τρόποι για βρείτε τον κωδικό του ρούτερ

3 τρόποι για βρείτε τον κωδικό του ρούτερ σας εύκολα και γρήγορα!

Στη σημερινή εποχή της τεχνολογίας, το WiFi έχει κατακτήσει εξέχουσα θέση στις ζωές μας. Όλοι έχουμε από ένα ρούτερ στα σπίτια μας που μας επιτρέπει να συνδεθούμε στο διαδίκτυο και να απολαύσουμε τις δυνατότητες της ασύρματης σύνδεσης. Από την επικοινωνία και την ψυχαγωγία έως τη δουλειά και την εκπαίδευση, το WiFi έχει αναδειχθεί σε ένα απαραίτητο εργαλείο για την καθημερινότητά μας.

Τα ρούτερ αποτελούν το καταλυτικό στοιχείο στο δίκτυο του WiFi. Αυτά τα μικρά αλλά ισχυρά κουτιά συνδέουν το σπίτι σας με τον υπόλοιπο κόσμο, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέονται στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα διάφορες συσκευές, όπως φορητούς υπολογιστές, smartphones, tablets και smart τηλεοράσεις.

Τα ρούτερ διαθέτουν μια σειρά από χαρακτηριστικά και λειτουργίες που τους επιτρέπουν να λειτουργούν αποτελεσματικά. Κάποια από αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την ασφάλεια, την διαχείριση του εύρους ζώνης, την ασύρματη σύνδεση και την ενσωμάτωση των διαφόρων συσκευών στο δίκτυο.

Προκειμένου λοιπόν, να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στις σύγχρονες απαιτήσεις που έχει φέρει το WiFi, συχνά θα σας ζητηθεί να τροποποιήσετε με κάποιο τρόπο το ρούτερ σας. Ίσως θα πρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του, ώστε να απολαμβάνετε ταχύτερο WiFi. Εάν θέλετε να προστατέψετε το δίκτυό σας από παραβιάσεις, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης ή ρυθμίστε τις λεπτομέρειες ασφαλείας.

Μην αγχώνεστε! Εμείς είμαστε εδώ για σας! Ο παρακάτω οδηγός θα σας δείξει πώς να συνδεθείτε στο ρούτερ και πώς μπορείτε να βρείτε τον κωδικό του ρούτερ σας από οποιαδήποτε συσκευή!

Πώς μπορώ να βρω τον κωδικό του ρούτερ;

  1. Πατροπαράδοτος τρόπος

Ο κωδικός πρόσβασης του ρούτερ είναι ένας κωδικός που χρησιμοποιείται για να αποτρέψει την παράνομη πρόσβαση στο δίκτυό σας από τρίτους. Ο κωδικός πρόσβασης είναι σημαντικός για την ασφαλή λειτουργία του δικτύου σας και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να λάβετε μέτρα ώστε να τον διατηρείσετε ισχυρό και ασφαλή.

Διαβάστε  Καθαρισμός Ιών

Ο κωδικός του ρούτερ σας είναι συνήθως γραμμένος στο πίσω μέρος της συσκευής. Εάν δεν είναι εκεί, μπορείτε να δοκιμάσετε τις προεπιλεγμένες επιλογές που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να βρίσκονται στο εγχειρίδιο χρήστη του ρούτερ ή μπορείτε να τις βρείτε στο διαδίκτυο.

Υπολογιστή Windows

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να βρείτε τον κωδικό πρόσβασης σε υπολογιστή με Windows ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε το μενού “Έναρξη” και αναζητήστε την επιλογή “Κατάσταση δικτύου”. Εναλλακτικά, κάντε δεξί κλικ στο σύμβολο WiFi στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης και κάντε κλικ στην επιλογή “Άνοιγμα ρυθμίσεων δικτύου και διαδικτύου”.
  • Τώρα κάντε κλικ στην επιλογή Change Adapter Options (Αλλαγή επιλογών προσαρμογέα). Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο που θα σας δείξει τη σύνδεση WiFi.
  • Κάντε διπλό κλικ στο Wi-Fi και στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Ιδιότητες ασύρματης σύνδεσης”.

Μόλις το κάνετε αυτό, θα δείτε δύο επιλογές – Σύνδεση και Ασφάλεια. Μεταβείτε στην επιλογή “Ασφάλεια” και τσεκάρετε το πλαίσιο “Εμφάνιση χαρακτήρων”. Με αυτό, θα μπορείτε να δείτε τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου WiFi ή του μόντεμ στο οποίο είστε συνδεδεμένοι αυτή τη στιγμή.

Υπολογιστής MacBook και Mac

Έχετε μήπως Mac και προβληματίζεστε με το πώς να βρείτε το κωδικό του ρούτερ σας; Η λύση είναι πολύ απλή! Το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας διαθέτει μια εφαρμογή γνωστή ως Keychain Access. Η εφαρμογή παρακολουθεί όλους τους κωδικούς πρόσβασης που έχετε αποθηκεύσει στο macOS σας. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, μπορείτε εύκολα να μάθετε τον κωδικό πρόσβασης WiFi οποιουδήποτε δικτύου που ήταν συνδεδεμένο στο MacBook ή το Mac σας. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να ελέγξετε τον κωδικό πρόσβασης WiFi στο macOS:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Keychain Access στο Mac σας.
  • Θα βρείτε μια επιλογή στην επάνω γραμμή εργαλείων που ονομάζεται Passwords (Κωδικοί πρόσβασης). Κάντε κλικ σε αυτήν.
  • Στη γραμμή αναζήτησης, πληκτρολογήστε το όνομα του δικτύου για το οποίο θέλετε να μάθετε τον κωδικό πρόσβασης. Μόλις το κάνετε, κάντε διπλό κλικ στο όνομα του δικτύου.
  • Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο που θα σας δείχνει τις λεπτομέρειες του δικτύου. Κάντε κλικ στην επιλογή Εμφάνιση κωδικού πρόσβασης. Το σύστημα θα σας ζητήσει τα διαπιστευτήρια του διαχειριστή σας.
Διαβάστε  Δεν διαβάζει τον SSD - Όλες οι απαντήσεις

Μόλις εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του συστήματός σας, θα μπορέσετε να δείτε τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου WiFi.

Συνοψίζοντας, το να ξεχνάτε τον κωδικό του ρούτερ σας είναι ένα φαινόμενο ιδιαίτερα συνηθισμένο. Πολλοί χρήστες τείνουν να συνδέουν το smartphone και τον υπολογιστή τους στο οικιακό δίκτυο WiFi και στη συνέχεια να ξεχνούν τον κωδικό πρόσβασης, γεγονός που αποτελεί πρόβλημα όταν πρέπει να συνδέσετε μια νέα συσκευή ή να μοιραστείτε τον κωδικό πρόσβασης με φίλους και συγγενείς που σας επισκέπτονται. Σε περίπτωση που δεν έχετε αποθηκεύσει τον κωδικό πρόσβασης WiFi κάπου εύκολα προσβάσιμο, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να μάθετε ποιος είναι. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και σας εγγυόμαστε πως ο κωδικός του ρούτερ δεν πρόκειται να σας παιδέψει ποτέ ξανά! Αν ωστόσο έχετε απορίες για τις διαδικασίες που περιγράφτηκαν παραπάνω, επικοινωνήστε μαζί μας!