πως να αλλάξετε όνομα και φόντο στο zoom

Πώς να αλλάξετε το όνομα και το φόντο σας στο Zoom

Εάν χρησιμοποιείτε το Zoom για εργασία ή προσωπική χρήση, το να γνωρίζετε πώς να αλλάξετε το εμφανιζόμενο όνομα και το φόντο σας μπορεί να σας φανεί χρήσιμο. Θα σας καθοδηγήσουμε στα βήματα για να δώσετε στον λογαριασμό σας Zoom ένα νέο όνομα και να αλλάξετε το φόντο σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για κινητά ή το πρόγραμμα-πελάτη για υπολογιστές Zoom. Είτε θέλετε απλώς να μετονομάσετε τον εαυτό σας στο προφίλ σας Zoom είτε θέλετε να αλλάξετε την εικόνα φόντου σας, έχουμε οδηγίες βήμα προς βήμα για την εφαρμογή σε κινητές συσκευές Android και iOS.

Πώς να αλλάξετε το όνομά σας στο ζουμ πριν από μια συνάντηση

Φανταστείτε ότι έχετε προγραμματίσει μια εικονική συνέντευξη εργασίας για αργότερα αυτή την εβδομάδα μέσω του Zoom. Για να προετοιμαστείτε, θα πρέπει να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Zoom και να βεβαιωθείτε ότι όλα φαίνονται εντάξει. Το εμφανιζόμενο όνομά σας πρέπει να είναι επαγγελματικό. Συνήθως, η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το πλήρες όνομα και το επίθετό σας. Όταν χρησιμοποιείτε το πλήρες όνομά σας, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι θα κάνετε μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση όταν συμμετέχετε σε μια σύσκεψη Zoom.

Αλλάξτε το όνομά σας στον ιστότοπο Zoom

Εάν χρησιμοποιείτε επιτραπέζιο υπολογιστή χρησιμοποιώντας πρόγραμμα περιήγησης για πρόσβαση στο Zoom, μπορείτε να συνδεθείτε στον ιστότοπο της εταιρείας, για να αλλάξετε το εμφανιζόμενο όνομά σας πριν από μια επερχόμενη συνάντηση. Μεταβείτε στο Zoom και συνδεθείτε με τη διεύθυνση email και τον κωδικό πρόσβασής σας.

  • Στην αριστερή πλαϊνή γραμμή, επιλέξτε Προφίλ.
  • Επιλέξτε τον σύνδεσμο Επεξεργασία που βρίσκεται ακριβώς στα δεξιά του ονόματός σας.
  • Εδώ μπορείτε να αλλάξετε το εμφανιζόμενο όνομά σας.
Διαβάστε  Πώς να αλλάξεις τον κωδικό σου στο Gmail (από PC & κινητό)

Το εμφανιζόμενο όνομά σας είναι αυτό που μπορούν να δουν οι άλλοι συμμετέχοντες στη σύσκεψη στο παράθυρο, επομένως αυτό είναι αυτό που θέλετε να αλλάξετε. Ενώ βρίσκεστε στη σελίδα του προφίλ σας, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μοιραστείτε τις επιπλέον λεπτομέρειες σας. (Σημείωση: αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο εάν έχετε έκδοση 5.7.0 ή νεότερη.) Εισαγάγετε τις λεπτομέρειες σας και επιλέξτε πότε θέλετε να τις μοιραστείτε. Οι επιλογές περιλαμβάνουν:

  • Να γίνεται πάντα κοινή χρήση σε συσκέψεις και διαδικτυακά σεμινάρια,
  • Να γίνεται ερώτηση κάθε φορά μετά τη συμμετοχή σε συσκέψεις και διαδικτυακά σεμινάρια και
  • Να μην γίνεται κοινή χρήση σε συσκέψεις και διαδικτυακά σεμινάρια.

Όταν τελειώσετε, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε το κουμπί Αποθήκευση. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερες πληροφορίες στο προφίλ σας σε αυτήν τη σελίδα, όπως ο τίτλος εργασίας, η εταιρεία ή η τοποθεσία σας.

Αλλάξτε το όνομά σας στην εφαρμογή Zoom Desktop

Εάν έχετε εγκατεστημένο το πρόγραμμα-πελάτη Zoom στο Mac ή τον υπολογιστή σας, μπορείτε να αλλάξετε το εμφανιζόμενο όνομα πριν συμμετάσχετε σε μια σύσκεψη. Εκκινήστε την εφαρμογή Zoom στον υπολογιστή σας και, εάν χρειάζεται, συνδεθείτε στον λογαριασμό σας. Στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου, επιλέξτε τη φωτογραφία του προφίλ σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Το προφίλ μου από το αναπτυσσόμενο μενού. Θα ανοίξει ένα παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και θα μεταφερθείτε στη σελίδα του προφίλ σας στον ιστότοπο του Zoom.

Κάντε κλικ στην Επεξεργασία δίπλα στην εικόνα του προφίλ σας. Είτε έχετε Laptop είτε Desktop η διαδικασία είναι ή ίδια.

Εισαγάγετε ένα νέο εμφανιζόμενο όνομα και, στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί Αποθήκευση. Και πάλι, η σελίδα του προφίλ σας είναι όπου μπορείτε να προσαρμόσετε άλλες πληροφορίες, όπως τις λεπτομέρειες ή τον τίτλο της εργασίας σας.

Διαβάστε  Δεν διαβάζει τον SSD - Όλες οι απαντήσεις

Αλλάξτε το όνομά σας στην εφαρμογή Zoom Mobile

Αυτές οι οδηγίες θα πρέπει να λειτουργούν για iPhone και Android.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Zoom και συνδεθείτε εάν χρειάζεται.
  • Στην κάτω δεξιά γωνία, επιλέξτε Ρυθμίσεις.
  • Επιλέξτε το banner στο επάνω μέρος με το όνομα και τη διεύθυνση email σας.
  • Πατήστε Εμφανιζόμενο όνομα.
  • Εισαγάγετε ένα νέο εμφανιζόμενο όνομα και, στη συνέχεια, πατήστε Αποθήκευση στην επάνω δεξιά γωνία.

Σε ό,τι κι αν αλλάξετε το εμφανιζόμενο όνομά σας, θα βλέπουν οι άλλοι συμμετέχοντες στη σύσκεψη στην οθόνη της σύσκεψης.

Πώς να αλλάξετε το όνομά σας στο ζουμ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης

Για να αλλάξετε το εμφανιζόμενο όνομά σας μόλις η σύσκεψη Zoom είναι σε εξέλιξη, ακολουθήστε αυτά τα βήματα. Στο κάτω μέρος του παραθύρου, επιλέξτε Συμμετέχοντες από τη γραμμή εργαλείων. Στο πλαίσιο Συμμετέχοντες που εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το όνομά σας. Επιλέξτε το κουμπί Περισσότερα και, στη συνέχεια, επιλέξτε το σύνδεσμο Μετονομασία. Στο αναδυόμενο παράθυρο, πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα οθόνης και επιλέξτε ΟΚ.

Οι άλλοι συμμετέχοντες στη σύσκεψη θα βλέπουν τώρα το νέο σας όνομα οθόνης.

Πώς να αλλάξετε το φόντο του ζουμ σας

Μπορεί να θέλετε να εμφανίσετε μια εικόνα ή ένα βίντεο ως φόντο του Zoom σας, ώστε οι άνθρωποι να μην μπορούν να δουν το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεστε ή απλώς επειδή θέλετε να δημιουργήσετε μια πιο επαγγελματική εικόνα. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για το πώς να δημιουργήσετε ένα προσαρμοσμένο φόντο ζουμ. Φροντίστε η εγκατάσταση Internet που έχετε να δουλεύει απροβλημάτιστα.

Πώς να ενεργοποιήσετε τα εικονικά φόντο

Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα εικονικού φόντου για χρήστες στον λογαριασμό σας Zoom, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

  • Συνδεθείτε στο Zoom με τα διαπιστευτήρια του διαχειριστή του λογαριασμού.
  • Στο μενού στα αριστερά, επιλέξτε Διαχείριση λογαριασμού > Ρυθμίσεις λογαριασμού.
  • Στην ενότητα Σε σύσκεψη (Για προχωρημένους) της καρτέλας Σύσκεψη, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Εικονικό φόντο και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένο.
  • Εάν είναι απενεργοποιημένο, χρησιμοποιήστε τον διακόπτη εναλλαγής για να το ενεργοποιήσετε.
Διαβάστε  Πως να αφαιρέσετε τα Bloatware από τα Windows

Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε μόνο τα εικονικά φόντο για δική σας χρήση (έναντι όλων των χρηστών του λογαριασμού), ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Συνδεθείτε στον ιστότοπο του Zoom.
  • Επιλέξτε Ρυθμίσεις από το μενού πλοήγησης.
  • Στην καρτέλα Συνάντηση, κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα
  • Εικονικό φόντο και βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένα τα εικονικά φόντο.
  • Εάν η δυνατότητα είναι απενεργοποιημένη, επιλέξτε την εναλλαγή κατάστασης για να την ενεργοποιήσετε.
  • Εάν θέλετε, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Να επιτρέπεται η χρήση βίντεο ως εικονικού φόντου.
  • Μόλις ενεργοποιηθούν τα εικονικά φόντο, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα εικονικό φόντο κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης.

Πώς να αλλάξετε το εικονικό σας φόντο στο πρόγραμμα-πελάτη Zoom Desktop

  • Για να αλλάξετε το εικονικό σας φόντο στον υπολογιστή-πελάτη επιφάνειας εργασίας του Zoom, εκκινήστε τον υπολογιστή-πελάτη και συνδεθείτε εάν χρειάζεται. Στη συνέχεια, ακολουθήστε αυτά τα βήματα.
  • Επιλέξτε τη φωτογραφία του προφίλ σας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Ρυθμίσεις. Επιλέξτε Φόντο & φίλτρα. Εάν έχετε πράσινη οθόνη, επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα στο Έχω πράσινη οθόνη.
  • Επιλέξτε μια εικόνα ή ένα βίντεο για να είναι το εικονικό σας φόντο.
  • Εάν θέλετε να ανεβάσετε μια εικόνα ή ένα βίντεο, επιλέξτε το εικονίδιο συν και επιλέξτε Προσθήκη εικόνας ή Προσθήκη βίντεο.
  • Σημείωση: Ενδέχεται να σας ζητηθεί να κάνετε “Λήψη του πακέτου έξυπνου εικονικού φόντου” εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε αυτήν τη δυνατότητα. Σε αυτήν την περίπτωση, επιλέξτε το κουμπί Λήψη και το πακέτο θα εγκατασταθεί αυτόματα.

Πώς να αλλάξετε το εικονικό σας φόντο στην εφαρμογή Zoom Mobile

Στην εφαρμογή Zoom για κινητά για Android ή iOS, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το εικονικό σας φόντο. Ενώ βρίσκεστε σε μια σύσκεψη, πατήστε το κουμπί Περισσότερα.

Πατήστε Φόντο και φίλτρα. Επιλέξτε το φόντο που προτιμάτε και πατήστε το X για να κλείσετε και να επιστρέψετε στην πλήρη οθόνη της σύσκεψης.