Πώς να αλλάξετε ή να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Microsoft

Πώς να αλλάξετε ή να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Microsoft

Η αλλαγή ή η επαναφορά του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού σας Microsoft δεν χρειάζεται να είναι μια τραυματική εμπειρία. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα επαναφοράς κωδικού πρόσβασης της Microsoft και να είστε γρήγορα στο δρόμο σας. Είτε θέλετε να αλλάξετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας για να τον κάνετε πιο ασφαλή είτε θέλετε να επαναφέρετε έναν ξεχασμένο κωδικό πρόσβασης λογαριασμού Microsoft, θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα.

Microsoft έναντι Λογαριασμού χρήστη Windows

Αρχικά, μια σημείωση σχετικά με τη διαφορά μεταξύ ενός λογαριασμού Microsoft και ενός λογαριασμού χρήστη Windows. Ο κωδικός πρόσβασης του λογαριασμού σας Microsoft μπορεί να είναι διαφορετικός από τον κωδικό πρόσβασης των Windows. Ο κωδικός πρόσβασης των Windows ονομάζεται επίσης κωδικός πρόσβασης του λογαριασμού χρήστη σας. Όταν δημιουργήσατε έναν λογαριασμό χρήστη στον υπολογιστή σας με Windows, είχατε την επιλογή να δημιουργήσετε έναν τοπικό λογαριασμό ή να δημιουργήσετε και/ή να συνδεθείτε με έναν λογαριασμό Microsoft.

Εάν δημιουργήσατε έναν τοπικό λογαριασμό Windows, οι ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και τα προσωπικά σας αρχεία αποθηκεύονται τοπικά στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας. Εάν έχετε συνδεθεί με λογαριασμό Microsoft, οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και τα προσωπικά σας αρχεία αποθηκεύονται στο cloud στους διακομιστές της Microsoft. Με άλλα λόγια, εάν συνδέεστε στα Windows 10 ή στα Windows 11 με κωδικό πρόσβασης τοπικού λογαριασμού, θα πρέπει και πάλι να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες και εφαρμογές της Microsoft όπως το OneDrive, το Outlook.com ή το Xbox Live.

Διαβάστε  Έρχεται το realme 8 με 5G επεξεργαστή νέας γενιάς

Επίσης, σημειώστε ότι εάν χρησιμοποιείτε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης όπως το LastPass ή το KeePass και δημιουργήσατε τον λογαριασμό σας Microsoft πριν από το 2009, ο κωδικός πρόσβασης του λογαριασμού Microsoft ενδέχεται να αναφέρεται ως κωδικός πρόσβασης στο Live.com. Στη συνέχεια, θα δούμε πώς μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Microsoft και, στη συνέχεια, θα συζητήσουμε πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Microsoft, εάν τον έχετε ξεχάσει.

Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού Microsoft

Αυτές είναι οδηγίες όταν γνωρίζετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης Microsoft και θέλετε να τον αλλάξετε. Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να δημιουργήσετε έναν ισχυρότερο κωδικό πρόσβασης για να βελτιώσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας. Σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μεταβείτε στη διεύθυνση account.microsoft.com.

 • Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Microsoft εάν δεν είστε ήδη.
 • Επιλέξτε Ασφάλεια στο μενού πλοήγησης. (Μπορεί να σας ζητηθεί να εισαγάγετε ξανά τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας.)
 • Επιλέξτε Αλλαγή κωδικού πρόσβασης.
 • Σε αυτό το σημείο, μπορεί να σας ζητηθεί να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας.
 • Επιλέξτε τη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας που προτιμάτε και ακολουθήστε τα βήματα επαλήθευσης.

Εάν το επιλέξετε, στο μέλλον θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Microsoft Authenticator για να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας. Στη συνέχεια, εισαγάγετε τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασης και τον νέο κωδικό πρόσβασής σας. Εάν θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε το πλαίσιο για να σας ζητείται να αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασής σας κάθε 72 ημέρες.

Επιλέξτε το κουμπί Αποθήκευση. Εάν για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, η πρώτη μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Microsoft.

Διαβάστε  Υπερθέρμανση κάρτας γραφικών - Οδηγός και λύσεις

Πώς να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Microsoft

Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Microsoft, η Microsoft δεν χρησιμοποιεί πλέον υποδείξεις κωδικού πρόσβασης. Ωστόσο, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμο Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης για να ανακτήσετε τον κωδικό σας πριν καταφύγετε στην επαναφορά του. Η ασφάλεια είναι μέγιστης σημασίας. Δεχόμαστε δεκάδες αιτήματα καθημερινά για να αφαιρέσουμε ιούς και κακόβουλα λογισμικά. Δώστε μεγάλη προσοχή!

 • Μεταβείτε στο account.microsoft.com και επιλέξτε Είσοδος.
 • Επιλέξτε το σύνδεσμο Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης.
 • Επιλέξτε τη μέθοδο επαλήθευσης ταυτότητας που προτιμάτε.
 • Εάν δεν βλέπετε επιλογές επαλήθευσης ή δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις επιλογές που προσφέρονται, δεν θα μπορείτε να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο.
 • Σε αυτήν την περίπτωση, επιλέξτε Δεν έχω κανένα από αυτά και ακολουθήστε τις οδηγίες για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ανάκτησης λογαριασμού.

Αφού επιλέξετε πώς θέλετε να λάβετε τον κωδικό ασφαλείας σας, μπορεί να σας ζητηθεί να συμπληρώσετε το κρυφό τμήμα της διεύθυνσης email του λογαριασμού σας, μια εναλλακτική διεύθυνση email που έχετε καταχωρίσει ή τον αριθμό τηλεφώνου σας. Στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί Λήψη κώδικα. Εισάγετε τον κωδικό επαλήθευσης. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης και να επιλέξετε Επόμενο για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Τώρα που επαναφέρατε με επιτυχία τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας Microsoft, θα πρέπει επίσης να αφιερώσετε χρόνο για να ελέγξετε τις πληροφορίες ασφαλείας και τις ερωτήσεις ασφαλείας σας.

Πρόσθετα εργαλεία ασφαλείας από τη Microsoft

Η Microsoft παρέχει βοήθεια λογαριασμού και εργαλεία ασφαλείας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε τον λογαριασμό σας ασφαλή. Μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά μεταβαίνοντας στο account.microsoft.com και επιλέγοντας Ασφάλεια από το επάνω μενού πλοήγησης. Σε αυτή τη σελίδα, μπορείτε:

 • Ενεργοποιήστε την επαλήθευση σε δύο βήματα.
 • Προβολή δραστηριότητας σύνδεσης.
 • Αλλάξτε τον κωδικό σας
 • Δοκιμάστε τις πιο πρόσφατες επιλογές ασφαλείας.
 • Ελέγξτε τις εφαρμογές ασφάλειας και προστασίας από ιούς που προτείνονται για την έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος Windows.
Διαβάστε  Πώς να προσαρμόσετε τους υπότιτλους στο Netflix ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

Η επιλογή δοκιμής των πιο πρόσφατων επιλογών ασφαλείας θα σας επιτρέψει να διαχειριστείτε τις επιλογές σύνδεσης και επαλήθευσης για τον λογαριασμό σας. Μπορείτε να αποσυνδεθείτε από όλες τις συσκευές (εκτός από το Xbox) ή να προσθέσετε πρόσθετη ασφάλεια, όπως να ενεργοποιήσετε την επιλογή για έναν λογαριασμό χωρίς κωδικό πρόσβασης.

Πριν φύγετε, δημιουργήστε τον προσωπικό σας Κωδικό Ανάκτησης. Η Microsoft συνιστά να εκτυπώσετε τον κωδικό ανάκτησης και να τον φυλάξετε σε ασφαλές μέρος ή να τον τραβήξετε φωτογραφία. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας, εάν χάσετε την πρόσβαση στα στοιχεία σύνδεσής σας.