Πώς να αλλάξεις τον κωδικό σου στο Gmail

Πώς να αλλάξεις τον κωδικό σου στο Gmail (από PC & κινητό)

Το Gmail είναι αναμφισβήτητα η πιο δημοφιλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιπλέον, δεδομένου ότι συνεχίζουμε να το χρησιμοποιούμε και για τις εργασίες μας, πρέπει να κάνουμε αυτά τα ελάχιστα αλλά απαραίτητα πράγματα για την ασφάλεια.

Όλοι γνωρίζουμε κάποιον που να έχει παραβιαστεί ένας λογαριασμός του.

Είτε ήταν ο λογαριασμός τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε το Gmail τους, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε τις προσπάθειές σας για την ασφάλεια στον κυβερνών χώρο, ώστε να διασφαλίσετε ότι οι πληροφορίες σας προστατεύονται.

Για καλύτερη ασφάλεια των λογαριασμών email σας, εκτός από τη χρήση ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, συνιστάται να αλλάζετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού email σας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παρακάτω θα βρείτε τα βήματα για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης λογαριασμού Gmail.

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης στο Gmail

Προτού προχωρήσετε με τα βήματα για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης λογαριασμού Gmail, πρέπει να γνωρίζετε ότι ο νέος κωδικός πρόσβασης ισχύει επίσης για όλες τις άλλες υπηρεσίες της Google, όπως το YouTube, το Google Drive και άλλες.

Μόλις αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Gmail, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες Google χρησιμοποιώντας τον νέο σας κωδικό πρόσβασης. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε κωδικό πρόσβασης για άλλες υπηρεσίες Google.

Η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης του λογαριασμού Gmail θα σας αποσυνδεθεί αυτόματα από τις υπηρεσίες Google σε Desktop και Laptop. Ως εκ τούτου, θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε ξανά σε όλες τις συσκευές σας.

Διαβάστε  Χρήση της λειτουργίας φωνητικής βοήθειας (Google app) - Αξιοποιήστε στο έπακρο τον εικονικό σας βοηθό!

Βήματα για την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης Gmail σε Desktop και Laptop

 1. Ανοίξτε τον φυλλομετρητή σας και μεταβείτε στη σελίδα Gmail.
 2. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Gmail με τον τρέχοντα κωδικό σας.
 3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο του λογαριασμού σας στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας.
 4. Επιλέξτε την επιλογή “Ο λογαριασμός μου”.
 5. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα “Ασφάλεια” στην κορυφαία γραμμή της σελίδας.
 6. Κάντε κλικ στο “Αλλαγή κωδικού πρόσβασης” και ακολουθήστε τις οδηγίες για να δημιουργήσετε έναν νέο κωδικό πρόσβασης.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι ο Νέος κωδικός πρόσβασης έχει τουλάχιστον οκτώ χαρακτήρες και ότι η ισχύς του κωδικού πρόσβασης είναι ισχυρός.

Για να αλλάξετε τον κωδικό σας στο Gmail από το κινητό σας τηλέφωνο:

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης Google στο κινητό τηλέφωνο ή το Tablet.

 1. Ανοίξτε την εφαρμογή Gmail στο κινητό σας τηλέφωνο.
 2. Πατήστε στο εικονίδιο του προφίλ σας, στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
 3. Επιλέξτε “Διαχείριση του λογαριασμού μου”.
 4. Πατήστε στην καρτέλα “Ασφάλεια”.
 5. Επιλέξτε “Αλλαγή κωδικού πρόσβασης”.
 6. Πληκτρολογήστε τον παλιό σας κωδικό και στη συνέχεια τον νέο κωδικό σας δύο φορές για επιβεβαίωση.
 7. Πατήστε “Αλλαγή κωδικού πρόσβασης”.

Με αυτόν τον τρόπο θα αλλάξετε τον κωδικό σας στο Gmail από το κινητό σας τηλέφωνο. Επίσης, σας συνιστούμε να χρησιμοποιείτε έναν ισχυρό κωδικό που να περιλαμβάνει συνδυασμό αριθμών, γραμμάτων και σημείων στίξης, καθώς και να αλλάζετε τον κωδικό σας τακτικά για να διατηρείτε τον λογαριασμό σας ασφαλή.

Η αλλαγή είναι για την καλύτερη ασφάλεια σας

Είτε ενισχύετε τις προσπάθειές σας για την ασφάλεια στον κυβερνών χώρο, είτε απλά χρειάζεται να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Gmail, αφού τον δώσετε σε κάποιον που δεν θα έπρεπε, είναι εύκολο να το κάνετε. Απλώς φροντίστε να το δεσμεύσετε στη μνήμη και να το κρατήσετε για τον εαυτό σας.

Διαβάστε  Πώς να βγάλετε ένα στιγμιότυπο Print Screen (Screenshot) στα Windows 11

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να δημιουργείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης , ώστε να μην μπορεί κανείς να παραβιάσει τον λογαριασμό σας στο Gmail και να έχει πρόσβαση σε όλα τα email και τις προσωπικές σας πληροφορίες. Μόλις το καταλάβετε, θα χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στο Gmail.