστή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο παρακάμψης των απαιτήσεων συστήματος των Windows 11. Υπάρχουν πολλά εργαλεία παρακάμψης που είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα αξιόπιστο εργαλείο.

Εάν εγκαταστήσετε τα Windows 11 σε έναν παλιό υπολογιστή που δεν πληροί τις απαιτήσεις συστήματος, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε προβλήματα συμβατότητας. Για παράδειγμα, ορισμένες εφαρμογές μπορεί να μην λειτουργούν σωστά ή μπορεί να χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Microsoft δεν υποστηρίζει επίσημα τα Windows 11 σε υπολογιστές που δεν πληρούν τις απαιτήσεις συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι εάν εγκαταστήσετε τα Windows 11 σε έναν τέτοιο υπολογιστή, δεν θα λάβετε ενημερώσεις ασφαλείας ή άλλου είδους υποστήριξη από τη Microsoft.

Εάν σκέφτεστε να εγκαταστήσετε τα Windows 11 σε έναν παλιό υπολογιστή, σας συνιστούμε να κάνετε πρώτα την έρευνά σας και να ζυγίσετε προσεκτικά τα οφέλη και τους κινδύνους. Σε κάθε επισκευή laptop τσεκάρουμε ποιο λειτουργικό είναι δυνατό να εγκατασταθεί σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές του μηχανήματος.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΔΙΣΚΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ WINDOWS 11 ΜΕ ΤΟ MEDIA CREATION TOOL

Πίνακας Περιεχομένου

Αυτή είναι μία από τις πιο απλές διαδικασίες για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε τα Windows 11 στον υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1: Πηγαίνετε στην σελίδα λήψης των Windows 11 και κάντε κλικ στο “Λήψη τώρα” κάτω από την ενότητα “Δημιουργία μέσου εγκατάστασης των Windows 11”.

Θα κατεβάσει το Media Creation Tool στον υπολογιστή σας. Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, εκτελέστε το πρόγραμμα.

Βήμα 2: Ένα παράθυρο “Εγκατάσταση των Windows 11” θα σας καλωσορίσει και θα εμφανιστούν οι “Κατάλληλες ειδοποιήσεις και όροι αδειοδότησης.” Διαβάστε τους όρους και κάντε κλικ στο “Αποδοχή” για να προχωρήσετε.

Media Creation Tool

Βήμα 3: Επιλέξτε τη γλώσσα και την έκδοση των Windows της επιλογής σας που θέλετε να εγκαταστήσετε. Αφού τελειώσετε, κάντε κλικ στο κουμπί “Επόμενο”.

Σημείωση: Προαιρετικά, μπορείτε να επιλέξετε το “Χρήση των συνιστώμενων επιλογών για αυτόν τον υπολογιστή” για να επιλέξετε τις ρυθμίσεις που ισχύουν για τον τρέχοντα υπολογιστή.

Επιλέξτε γλώσσα

Βήμα 4: Επιλέξτε την επιλογή “Διαμόρφωση USB flash drive” στην επόμενη οθόνη και κάντε κλικ στο κουμπί “Επόμενο”.

Σημείωση: Το USB Drive πρέπει να έχει μορφοποιηθεί και να έχει τουλάχιστον 8GB.

Διαμόρφωση USB flash drive

Βήμα 5: Επιλέξτε τον δίσκο που αντιστοιχεί στο USB flash drive και κάντε κλικ στο κουμπί “Επόμενο”.

Επιλέξτε δίσκο

Βήμα 6: Το Media Creation Tool θα κατεβάσει τα Windows 11 στο USB flash drive.

Σημείωση: Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με τις ταχύτητες σύνδεσης του USB drive και τις ταχύτητες εγγραφής.

Βήμα 7: Αφού ολοκληρωθεί η λήψη και η εγκατάσταση, θα δείτε ένα μήνυμα που λέει “Το USB flash drive σας είναι έτοιμο.” Κάντε κλικ στο κουμπί “Τέλος”.

Αυτό είναι! Το bootable USB drive των Windows 11 έχει δημιουργηθεί και είναι έτοιμο να συνδεθεί.

ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΈΝΑΝ Bootable ΔΙΣΚΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ WINDOWS 11

Σε αυτήν τη μέθοδο, θα δημιουργήσουμε έναν Bootable USB δίσκο από το αρχείο ISO των Windows 11 με τη βοήθεια ενός εργαλείου που ονομάζεται Rufus. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Διαβάστε  Πρόβλημα με ανάλυση Οθόνης στα Windows

Πριν προχωρήσουμε με το Rufus, είναι σημαντικό να κατεβάσετε το αρχείο ISO των Windows 11 από τη Microsoft. Έχουμε λοιπόν διαιρέσει αυτήν τη μέθοδο σε δύο μέρη. Εάν έχετε ήδη το αρχείο ISO των Windows 11, μπορείτε να παραλείψετε το δεύτερο μέρος.

ΜΕΡΟΣ Α’: Λήψη του αρχείου ISO των Windows 11 Βήμα 1: Μεταβείτε στον ιστότοπο της Microsoft για να κατεβάσετε το αρχείο ISO των Windows 11.

Κατεβάστε τα Windows 11

Βήμα 2: Στο “Λήψη εικόνας δίσκου των Windows 11 (ISO)”, επιλέξτε τα Windows 11 (multi-edition ISO) και κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη.

Βήμα 3: Θα γίνει έλεγχος και στην επόμενη οθόνη, επιλέξτε τη γλώσσα που προτιμάτε. Πατήστε το κουμπί Επιβεβαίωση.

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο κουμπί Λήψη 64-bit.

Με αυτό, θα αρχίσει η λήψη των Windows 11. Τώρα ας προχωρήσουμε στη δημιουργία του εκκινήσιμου δίσκου.

ΜΕΡΟΣ Β’: Δημιουργία εκκινήσιμου δίσκου εγκατάστασης Windows 11 με το Rufus

Πριν προχωρήσετε, συνδέστε το USB δίσκο στον υπολογιστή σας. Δεν χρειάζεται να τον διαμορφώσετε, διότι το εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουμε θα το κάνει αυτόματα.

Βήμα 1: Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του Rufus.

Κατεβάστε το Rufus

Βήμα 2: Αφού το κατεβάσετε, ανοίξτε το Rufus στον υπολογιστή σας και επιλέξτε το μονοπάτι του USB δίσκου στο πεδίο “Συσκευή”.

Βήμα 3: Κάντε κλικ στο κουμπί “Επιλογή” δίπλα από την επιλογή “Επιλογή εκκίνησης”.

Βήμα 4: Περιηγηθείτε στο αρχείο ISO των Windows 11 που κατεβάσατε. Επιλέξτε το και κάντε κλικ στο κουμπί “Άνοιγμα”.

Βήμα 5: Υπό την ενότητα “Επιλογή εικόνας”, επιλέξτε “Τυπική εγκατάσταση Windows 11 (TPM 2.0 + Secure Boot)” εάν ο υπολογιστής σας πληροί αυτές τις δύο απαιτήσεις.

Βήμα 6: Τέλος, κάντε κλικ στο Start (Έναρξη).

Βήμα 7: Κάντε κλικ στο OK όταν εμφανιστεί το μήνυμα επιβεβαίωσης.

Βήμα 8: Μόλις η γραμμή κατάστασης στο κάτω μέρος γίνει εντελώς πράσινη, ο εκκινήσιμος USB των Windows 11 είναι έτοιμος.

Αυτό είναι όλο. Τώρα ας προχωρήσουμε στην εγκατάσταση του Windows 11 στον υπολογιστή σας.

Διαβάστε  Χρήση της λειτουργίας φωνητικής βοήθειας (Google app) - Αξιοποιήστε στο έπακρο τον εικονικό σας βοηθό!

Πως να εγκαταστήσετε τα Windows 11 στον υ΄πολογιστή σας με ένα bootable USB drive:

Βήμα 1: Συνδέστε το εκκινήσιμο USB δίσκο των Windows 11 και εκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Βήμα 2: Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για να εκκινήσετε από τη συσκευή.

Σημείωση: Αυτό το βήμα μπορεί να διαφέρει για διαφορετικούς κατασκευαστές. Επιπλέον, ενδέχεται να χρειαστεί να ενεργοποιήσετε την ασφαλή εκκίνηση (secure boot). Εάν δεν το κάνετε, δεν θα μπορέσετε να προχωρήσετε με την εγκατάσταση.

Βήμα 3: Στο παράθυρο Εγκατάστασης των Windows, επιλέξτε τη γλώσσα, την ώρα και τη διάταξη του πληκτρολογίου που προτιμάτε και κάντε κλικ στο Επόμενο.

Βήμα 4: Κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση τώρα.

Βήμα 5: Εισαγάγετε τον κωδικό προϊόντος και κάντε κλικ στο Επόμενο.

Σημείωση: Εάν δεν έχετε τον κωδικό προϊόντο, κάντε κλικ στην επιλογή “Δεν έχω κωδικό προϊόντο” για να συνεχίσετε. Μπορείτε να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση και να ενεργοποιήσετε τα Windows χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Βήμα 6: Επιλέξτε την έκδοση των Windows 11 που θέλετε να εγκαταστήσετε και κάντε κλικ στο Επόμενο.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε τον κωδικό προϊόντος για τη συγκεκριμένη έκδοση, προκειμένου να τον ενεργοποιήσετε αργότερα. Εάν ο κωδικός προϊόντος δεν ταιριάζει με τη σωστή έκδοση, τα Windows 11 δεν θα ενεργοποιηθούν, και θα πρέπει να επαναλάβετε ολόκληρη τη διαδικασία.

Βήμα 7: Επιλέξτε το κουτί δίπλα από “Αποδέχομαι τους όρους της άδειας χρήσης” και κάντε κλικ στο Επόμενο.

Βήμα 8: Κάντε κλικ στην επιλογή “Προσαρμοσμένη: Εγκατάσταση μόνο των Windows (για προχωρημένους)” για να συνεχίσετε.

Βήμα 9: Επιλέξτε το διαμέρισμα με την τρέχουσα εγκατάσταση και κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή.

Σημείωση: Εάν υπάρχουν πολλά διαμερίσματα, πρέπει να επιλέξετε και να διαγράψετε κάθε διαμέρισμα για να επιτρέψετε στην εγκατάσταση να χρησιμοποιήσει ολόκληρο τον σκληρό δίσκο για τη νέα εγκατάσταση.

Βήμα 10: Επιλέξτε το “Drive 0 Unallocated Space” και κάντε κλικ στο Επόμενο.

Θα εγκατασταθεί ένα καινούργια αντίγραφο των Windows 11 στον υπολογιστή σας. Εάν αυτή η διαδικασία σας φαίνεται πολύ μακροσκελής, μπορείτε να επιλέξετε και την επιλογή Επαναφορά των Windows.